Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Θράκη μας δεν είναι Κριμαία

Του Βασίλη Κ. Καλαμάρα

Η εκλογική επιτυχία του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας, με υψηλά ποσοστά σε Ροδόπη (41,64%) και Ξάνθη (24,97%), δεν πέρασε απαρατήρητη , αλλά κατά τη γνώμη μας δεν αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά θέματα στο μετεκλογικό διάλογο.

Το κυρίαρχο και πεπαλαιωμένο πολιτικό προσωπικό προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του, για να μην βουλιάξει στην απαξίωση του εκλογικού σώματος. Οι συγκυβερνώντες και οι πέριξ αυτών παπαγάλοι προσπαθούν εντελώς στρουθοκαμηλικά να μην αναγνωρίσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος στις ευρωεκλογές και να αποκρύψουν το γεγονός ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχασαν μεγάλο μέρος της εκλογικής τους βάσης, όπως είχε διαμορφωθεί το καλοκαίρι του 2012.

Φαίνεται ότι η Θράκη βρίσκεται μακριά, πολύ μακριά από το αθηναϊκό κέντρο των αποφάσεων, ώστε να μην ενδιαφέρει τους καρεκλοκένταυρους, οι οποίοι πιασμένοι από τις σκοροφαγωμένες καρέκλες τους –συγνώμη, θρόνους τους!- μέχρι και τον εκλογικό νόμο σκέφτονται να αλλάξουν, μήπως και η επόμενη μέρα στην εξουσία στηριχθεί σε κομματίδια και αποκόμματα κατά συνθήκη και κατά συγκυρία κομμάτων.

Φαίνεται ότι η καταβαράθρωση της ΔΗΜΑΡ και όλων των σοσιαλιζόντων και φασιζόντων σχηματισμών αντί να αποτελεί(ούν) παράδειγμα προς αποφυγή, γίνεται προνομιακός(οί) συνομιλητής σε ένα ζογκλερικό κατ’ επίφασιν πολιτικό μετασύστημα. Με τέτοιες καιροσκοπικές τακτικές επιβίωσης, η συμφωνία των ελληνικών κομμάτων σε εξόφθαλμα εθνικά θέματα περισσεύει, παραχωρώντας ζωτικό χώρο εθνικιστικής ρητορείας στη Χρυσή Αυγή.

Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας αναφέρει, μέσω του προέδρου του Μουσταφά Αλή Τσαβούς, στην διακήρυξή του:
«Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές για να δώσουμε ένα μήνυμα για τη νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοούν τις προσδοκίες της, που κλείνουν τα μάτια στα δίκαια αιτήματά της, τα οποία παραβλέπει μία ολόκληρη κοινωνία».
Τη διαβάζεις και δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Η μουσουλμανική μειονότητα προβάλλεται ως τουρκική(!), με τάχατες δημοκρατικά αιτήματα –ενώ στις κουίντες βρίσκεται το τουρκικό προξενείο-, ενώ συλλήβδην άπαντες οι Έλληνες χριστιανοί Θράκες νυχθημερόν επιβουλεύονται τους καταπιεσμένους τούρκους αδελφούς τους!

Φοβάμαι ότι η πρώτη –και επιτυχημένη- κάθοδος του μειονοτικού κόμματος είναι μόνον η αρχή. Με κυρίαρχο και προβεβλημένο πολιτικό φορέα, η μητέρα Τουρκία θα αρχίσει, μέσω της προπαγάνδας ότι καταπιέζεται η «τουρκική» μειονότητα, να δημιουργεί προηγούμενο εδαφικών απαιτήσεων και διεκδικήσεων επί της Ελληνικής Θράκης. Και τότε –ως συνήθως- θα τρέχουμε και δεν θα φθάνουμε.
Είναι να μας λυπόμαστε με τέτοιο πρωθυπουργό και τέτοιο υπουργό Εξωτερικών. Μόνον που η Θράκη μας δεν είναι Κριμαία.
Θα μας κοστίσει πανάκριβα…

Πηγή εφημ. «Ελευθεροτυπία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]