Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Συμμαχία Ελλάδας και Ρωσίας με αλλαγή κυβέρνησης»

Κληθείς να σχολιάσει την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, ο Aleksandr Dugin υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έχει διπλή ταυτότητα κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Από τη μία έχετε μια προοπτική, αυτή της στροφής σε μια επιδίωξη της αυτοκρατορίας όπως την περιγράψαμε παραπάνω κι αυτή η προοπτική εκφράζεται από την πολιτική ελίτ της χώρας σας.

Αυτή έχει να κάνει με την προάσπιση των συμφερόντων της Αμερικής, με την ταύτιση ή εξυπηρέτηση δηλαδή της επεκτατικής πολιτικής του υπερατλαντικού σας συμμάχου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από την άλλη έχετε την προοπτική της επιστροφής στις παραδόσεις σας και τις σταθερές αξίες που επιβίωσαν μέσα από τους αιώνες. Αυτό το δίπολο περιγράφει εν ολίγοις το γεωπολιτικό πρόβλημα της Ελλάδος».

Συνεχίζοντας την συνέντευξή του στον ιστότοπο της Χ.Α.  παρότρυνε την Ελλάδα να επιλέξει το δεύτερο δρόμο, καθώς «αυτομάτως η Ελλάς θα είναι και ο φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας, γιατί έτσι υπηρετεί τις ίδιες αξίες με εμάς, λόγω της κοινής πολιτιστικής μας διαδρομής. Για τους Ρώσους οι Έλληνες είναι οι προπάτορες τους, αφού οι ίδιοι θεωρούν, και σωστά, τους εαυτούς τους ως πολιτιστικούς σας απογόνους.

Έτσι εξηγείται και το γενικό αίσθημα αγάπης και σεβασμού που τρέφει ο λαός μας για τους Έλληνες. Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτική εξουσία εκφράζει ανοιχτά τον αμερικανισμό. Αλλά η ελληνική κοινωνία, η οποία κατατάσσεται πολύ πιο κοντά στους Ρώσους παρά στους Αμερικανούς, θα μπορούσε να συσπειρωθεί γύρω από μια πολιτική δύναμη που θα προκαλέσει την πολιτική εξουσία, η οποία είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα του. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πολιτιστική της μήτρα, στα ιδανικά του αρχαίου κόσμου. Έτσι, πράγματι η προοπτική αρχίζει και γίνεται ξεκάθαρη: η συμμαχία ανάμεσα στα δύο κράτη είναι επιβεβλημένη! Είμαι απόλυτος πάνω σε αυτό. Οι λαοί μας μοιράζονται πολλά κοινά, άρα πρέπει αυτή η συμμαχία να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μίας γεωπολιτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, διαμήνυσε πως «η Ρωσία είναι μια δύναμη παγκόσμιου βεληνεκούς και η Ελλάδα τοπικού. Το γεγονός ότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες σημαίνει ότι μπορούμε να προβούμε και σε δίκαιη κατανομή ισχύος. Η Ελλάδα πρέπει να βρει το ρόλο της μέσα στο ζωτικό της χώρο αλλά, προσέξτε, η αποστολή της δεν είναι αυτή. Τελική αποστολή της Ελλάδος είναι η ηγεμονία μιας πολιτιστικής αυτοκρατορίας την οποία θα ακολουθήσουν όλα τα ομόδοξα έθνη.

Η Ελλάς θεωρείται ο φυσικός διάδοχος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας κι ως εκ τούτου ο λαός σας κατέχει δίκαια μια στρατηγική και μια πνευματική πρωτιά, θέση και πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων. Εσείς θα πρέπει να ηγηθείτε μιας πνευματικής ηγεμονίας γιατί σε εσάς ανήκει αυτό το δικαίωμα. Πιστέψτε με, οι Ρώσοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι για μια τέτοια προοπτική και θέλουν να γίνουν περισσότερο ενεργοί εις ότι αφορά την πραγμάτωση μιας ουσιαστικής συμμαχίας ανάμεσα στα δύο κράτη».
Όσον αφορά την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, διέτεινε πως «γνωρίζω πως η πολιτική κατάσταση στη χώρα σας είναι πολύ ασταθής και εύθραυστη. Η πολιτική ελίτ δε θα επιβιώσει σε μια κρίση τέτοιας έκτασης και θεωρώ απολύτως βέβαιο πως αυτή θα αντικατασταθεί από μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη που προτείνει τη ρήξη με το παλαιό.
Είμαι το ίδιο βέβαιος ότι αυτή η δύναμη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το υπάρχον πολιτικό σύστημα γιατί βασίζεται στις παραδόσεις, τις οποίες εκλαμβάνει ως τη μοναδική σταθερά που ασπάζεται και κατανοεί η πλειοψηφία του λαού σας. Θα επαναλάβω κάτι που είπε ο πρόεδρος Πούτιν, ότι φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας θα είναι εκείνος που αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση, τον φιλελευθερισμό και κάθε τι που συνιστά την πραγμάτωση της αμερικανικής ηγεμονίας. Εάν λοιπόν αυτή η δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή, τότε ναι, εφόσον προστατεύετε την ταυτότητα και τη συνείδηση του λαού σας είστε φίλος μας και σίγουρα θα προβούμε στην συνεργασία που τόσο είναι επιθυμητή με τη χώρα σας!».

