Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα χέρια της Άγκυρας στάζουν αίμα στη Συρία!

Αμετανόητοι οι Τούρκοι, σταθεροί σε επιλογές γενοκτονιών, επαναλαμβάνονται και δικαιώνουν το απόφθεγμα: «όλες οι χώρες έχουν ιστορία, η Τουρκία έχει ποινικό μητρώο»

Του Ευαγόρα Κωνσταντίνου

Εξακολουθεί να προβληματίζει η ελληνική απάθεια και αφασία της Αθήνας (Μαξίμου και ΥΠΕΞ) απέναντι στις δραματικές εξελίξεις ,όχι μόνο σε Ουκρανία αλλά και σε Συρία. Αντί οι «φωστήρες» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να σύρονται πίσω από τις εντολές των δυτικών ιεράκων, θα έπρεπε να προσπαθούν για πρωτοβουλίες, που έστω και συμβολικά, θα έδειχναν στον έξω κόσμο μία άλλη Ελλάδα, δύναμη ήπιας πολιτικής σταθερότητας.

Αναρωτιούνται όσοι χαράζουν την πολιτική της χώρας, αν επόμενος στόχος των σκληροπυρηνικών της Δύσης θα είμαστε ενδεχομένως εμείς;
Γίναμε, ήδη, στόχος ανηλεούς οικονομικής επίθεσης. Τι θα τους εμποδίσει να μας σύρουν σε εθνικές τραγωδίες;

Βλέπουμε πόσο απροκάλυπτα επιθετικά κατά της Συρίας γίνεται η Τουρκία. Και αυτό αφορά όλη την περίμετρο, όλα τα γύρω κράτη. Ας κάνει τον κόπο ο αναγνώστης να δει πως ακόμη και μέσα στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν διάφορα κέντρα την άκρως αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν, που ως γνωστόν υποκινεί κα εκτελεί «προσευχές» στις 29 Μαΐου «μέσα» στην Αγία Σοφία, θα εκμεταλλευτεί την πρόσφατη εκλογική του νίκη για ακόμη πιο σκληρή στάση κατά της Συρίας αλλά και ημών.
Είναι παραπάνω από σίγουρο πα, μετά από όλα όσα έγιναν, πως οι Τούρκοι ψάχνουν ανοιχτά προκατασκευασμένη αφορμή, προβοκάτσια, για να εισβάλλουν ανοιχτά στη σπαρασσόμενη Συρία.

Έφτασαν στο σημείο σε τουρκικά στρατόπεδα προσφύγων να σκοτώνουν μικρά παιδιά, προσφυγόπουλα, από την άτυχη χώρα και να κάνουν εμπόριο οργάνων! Μεγάλος είναι ο αριθμός των θυμάτων, που μπορεί και να μην μάθουμε ποτέ σε πόσες χιλιάδες θα ανέλθει.

Από την άλλη, οι τούρκοι ηγέτες και ο Ερντογάν προσωπικά, δεν δίνουν καμία προσοχή στις φωνές εντός της ΕΕ που τους ζητούν στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση. Απεναντίας, συνεχίζουν να ενισχύουν με κάθε τρόπο τους ισλαμιστές τζιχαντιστές, με όπλα, περίθαλψη τραυματιών κ.α.
Αυτή η τουρκική επίθεση δεν αφορά μόνο τη Συρία, που στοχοποιήθηκε από τα γνωστά κέντρα. Είναι επίθεση και κατά των συμφερόντων της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Είναι και επίθεση κατά του χριστιανικού κόσμου και της Ορθοδοξίας ειδικότερα.

Κανείς δεν μας λέει, αν και όταν τελειώσουν με την Συρία, τι θα γίνει με την επιστροφή κάποιων χιλιάδων τζιχαντιστών στην Ευρώπη, από όπου ξεκίνησαν και πήγαν στην Συρία για να σφάζουν χριστιανούς και να γκρεμίζουν ναούς.30.000 τζιχαντιστές έχουν ευρωπαϊκές υπηκοότητες (Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Μ. Βρετανία κ.α.). Αυτοί είναι κινούμενες βόμβες, θα προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες όταν γυρίσουν πίσω. Δημοσίευμα της “Washington Post” έρχεται και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πρακτική και εμπλοκή των ΗΠΑ στην αιματοχυσία στη Συρία.

Το ότι ισλαμιστές που πολεμούν στη Συρία, ενταγμένοι σε ομάδες που είναι προσκείμενες στην Αλ Κάιντα, αποτελούν άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ομολογεί τώρα, και βάσει στοιχείων, το ίδιο το FBI…

Άκρως επικίνδυνη παραμένει η συμπεριφορά λοιπόν της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, με τις ΗΠΑ πάντα από πίσω. Όμως αρχίζουν να διατυπώνονται επιφυλάξεις. Ήδη, το Βερολίνο αρχίζει και αντιδρά, και δεν θέλει παρατεταμένες εμπλοκές στη Συρία και νέα μέτωπα εκεί.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να κινηθούν προς κατεύθυνση επηρεασμού της Τουρκίας, να ηρεμήσει και να καθίσει ήσυχα. Καμία υποστήριξη των συμμαχικών χωρών προς την Τουρκία, δεν επιτρέπεται να ενισχύσει τους τυχοδιωκτισμούς της Άγκυρας στη Συρία. Ο τουρκικός επεκτατισμός στάζει αίμα στα όσα τραγικά γίνονται στην Ανατολή, και πρέπει το πράγμα να σταματήσει και να τελειώσει εκεί, πριν γίνουμε εμείς ή όποιος άλλος λαός οι επόμενοι…

Πηγή εφημ. «Ελεύθερη Ώρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]