Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικές και ιρανικές ειδικές δυνάμεις μπήκαν στο Ιράκ

  • Ιρανικές ειδικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ιράκ για να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές αντάρτες του ISIS
  • 4000 αμερικανοί στρατιώτες προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Η Ιρανική μονάδα των ειδικών δυνάμεων με την επωνυμία «Al-Quds» που αριθμεί 150 άτομα και η ειδική ομάδα με την επωνυμία Saberin (αναλόγου μορφής με τα βρετανικά SAS), βρίσκονται ήδη στο Ιράκ, αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.

Από χθες τα σύνορα του Ιράκ, αποτελούν επίκεντρο του Σώματος της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς και των Ειδικών Δυνάμεων Badr.
Οι πρώτες ιρανικές μονάδες έχουν ήδη διασχίσει τα σύνορα. Σκοπός τους σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές η διασφάλιση της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με αραβικά μέσα ενημέρωσης χθες στην περιοχή του Χαλεπίου αναχώρησαν τουλάχιστον 30 φορτηγά με ακραίους ισλαμιστές αντάρτες, διασχίζοντας τα πλέον ανύπαρκτα σύνορα και κατευθύνθηκαν προς το Ιράκ, στην εμπόλεμη ζώνη.

Η Ιρακινή κυβέρνηση ρώτησε τους αμερικανούς εάν δύνανται με αεροπορικές επιδρομές να χτυπήσουν την βάση των ισλαμιστών ανταρτών του ISIS. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή βομβαρδιστικών αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο mehr, απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα δόθηκε στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου έως τώρα έχουν προσγειωθεί τουλάχιστον 4000 Αμερικανοί στρατιώτες.

Από ότι διαφαίνεται ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος για την πραγματοποίηση εκτεταμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του ISIS.
Από την άλλη πλευρά το Ιράν φοβάται ότι στην ουσία αυτό αποτελεί τον στόχο της εισβολής των ισλαμιστών ανταρτών, και σπεύδει βάση μυστικής συμφωνίας με το Ιράκ, να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε ιρακινό έδαφος.

Ο Μπάρακ Ομπάμα προειδοποίησε για δράση κατά των ισλαμιστών του ISIS

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απείλησε χθες, Πέμπτη, με αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράκ εναντίον των ισλαμιστών σουνιτών μαχητών που έχουν καταλάβει πόλεις στο βορρά, απειλούν τη Βαγδάτη και θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Δυνάμεις των Κούρδων του Ιράκ επωφελήθηκαν από το χάος για να πάρουν τον έλεγχο του πετρελαϊκού κόμβου του Κιρκουκ, καθώς τα στρατεύματα της κυβέρνησης, της οποίας ηγούνται οι σιίτες, εγκατέλειπαν τις θέσεις τους, προκαλώντας ανησυχία στους συμμάχους της Βαγδάτης τόσο στη Δύση όσο και στο γειτονικό σιιτικό Ιράν.

"Δεν αποκλείω τίποτε διότι έχουμε συμφέρον να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί οι τζιχανιστές δεν θα αποκτήσουν μόνιμο ορμητήριο ούτε στο Ιράκ ούτε στη Συρία", δήλωσε ο Ομπάμα από το Λευκό Οίκο όταν ερωτήθηκε αν εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές. Αξιωματούχοι υπογράμμισαν αργότερα ότι δεν πρόκειται να σταλούν χερσαίες δυνάμεις.

Ο Ομπάμα εξετάζει "όλες τις επιλογές" για να βοηθήσει τους ηγέτες του Ιράκ, οι οποίοι ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο της χώρας όταν τερματίσθηκε η αμερικανική κατοχή το 2011. "Στις διαβουλεύσεις μας με τους Ιρακινούς, θα υπάρξουν μερικά βραχυπρόθεσμα, άμεσα πράγματα που χρειάζεται να γίνουν στρατιωτικά", δήλωσε.

Αμερικανός αξιωματούχος έκανε γνωστό πως οι ΗΠΑ έχουν στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης πάνω από το Ιράκ για να το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

Η εφημερίδα "Wall Street Journal", η οποία ανέφερε πως οι πτήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μικρούς αριθμούς από πέρυσι, επικαλέσθηκε έναν ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος είπε πως οι ΗΠΑ μοιράζονται τις πληροφορίες από τις πτήσεις των αεροσκαφών αυτών με τις ιρακινές δυνάμεις. "Όχι πως αυτό έχει προσφέρει κάτι", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]