Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Αδιάβαστος μεν, δελφίνος δε…

Η ψήφιση του Μνημονίου χωρίς να το έχει μελετήσει, οι φιλοδοξίες, τα «καρφώματα» κατά του Γιώργου, η σχέση με τον Άκη και η ενημέρωση περί πάντων στον Αμερικανό πρεσβευτή

Του Νίκου Σίμου

Ένα ερώτημα κυριαρχεί στους πολιτικούς κύκλους –ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ- και είναι υπαρξιακό για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και απλής περιέργειας για τους λοιπούς.
Είναι υπερτιμημένος ή όχι ο κ. υπουργός;
Απάντηση σε τέτοια ερωτήματα δίνουν ασφαλώς τα αποτελέσματα μίας υπουργικής απόφασης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, όμως, κατάφερε μία ισορροπία ώστε να παραμένει θολή η απάντηση στο ερώτημα. Έχει εγγράψει στο ενεργητικό του τη σύλληψη της «17 Νοέμβρη». Και στο παθητικό του την απίθανη δήλωση ότι ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει!
Ισοπαλία; Εξαρτάται. Διότι κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να εμπλουτίσει το παθητικό του κ. Χρυσοχοΐδη ως υπουργού με μία πολύ δυσάρεστη πράξη, της αποσταλείσας βόμβας στο γραφείο του, στο γραφείο του ίδιου του υπουργού Δημόσιας Τάκης, που είχε θύμα έναν πολύ στενό του συνεργάτη. Συμπέρασμα. Οι ισορροπίες εύκολα ανατρέπονται.

Όταν νομοθετούν
Δελφίνος μια ζωή, θα μπορούσε να παρομοιασθεί με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές – ταλέντα που παραμένουν ταλέντα, χωρίς την εξέλιξη που όλοι περίμεναν να έχουν. Είναι προφανώς δύσκολο, ακόμη και μέσα στην «ομάδα» του, να εμπιστευθεί κανείς κάποιος που, ενώ ψήφισε ένα από τα σημαντικότερα δεσμευτικά για τη χώρα κείμενα, που περιορίζουν μάλιστα την εθνική κυριαρχία, δικαιολόγησε την ψήφο του λέγοντας με περισσή αφέλεια ότι ήταν πολύ απασχολημένος την περίοδο εκείνη και δεν είχε χρόνο να διαβάσει τα Μνημόνια!
«Και βεβαίως δεν διάβασα το Μνημόνιο», ήταν η αφοπλιστική απάντησή του σε σχετικό ερώτημα. Προφανώς δεν θα ήταν μόνος, απλώς ήταν ειλικρινής. Εξ ίσου απλώς φαίνεται ότι πολλοί άλλοι δεν τα διάβασαν. Το κακό είναι ότι νομοθετούν για τις ζωές μας και αυτοί και ο κ. Χρυσοχοΐδης, που την αφελή δικαιολογία του την έκανε χειρότερη με την επωδό «Δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο».

Ο υπουργός αυτός, όμως, που ψήφισε το Μνημόνιο και με τα δύο χέρια, αν και δεν το είχε διαβάσει, έχοντας προφανώς ροπή προς τις φραστικές γκάφες, παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στην Παπανδρεϊκή προσπάθεια να μεταβληθεί η χώρα σε αποικία. Προκειμένου να «καρφώσει» τον αρχηγό του, τον Γιώργο Παπανδρέου, που και αυτόν εγκατέλειψε για να προσκολληθεί αλλού είπε το αμίμητο: «Μόνο σε αποικία θα ήταν αρχηγός, με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα!».

Η πλάκα και στο κόμμα
Η κορυφαία, πάντως, φράση του περί του αδιάβαστου Μνημονίου θα τον ακολουθεί και, όπως προαναφέρθηκε, θα δυσχεραίνει τις εσωκομματικές του φιλοδοξίες. Για παράδειγμα, η απουσία του κ. Χρυσοχοΐδη από τη συνδιάσκεψη της «Ελιάς» (επειδή προφανώς έχει αυτοχρισθεί αντίπαλος του κ. Βενιζέλου σε ηγετικό επίπεδο) σχολιάστηκε με τη δέουσα ειρωνεία από τον βενιζελικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, τον Πάρι Κουκουλόπουλο. «Μπορεί να διάβαζε το Μνημόνιο ο κ. Χρυσοχοΐδης», είπε. «Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθε. Έχει κενά. Μπορεί να διάβαζε το Μνημόνιο, δεν ξέρω τι έκανε το Σαββατοκύριακο».

