Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ησυχία... Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει διακοπές...

Με κλειστά γραφεία μοιάζουν πλέον αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα περισσότερα στελέχη βρίσκονται ήδη σε καλοκαιρινούς προορισμούς, μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας αυτήν την εβδομάδα βρισκόταν στην Κουμουνδούρου. Μάλιστα, τα όργανα του κόμματος το τελευταίο διάστημα είναι (σχεδόν) ανενεργά, καθώς τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν φύγει από το κλεινόν άστυ. Μονάχα κάποιες σποραδικές συσκέψεις υπό την παρουσία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβαν χώρα και αυτές περισσότερο για ενημέρωση των θεμάτων επικαιρότητας που τρέχουν. Εξάλλου, αρκετοί εκ των εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει τις καλοκαιρινές άδειές τους, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση ότι το κόμμα έχει πάει διακοπές. Χαρακτηριστικό είναι το ότι από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας τα εκλεγμένα στελέχη της «Ανοιχτής Πόλης» απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην εκδοθεί ψήφισμα για την αιματοχυσία στη Γάζα, θέση την οποία υποστήριξε ο Γιώργος Καμίνης. Μάλιστα, μόνο ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός επιχείρησε να πείσει τους υπολοίπους, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς βρισκόταν στις παραλίες.

Τούτων δοθέντων γίνεται πλέον σαφές ότι τη ρήση του Αλέξη Τσίπρας «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει φέτος για μπάνια» ουδείς ακολούθησε πιστά. Μάλιστα, η εντολή που δόθηκε στα στελέχη της ηγετικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να φεύγουν σταδιακά και το αργότερο στις 15 Αυγούστου να βρίσκονται στην Αθήνα, αλλά προφανώς δεν εισακούστηκε. Εξάλλου, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε το καλό παράδειγμα, καθώς η παρουσία του στη Νάξο έδωσε άλλοθι στους υπολοίπους, προκειμένου να φύγουν για κάποιον κοντινό ή και μακρινό προορισμό με τις οικογένειές τους. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για παράδειγμα, επέλεξε πριν από λίγες ημέρες να βρεθεί στην αγαπημένη του Σητεία στην Κρήτη όπου διατηρεί σπίτι, ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης έχει αφήσει για 10 ημέρες το γραφείο του στην Κουμουνδούρου. Αλλοι, πάλι, έχουν βρεθεί στις ιδιαίτερες πατρίδες τους συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Δηλαδή, διακοπές και παράλληλα συναντήσεις με τοπικούς άρχοντες και φορείς στο πλαίσιο της προσέλκυσης ψηφοφόρων. Να σημειωθεί ότι από το γραφείο του κ. Τσίπρα δόθηκε η εισήγηση όσοι βρεθούν στην περιφέρεια να επισκεφτούν τις οργανώσεις μελών, ώστε να «κουκουλωθούν» όσα λάθη έγιναν με τις υποψηφιότητες στις πρόσφατες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε εκλογική ετοιμότητα

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζονται για εκλογές το φθινόπωρο ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου χρόνου. «Εκλογές, κατά την εκτίμησή μου, θα γίνουν το αργότερο στις αρχές του 2015, αλλά δεν τις αποκλείω ακόμη και το φθινόπωρο, είτε γιατί θα αναγκαστεί να τις κάνει η κυβέρνηση υπό την πίεση των αδιεξόδων της είτε γιατί θα επιλέξει να τις κάνει, φοβούμενη ότι όσο περνά ο χρόνος η ήττα θα γίνει συντριβή» έλεγε προ λίγων ημερών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης. Γι' αυτό κιόλας ορισμένοι από το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής έχουν ήδη λάβει την εντολή να επικαιροποιήσουν το πρόγραμμα του κόμματος, εν όψει Σεπτεμβρίου και Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο εκλογών. Εξάλλου, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι θα μπουν στην τελική μάχη της άτυπης προεκλογικής περιόδου αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πηγή "Κυριακάτικη Δημοκρατία" 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Με δυο λόγια ο κοσμος καίγεται και τα ερπετά λιαζονται .
    Και το σπουδαιότερο , εμείς αμπελοφιλοσοφουμε πεθαίνοντας .
    Προτάσεις αντίστασης παρακαλω , ολα τα αλλα ειναι κατινιστικα πλέον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]