Αναφερόμενος στις διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε πως «θεωρώ ότι η δαιμονοποίηση σας δεν είναι τυχαία και προφανώς αυτό δεν αφορά το γεγονός ότι είστε κατ᾽ αυτούς ένας πολιτικός αντίπαλος, αλλά το ότι δεν πορεύεστε στον ίδιο δρόμο με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Διαφέρετε γιατί πιστεύετε σε παραδοσιακές αξίες κι αυτό το λέτε ανοιχτά. Γνωρίζω επίσης τις θέσεις σας εις ότι αφορά την γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία, κάτι που δεν είναι και τόσο ελκυστικό να λέγεται σήμερα στην Ελλάδα όταν αυτή κυβερνάται από αυτούς που κυβερνάται. Εκφράζετε τα συμφέροντα των Ελλήνων κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Με τη συμμετοχή σας στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο θα επιδιώξετε αυτές τις θέσεις σας, θέσεις που έχουν να κάνουν με παραδοσιακές αξίες όπως ο θεσμός της οικογένειας, της θρησκείας, της αγάπης για την πατρίδα κ.ο.κ. Έχει αποδειχτεί πως οι διώξεις εις βάρος σας έχουν πολιτικό κίνητρο, αλλά η βέβαιη είσοδος σας στην ευρωβουλή θα μας δώσει από κοινού τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε το γεωπολιτικό μας όραμα, το όραμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία που θα αποτελέσει την απαρχή της ανοικοδόμησης της Ευρώπης των Εθνών!»
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Πιο παλια που η Ρωσια ηταν Σοβιετικη Ενωση και ειχε κομμουνισμο δεν ειχαμε διλημματα να αναφωνησουμε το γνωστο: ανηκομεν εις τη Δυσιν. Ετσι κι αλλιως ουτε πολιτικα αλλα ουτε και θρησκευτικα μπορουσαμε να πλησιασουμε. Τωρα παρουσιαζεται ορθανοιχτα το μεγαλο διλημμα. Με ποιους συμμαχους θα πορευτει η χωρα; Για να απαντηθει σημερα εν μεσω της διεθνους πολυπλοκοτητας αυτο ειναι πολυ δυσκολο. Αλλου χρωσταμε, αλλου εχουμε συμμαχια και αλλου εχουμε πολιτισμικη συγγενεια![Γερμανια-ΗΠΑ-Ρωσια].
  Καποιοι Αγιοι προεβλεψαν οτι σε δυσκολους και πολεμικους καιρους θα εχουμε ουδετεροτητα. Και πως να μην εχουμε οταν δεν θα μπορουμε λογω ελλειψης καυσιμων να σηκωσουμε αεροπλανα η να στειλουμε στολο. Αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα αυτοι που θεωρητικα λογιζονται σαν συμμαχοι μας να δισταζουν να χτυπησουν και αυτοι που πολιτισμικα ειμαστε ομοιοι τους επισης το ιδιο. Αλλωστε και οι μεν και οι ενδομυχα καταλαβαινουν τις δεσμευσεις μας. Ισως αυτο ειναι που θα περισωσει τη κατασταση στα δυσκολα. Μια μικρη χωρα που λουφαζει λογω οικονομικης δυσπραγιας. Κατανοητο απο ολους που σαν μεγαλοκαρχαριες θα κοιταξουν να φανε τη μεριδα του λεοντος....Κανεις ομως που θα παρει μερος στην επερχομενη συρραξη δεν θα σωθει. Αυτο μας ειπαν αλλοτε συσκιασμενα και αλλοτε κατακαθαρα οι φωτισμενοι Αγιοι και γερονταδες της Ορθοδοξιας.
  Συμπερασμα: ας κανουμε λιγο υπομονη κι ας κοιταξουμε τα συμφεροντα της χωρας, να μην απωλεσουμε εδαφη. Γιατι φαινεται οτι αυτο ειναι το συμφερον μας και αφου δεν καταλαβαιναμε μεχρι τωρα να διορθωθουμε μονοι μας, το κανονιζει ο Θεος, με οσες δυσκολιες αυτο συνεπαγεται. Και η φτωχοποιηση μας μεσα στα σχεδια Του ειναι προκειμενου ολοι να μας θεωρησουν ακινδυνους και να μην ασχοληθουν με εμας οταν θαρθουν τα γεγονοτα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με ενοχλεί αυτή η μοιρολατρεία και η νοοτροπία του "ελπίζω να καταστραφούν όλοι οι άλλοι γιατί εγώ δεν μπορώ να ενεργήσω προς τη σωτηρία μου". Τι σόι χριστιανοί είμαστε να ελπίζουμε στο θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων σε ένα πόλεμο; Αν είμασταν πραγματικοί χριστιανοί θα προσευχόμασταν να σωθούν όλοι αυτοί κι ας εξαφανιστούμε εμείς.
   Ίσως όμως αντιλαμβάνομαι λάθος τον χριστιανισμό.

   Διαγραφή
 2. Προσευχομαστε αλλα ΑΛΛΟΣ αποφασιζει που ξερει παραπανω και εμεις προσπαθουμε να πλησιασουμε η να κατανοησουμε το θελημα Του.Νομιζεις οτι και το 1453 δεν προσευχοντουσαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αφηστε το Θεο ησυχο και μην τον ανακετευετε στα γεωπολιτικα παιχνιδια. Αφου τους αγαπαει ολους εννοειται πως δεν παιρνει το μερος κανενος, αυτο που ζηταει μονο ειναι ηθος, ειτε κερδιζεις, ειτε χανεις και μεγαλοψυχια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]