Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πότε συντελείται αποστασία κύριοι βουλευτές;

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος 


Μπορεί κανείς να διαφωνεί σε χίλια όσα με τον κ. Πάνο Καμμένο. Αλλά έχει δίκιο στο εξής: δεν γίνεται ένας βουλευτής που εξελέγη με ένα συγκεκριμένο κόμμα, αποδεχόμενος  την ηγεσία και το καταστατικό του, μία ωραία πρωία να δηλώνει ότι ανεξαρτητοποιείται διότι διαφωνεί.

Διαφωνεί με τι; Στα κόμματα οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα αρμόδια όργανα. Αν προβλέπεται ότι τις αποφάσεις λαμβάνει ο αρχηγός, τότε ο βουλευτής έχει αποδεχθεί εκ των προτέρων την πιθανότητα ο αρχηγός να λάβει μία απόφαση με την οποία θα διαφωνεί. Εάν προβλέπεται ότι τις αποφάσεις λαμβάνουν συλλογικά όργανα, τότε ο βουλευτής συμμετείχε στη διαδικασία και οφείλει να σεβαστεί το αποτέλεσμά της, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί. Εάν ο βουλευτής ανήκει στην μειοψηφία, είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την πλειοψηφία.

Εάν η διαφωνία του βουλευτή έγκειται σε θέμα αρχής, αν το κόμμα του μεταλλάχθηκε σε μία ανεπιθύμητη γι’ αυτόν κατεύθυνση, βεβαίως και έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να εγκαταλείψει και την βουλευτική έδρα του, την οποία απέκτησε υπό την σημαία του κόμματος αυτού. Διότι τον βουλευτή εξέλεξε ο λαός ως υποψήφιο κάποιου κόμματος, όχι ως ανεξάρτητο. Το αν ο λαός επιβραβεύει ή όχι την πορεία του κόμματος, θα αποδειχθεί στις επόμενες εκλογές, και όχι κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Τα παραπάνω ισχύουν όχι μόνον γιά τους πάμπολλους αποχωρήσαντες (χωρίς να παραδώσουν την έδρα τους) βουλευτές των ΑΝΕΛ, αλλά γιά όλους τους βουλευτές του παρόντος κοινοβουλίου. Φυσικά και τους αποχωρήσαντες από την Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τατσόπουλος, αίφνης, όφειλε να παραιτηθεί από βουλευτής, το ίδιο και ο κ. Μπούκουρας κλπ.

Αλλά ένα βήμα παραπέρα προς την ασυνέπεια έναντι του εκλογικού σώματος, είναι η προσχώρηση ενός αποσκιρτήσαντος βουλευτού σε άλλο κόμμα. Με βάση ποιά λογική εκλέγεται κάποιος βουλευτής αντιπολιτευομένου αντιμνημονιακού κόμματος και, μετά από σύντομη περίοδο αιδήμονος σιωπής, προσχωρεί στη μνημονιακή συμπολίτευση; Ή και το αντίστροφο.

Το τελευταίο το αναφέρω προληπτικά, ώστε εάν κάποιος βουλευτής, από τους αποσκιρτήσαντες, σκοπεύει να προσχωρήσει στην υπό διαμόρφωση «προεδρική πλειοψηφία», να  γνωρίζει ότι η πράξη του δεν θα έχει ούτε κοινοβουλευτική λογική ούτε ηθική βάση.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]