Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανικός το μεσημέρι στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Πανικός το μεσημέρι στα διυλιστήρια Ασπροπύργου
Μία περίεργη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο χώρο των διυλιστηρίων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που δημοσιεύει το e-reportaz.gr, διακρίνεται ο χώρος των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο και πυκνοί μαύροι καπνοί οι οποίοι έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Η εικόνα είναι παρεμφερής με εκείνη της Μεγάλης Εβδομάδας όταν η εφημερίδα των συντακτών αοποκάλυψε πυρκαγιά στις εγκατστάσδεις των ΕΛ.ΠΕ η οποία όμως είχε αποσιωπηθεί.
Το e-reportaz.gr επικοινώνησε με την εταιρεία και η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για ξερά χόρτα τα οποία έχουν αρπάξει φωτιά λίγα μόλις μέτρα από τα διυλιστήρια. Η πυρκαγιά φέρεται σύμφωνα με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής να ξέσπασε στις 13:40 σε ξερά χόρτα λίγα μόλις μέτρα από το φράχτη των διυλιστηρίων. Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή τρία πυροσβεστικά οχήματα και ευτυχώς η φωτιά δεν πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες που βρισκόταν στην περιοχή επισήμαιναν στο e-reportaz.gr, ότι «πολύ δύσκολα τόσο πυκνοί καπνοί θα προέρχονταν από ξερά χόρτα που έχουν αρπάξει φωτιά». Επίσης, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν είδαν πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν στο σημείο.
Από το φωτογραφικό ντοκουμέντο το οποίο έχει στη διάθεσή του το e-reportaz.gr, προκύπτει επίσης και κάτι ακόμη. Διακρίνεται ανάμεσα στους μαύρους καπνούς ένα από τα φουγάρα των διυλιστηρίων. Να σημειωθεί ότι κανονικά, τα ξερά χόρτα γύρω από τα διυλιστήρια, έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί. Ειδικά μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, όπου οι κίνδυνοι να ξεσπάσει πυρκαγιά είναι μεγάλοι.
Δείτε τη φωτογραφία ντοκουμέντο
pirkagia-apokleistiko
Η πυρκαγιά που αποσιωπήθηκε
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες περίπου και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα, είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. Ωστόσο η πυρκαγιά αποσιωπήθηκε από το κοινό ενώ αρκετά ΜΜΕ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν ή δεν έπαιξαν σχεδόν καθόλου το θέμα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]