Όπου φυσά ο ούριος
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έγινε σχετικά νέος βουλευτής. Εκείνη την εποχή η ομάδα Τσοχατζόπουλου έλυνε και έδενε και ήταν αυτή που τον καθιέρωσε. Βεβαίως, σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ελλάδος δεν θέλει να ξέρει τίποτε για την ομάδα εκείνη και τον φυλακισμένο αρχηγό της, τον οποίο, όπως λένε οι κακές εσωκομματικές γλώσσες, τον «κάρφωνε» στο Σημιτικό στρατόπεδο, χρόνια αργότερα, ώστε να κατορθώσει να ενταχθεί στους ανερχόμενους εκσυγχρονιστές του Κώστα Σημίτη.
Για την ικανοποίηση των φιλοδοξιών του, έκανε και άλλες παρέες σκοπιμότητας, ακόμη και με τη Δήμητρα Λιάνη. Ενδεχομένως αυτή η ικανότητά του να προσεγγίζει και να γίνεται συμπαθής στους κατάλληλους ανθρώπους, που του εξασφαλίζουν την εσωκομματική, αλλά και πολιτική άνοδο, είναι που έκανε τον Αλέκο Παπαδόπουλο να του κολλήσει το παρατσούκλι «Γκόλντεν»…

Ο πιστός στις ΗΠΑ… Κάλαχαν
Η εξέλιξη του κ. Χρυσοχοΐδη ξεκινάει από την τοποθέτησή του από τον Κώστα Σημίτη στη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξεως. Ούτε είναι τυχαίο ότι η εξέλιξη αυτή δεν ταυτίζεται μόνο με τον (τυχαίο;) εντοπισμό και στη συνέχεια την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», αλλά και με τις στενές σχέσεις που ανέπτυξε με τις ΗΠΑ, που ασφαλώς και αυτές διευκόλυναν τον εντοπισμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Το ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δύο το πρόσωπο.
Ήταν μία σχέση με τις ΗΠΑ που θύμιζε αυτό που είχε πει ο Καντάφι στον Ανδρέα: «Σας γνωρίσαμε, σας συμπαθήσαμε, σας εμπιστευθήκαμε».
Έτσι, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκτός από το «Γκόλντεν», αποκτά και το παρατσούκλι «Κάλαχαν», ταυτίζοντάς τον αυτοί που του εξωραΐζουν το προφίλ με τον γνωστό σκληρό και αποτελεσματικό αστυνομικό των αμερικανικών φιλμ. Μέχρι και ταινία υποτίθεται θα γυριζόταν για τα κατορθώματά του.
Αντί γι αυτήν, όμως, το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα τηλεγραφήματα, από τα οποία προέκυπτε ότι ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης στα καθήκοντά του είχε εντάξει και την τακτικότατη ενημέρωση περί των πάντων του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα!!!

Αυξήσεις έως 60%
Ως υπουργός Υποδομών θα βαρύνεται με τις αυξήσεις (σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 60%) των διοδίων ακόμη και για δρόμους που δεν έχουν τελειώσει…! Έτσι, οι Έλληνες οδηγοί καταβάλουν υψηλή τιμή διέλευσης, χωρίς οι υπηρεσίες που παρέχονται να είναι ανάλογες του ύψους του αντιτίμου που πληρώνει ο διερχόμενος οδηγός.
Απάντηση πειστική δεν έχει δοθεί για την τακτική αυτή, πολύ περισσότερο αφού στις πλείστες των περιπτώσεων το κόστος κατασκευής των έργων έχει καλυφθεί από το ελληνικό Δημόσιο και τη συμμετοχή του ιδιώτη εργολάβου.

Μπόσικα και προοδευτικά
Συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, από τις οποίες προέκυψαν φυλακισμένοι και υπόδικοι, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρακάμπτει εντέχνως το βεβαρυμμένο αυτό παρελθόν του κόμματός του, αγνοώντας προφανώς ότι η αιδήμων σιωπή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι και ανοχή στα τετελεσμένα.
Αντιθέτως, έχει το πολιτικό θράσος, διεκδικώντας περίοπτη θέση μέσα στο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, να λέει ότι δεν είναι μέσα στην κυβέρνηση «για να κρατάει τα μπόσικα των δεξιών κακών πολιτικών», αλλά για να προωθεί το κόμμα του, το προοδευτικό του στίγμα!
Προφανώς, κάποιος θα πρέπει να του πει ότι πολλές φορές οι κακές πολιτικές είναι προτιμότερες από τις ανέντιμες, τις μίζες και τα ευρώ από τη Siemens.
Όσον αφορά στο προοδευτικό ΠΑΣΟΚικό στίγμα, μάλλον η κοινωνία σταμάτησε να καταπίνει αμάσητες τις ΠΑΣΟΚικές παρόλες και, «κακούργα ούσα», καταδίκασε το κόμμα του κ. Χρυσοχοΐδη στα ποσοστά εκείνα από τα οποία ξεκίνησε ο μακαρίτης ο Ανδρέας…

Πηγή εφημ. «Παραπολιτικά»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΩΜΗ ΠΟΥ Ο ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΑΛΒΑΝΙΑ
    ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟ
    ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΩΜΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗ... ΚΑΙ Ο ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΕ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ... ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Σίμο ξεχάσατε να αναφέρετε την απόπειρα αυτοκτονίας του υιού Διώτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τουλάχιστον τώρα το έχει διαβάσει το Μνημόνιο; Σαμαρά - Βενιζέλε εξετάσεις γρήγορα... ΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορφανός δηλαδή ο ΠεΦΩΤΗΣμένος; Ποιος θα του δώσει τώρα πολιτική στέγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκο Σίμο ολίγον αφελές το ερώτημα... Όχι απλά υπερτιμημένος ο Αδιάβαστος αλλά υπερκοστολογημένος... Οι κατά καιρούς αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάνε μέσα για αισχροκέρδια καθότι ο Ελληνικός Λαός τον έχει "πληρώσει" πολύ μα πάρα πολύ επάνω από την αξία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]