Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχει πολύς «καπνός» στον Περσικό Κόλπο και πιθανότητα για μεγάλη φωτιά

Το Ισραήλ έχει αποστείλει τρία υποβρύχια με πυρηνικές κεφαλές στον Περσικό Κόλπο κοντά στις ακτές του Ιράν!

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Haaretz και Sunday Times, τρία υποβρύχια με πυρηνικές κεφαλές, του 7ου στολίσκου του ισραηλινού ναυτικού, βρίσκονται στην περιοχή του Περσικού Κόλπου κοντά στην ιρανική ακτογραμμή, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Τα ισραηλινά υποβρύχια έχουν αναπτυχθεί ως άμεση απάντηση στην αυξανόμενη απειλή, των υψηλής ακρίβειας ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων, που σημαδεύουν στόχους στην ισραηλινή επικράτεια, από το έδαφος της Συρίας και του Λιβάνου, καταλήγει το άρθρο.

Τα τρία ισραηλινά υποβρύχια που βρίσκονται στις ακτές του Ιράν είναι τα γερμανικής κατασκευής Type 209 κλάσης Dolphin με ονόματα «Dolphin», «Tekuma», και «Leviathan», και περιπολούν στην περιοχή του περσικού κόλπου μέχρι νεωτέρας, ευρισκόμενα σε συνεχή επιφυλακή.

Ισραηλινός αξιωματικός του στολίσκου δήλωσε στους Times, ότι υπάρχουν τρεις βασικοί στόχοι που επιβάλουν την παρουσία των υποβρυχίων κοντά στις ιρανικές ακτές, «η Μοσάντ», «παράγοντες αποτροπής» και η «συλλογή πληροφοριών και διείσδυση στο Ιράν»!

Ο ίδιος αξιωματικός δήλωσε ότι «εμείς διαθέτουμε μια καλή βάση για τη συλλογή ευαίσθητων πληροφοριών, και μπορούμε να μείνουμε στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Διοικητής του στολίσκου, σύμφωνα με τις εν λόγω εφημερίδες, παρουσιάζεται ένας ανώτερος αξιωματικός με την κωδική ονομασία «Συνταγματάρχης O», ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι «Είμαστε μια επιθετική υποβρύχια δύναμη. Δουλεύουμε βαθιά και πολύ - πολύ μακριά από τα σύνορά μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν δύναται να επιβεβαιωθούν, φέρονται αξιωματικοί του ισραηλινού ναυτικού να επιβεβαιώνουν ότι, «τα εν λόγω υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με πυραύλους τύπου cruise, με βεληνεκές μάχης 1.500 χλμ. Από αυτήν την απόσταση όλοι οι κρίσιμοι στόχοι στην ιρανική επικράτεια, ευρίσκονται μέσα στο βεληνεκές των ισραηλινών υποβρυχίων».

Σε απάντηση στις αναφορές περί ισραηλινής «ναυτικής δραστηριότητας στον περσικό κόλπο » ο ιρανός ΑΓΕΝ είπε: «Κάθε δύναμη που σχεδιάζει οτιδήποτε κακό στον Κόλπο, θα έρθει με πρόσωπό με πρόσωπο με την ισχυρή αντίσταση μας».
Υπενθυμίζεται επίσης ότι μόλις εχθές ο ιρανός υπαρχηγός του ΓΕΕΔ υποστράτηγος Masud Dzhazayri δήλωσε ότι, «οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση εναντίον του Ιράν θα οδηγήσει στην καταστροφή του Ισραήλ».

Ο ιρανός υπαρχηγός του ΓΕΕΔ πραγματοποίησε τις δηλώσεις αυτές, μετά από σχετική δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα εφαρμοσθεί χρήση βίας εναντίον του Ιράν, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης, το Ιράν θα καταστρέψει το Ισραήλ και θα μεταφέρει τον πόλεμο μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο ίδιος προσθέτοντας ότι, «το τέλος της αμερικανικής ηγεμονίας είναι κοντά, και η «αυτοκρατορία του χρήματος και των όπλων» θα καταρρεύσει πολύ σύντομα» απείλησε ο Jazaïry.

Τονίζεται ότι το Ιράν διαθέτει στο οπλοστάσιο του και διηπειρωτικούς πυραύλους Shahab-5 και Shahab-6 με δραστικό βεληνεκές (3.000-5.000) χλμ) που δύνανται να εκτοξευθούν από την ιρανική επικράτεια, καλύπτοντας μεγάλο εύρος στόχων.

Εφόσον αποδειχθεί αληθής η βασιμότητα της πληροφορίας, πρόκειται για μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη κατάσταση για όλη την περιοχή του περσικού κόλπου. Το Ισραήλ θεωρεί ότι το Ιράν βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, γεγονός μη αποδεκτό από το Τελ Αβίβ. Σε μια τέτοια περίπτωση η ισραηλινή ηγεσία μέσω δηλώσεων της έχει διαμηνύσει επανειλημμένως, προς πάσα κατεύθυνση ότι, θα « επέμβει» δυναμικά.

Το Ιράν προφανώς διαθέτει και αυτό τις απαιτούμενες πληροφορίες και έχει αυξήσει τις πολεμικές του ασκήσεις, ειδικά της αεράμυνας. Πάντως το σίγουρο είναι ότι στον περσικό κόλπο υπάρχει σίγουρα μια βραδυφλεγής «βόμβα» που είναι έτοιμη να σκάσει. 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]