Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τουρκικό προξενείο ονειρεύεται… λόμπι στην Ελληνική Βουλή

Το σχέδιο για «παράκαμψη» του πλαφόν 3% 

Εκμεταλλευόμενοι τη δυναμική και την πρωτιά του ΚΙΕΦ στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, οι οπαδοί του τουρκισμού στη Θράκη ευελπιστούν ότι θα επιβάλλουν στα ελληνικά κόμματα μειονοτικούς υποψήφιους της αρεσκείας τους, με στόχο την αύξηση των μουσουλμάνων βουλευτών από 3 ακόμα και σε 5

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Πρόβα τζενεράλε αποτέλεσαν οι ευρωεκλογές για το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ προκειμένου αυτοί που κινούν τα νήματα να επιτύχουν την «παράκαμψη» του πλαφόν του 3% στις εθνικές εκλογές και να εκλέξουν μέσω των ελληνικών κομμάτων από 3-5 βουλευτές που θα ελέγχονται πλήρως από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Επενδύοντας στο ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο σε αγροτικές και ορεινές απομονωμένες περιοχές, σε παραλείψεις πολλών ετών της ελληνικής πολιτείας και στη συστηματική και επίμονη υπόγεια και φανερή διείσδυση του τουρκικού κράτους και παρακράτους, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και εκείνοι που προωθούν τον τουρκισμό στη Θράκη, δεν αρκούνται πλέον στην «πανηγυρική» πρωτιά του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας στη Ροδόπη και στην Ξάνθη. Με την ελπίδα ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα αργήσουν ώστε να μην χαθεί η «δυναμική» του κόμματος, προσδοκούν ότι θα μπορέσουν να επιβάλουν εκβιαστικά στα ελληνικά κόμματα τους μειονοτικούς υποψήφιους της αρεσκείας τους, με στόχο την αύξηση των μειονοτικών βουλευτών από τρεις που εξέλεγαν τον Ιούνιο του 2012 σε 4 και υπό προϋποθέσεις ακόμη και σε 5 στους δύο νομούς.

Ένα ενδεχόμενο σχεδόν καταστροφικό καθώς όχι μόνο θα επιβεβαιωθεί η πολιτική κυριαρχία του πιο ακραίου τμήματος της μειονότητας, που συνδέεται ευθέως με τον θεσμικό εκπρόσωπο του τουρκικού κράτους στην περιοχή, αλλά εφόσον, όπως όλα δείχνουν, οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων θα είναι οριακές οι 3, 4 ή και 5 βουλευτές θα είναι κρίσιμοι για την ίδια την κυβερνητική σταθερότητα (είτε με την μία πλευρά είτε με την άλλη).

Τον Ιούνιο του 2012 εκτός των Α. Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ξάνθη και Α. Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ) και Α. Καραγιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ) στη Ροδόπη, οριακά δεν εξελέγη ο υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ Αχμέτ Ιλχάν.

Απειλές

Ενδεικτικό του κλίματος που υπήρξε στη Θράκη είναι η επίθεση που δέχθηκε από τον μειονοτικό δημοσιογράφο Α. Ντεντέ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Χατζηοσμάν, γιατί δεν στήριξε επαρκώς το ΚΙΕΦ, όπως έκαναν οι άλλοι βουλευτές και πολιτευτές, ενώ μάλιστα ο ίδιος είχε υπηρετήσει ως… πρόεδρος του συγκεκριμένου κόμματος.

Ο κ. Ντεντέ αφού εξήρε την στάση των πολιτευτών Αχμέτ Φαΐκογλου, Τσετίν Μάντατζη, Μπουρχάν Μποράν, Τουρκές Χατζηιμπράμ, Ιλχάν Αχμέτ, Αχμέτ Μεχμέτ κ.α., εξαπέλυσε εμμέσως (πολιτικές) απειλές «εάν τολμάς να βγεις απέναντί μας στις βουλευτικές εκλογές, βγες και θα δεις τη διαφορά ανάμεσα σε Λοζάνη και Κοζάνη…».

Στη Ροδόπη αλλά και στην Ξάνθη υπήρξε προκλητική παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και μάλιστα με τον πιο ακραίο τρόπο. Ο τούρκος γενικός πρόξενος Ιλχάν Σενέρ φρόντισε ο ίδιος να προβάλλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter, facebook) φωτογραφίες του όπου περιόδευε το τελευταίο διήμερο πριν τις εκλογές σε μειονοτικές περιοχές συνοδευόμενος μάλιστα και από υποψήφιους. Το «αλαλούμ» του προξένου περιλαμβάνει φωτογραφίες ακόμη και το Σάββατο το απόγευμα πριν τις εκλογές.

Η παρουσία μάλιστα του γιού του ιδρυτή του κόμματος Λεβέντ Σαδίκ και της χήρας του, Ισίκ Σαδίκ, έδιναν μεν συναισθηματικό τόνο, αλλά δεν αποκλείεται να σηματοδοτεί την αναβάθμιση με τις ευλογίες της οικογένειας και του Προξενείου της ηγεσίας του ΚΙΕΦ, μια και ο πρώην καφετζής της «Τουρκικής Νεολαίας» και νυν πρόεδρος του κόμματος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες «ανάγκες».

Η μάχη όμως δεν δόθηκε μόνο για τις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές εκλογές υπήρξε μαζική συμμετοχή μειονοτικών υποψηφίων. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από τις εκλογές παρέλασαν από τα γραφεία του ΚΙΕΦ δεκάδες μειονοτικοί υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών για να εκφράσουν στον κ. Τσαβούς τις ευχές τους και την υποστήριξή τους στο κόμμα της «τουρκικής μειονότητας».

Παζαρεύουν 50.000 ψήφους

Οι εκπρόσωποι του τουρκισμού θέλουν να αποκτήσουν πολλαπλασιαστική δύναμη με τις έδρε3ς που θα κερδίσουν μέσα από τα ελληνικά κόμματα με διαπραγματευτικό χαρτί τις 42.658 ψήφους που έλαβε το ΚΙΕΦ (κυρίως σε Ροδόπη και Ξάνθη και μόλις 1.500 στον Έβρο, ενώ μηδενική σχεδόν ήταν η ανταπόκριση τουρκογενών μουσουλμάνων της Δωδεκανήσου στα κελεύσματα για ένταξη στο ΚΙΕΦ).
Οι ψήφοι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν με σχετική ευκολία ακόμη και τις 50.000 εάν αποφασισθεί να γίνει κινητοποίηση και μεταφορά ψηφοφόρων από την Τουρκία, και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στα κόμματα, καθώς οι μειονοτικοί υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό τους καταποντίστηκαν, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τον Κσράνταη (ΝΔ) με 1058 ψήφους στην Ξάνθη και μόλις… 85 στη Ροδόπη και τον Μεστάν Ουμίτ (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ξάνθη με 1951 ψήφους και στη Ροδόπη με 452 ψήφους!

Πηγή «Έθνος Κυριακής»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]