Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλή "χρωματιστής αποσταθεροποίησης" για την Ελλάδα...;

Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να αποσταθεροποιηθεί ένα έθνος με ισχυρούς δεσμούς και συνεκτικούς κρίκους κοινωνικού κράτους, βάση όμοιων πολιτιστικών στοιχείων είναι αυτή της «πολύχρωμης επανάστασης». 
Τι είναι όμως  η πολύχρωμη επανάσταση;

Είναι μια συνεχής διαδικασία αντίδρασης άνευ όπλων, εσωτερικά σε μια χώρα, συνήθως υποκινούμενη, χρησιμοποιώντας τοπικά ανεπίλυτα προβλήματα σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Θεωρείται το πρώιμο στάδιο, εκείνο δηλαδή το στάδιο πριν την επέμβαση ένοπλων δυνάμεων.

Η παραπάνω μέθοδος εμφανίστηκε πρώτα στα Βαλκάνια και ειδικά στην Γιουγκοσλαβία.  Η πιο πρόσφατη εφαρμογή της  εμφανίστηκε στην Ουκρανία όπου υποκινήθηκαν υπόγειες εθνικές διχόνοιες και οικονομικο-πολιτικά προβλήματα για να χειραγωγήσουν τις τοπικές κοινωνίες σε μια «ήρεμη επανάσταση». Η «ήρεμη επανάσταση» οδηγήθηκε σύντομα στο επόμενο στάδιο που ήταν οι ένοπλες συγκρούσεις με μια «μικρή βοήθεια» όπως αποδείχτηκε από εξωγενείς παράγοντες.

Στην Ελλάδα του σήμερα, δυστυχώς για εμάς, όλες αυτές οι «προϋποθέσεις» για μια τέτοια «έγχρωμη επανάσταση» υπάρχουν και είναι μάλιστα  αυξανόμενες κλιμακωτά όσο περνάει ο χρόνος.

Η πρώτη ένδειξη τέτοιας βάσης είναι το ιστορικό των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας το 2008. Εκεί δηλαδή που υπήρξε αρχικά μια μαζική αντίδραση του πλήθους απέναντι σε μια δολοφονία ενός εφήβου από ένοπλο αστυνομικό. Αυτό ήταν η αφορμή για μια έκρηξη που είχε ήδη πολλές αιτίες σοβαρές πάνω στην πολιτική και οικονομική κρίση που μόλις ξεκινούσε στην Ελλάδα.

Εκείνο το διάστημα για πρώτη φορά είχαμε πληροφορίες για ομάδες ιδιωτικών παρατηρητηρίων όπως το TAM-C ή για οργανισμούς όπως αυτός της ιδιοκτησίας του George Soros με το όνομα «Soros Foundation» που φέρεται να έχει αρκετές αναμίξεις σε πάρα πολλές περιοχές, ειδικά στην Βαλκανική χερσόνησο, σε παρόμοιες περιπτώσεις. Στοιχεία, επίσης, είχαν φτάσει στις Ελληνικές Αρχές για παρουσία ξένων μυστικών υπηρεσιών όπως και προετοιμασία 2500 αντρών της KFOR με γνώση ειδικών αστυνομικών τακτικών για να δράσουν, αν και εφόσον χρειαστεί να κληθούν, για να υπάρξει ισορροπία εντός της Ε.Ε. και να μην μεταδοθεί μια ανάφλεξη από την Ελλάδα στην Ιταλία, μέσω της FAI (Federación Anarquista Ibérica) που φέρεται πλέον να έχει δράση σε όλη την Νότιο Ευρώπη σαν ένα ενιαίο συνδικάτο. Η υπόθεση αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός πως πάνω από 56000 sms είχαν σταλεί σε κινητά νούμερα λίγες ώρες πριν την έκρηξη, μέσα σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής δείχνοντας μια αδικαιολόγητη αύξηση ηλεκτρονικής κίνησης.

Σε ένα άρθρο παλαιότερα του onalert.gr είχε αναφερθεί από κάποιον ειδικό πράκτορα της KGB (αποσυρθέντα) πως παρόμοιες τακτικές αποσταθεροποίησης είχαν εφαρμοστεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα να είναι το καλύτερο όπλο για μια τέτοια επιβολή σκοπιμοτήτων από οποιοδήποτε «μεγάλο γεωπολιτικό παίκτη». Πολύ σύντομα ήρθε και η φράση του Stephen R Mann για το πώς ακριβώς διαμορφώνεται και χειραγωγείται η επιθυμία του όχλου για «δημοκρατία» προς όφελος των ισχυρών δυνάμεων και υποκινητών.

«
Η δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει ως ένας αυτοπαραγόμενος ιός ενισχύοντας τις υπάρχουσες και ιστορικά ώριμες δημοκρατικές κοινωνίες αλλά καταστρέφοντας τις παραδοσιακές κοινωνικές και κάνοντας όσες δεν είναι έτοιμες για αυτήν να αντιμετωπίζουν το χάος»
(πηγή:
Chaos Theory and Strategc Thought/ Parameters 2U3, Autumn, 1992).

Η ανάγκη, δηλαδή, του όχλου  να έχει ισότητα και ισοτιμία σε μια δημοκρατία εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε όπλο στα χέρια επιτήδειων (σ.σ. πολλές φορές όπως θεωρεί ο ίδιος ο όχλος ότι θέλει να εφαρμόζεται η δημοκρατία και όχι όπως θα έπρεπε να είναι). Αυτό οδηγεί αυτόματα σε ένα διαχωρισμό βάση εικόνας και εντυπώσεων οπτικών ερεθισμάτων και όχι βάση ικανότητας και  κριτικής σκέψης σε μια ενστικτώδη αντίδραση του όχλου σε κάθε τι που θεωρεί ως αιτία προβλήματος.

Στην Ελλάδα του σήμερα μια αιτία προβλήματος  είναι οι πολιτικοί (σ.σ. εδώ ίσως όχι και άδικα) , δεύτερη αιτία οι λαθρομετανάστες (είναι πρόβλημα, αλλά όχι το κύριο πρόβλημα) και η διαπλοκή σε κάθε επίπεδο.

Τα παραπάνω μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν πάτημα και όχημα κάθε ικανού παράγοντα που θα μπορέσει να προβλέψει και να διαχειριστεί την κατάσταση προς όφελος του. Σημείο αναφοράς και αυτό γιατί γίνεται εκτενής συγκέντρωση κατηγοριών προς το «κοινωφελές» ίδρυμα του George Soros όπου πρόσφατα μάλιστα έκανε έντονη παρουσία στη χώρα μας με μια προσπάθεια δωρεάς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στις βόρειες πόλεις της χώρας (πηγή).

Η παρουσία ενός κοινωνικού προσωπείου της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι βασικό βήμα για να γίνει αποδεκτή από τον μέσο όρο του πληθυσμού, έτσι ώστε να υπάρχει μετέπειτα και απόδοση κύρους σε κάθε δήλωση της για τα εσωτερικά τεκταινόμενα, καθώς έχει την ιδιότητα του «σωτήρα». Ας μην ξεχνάμε πως παρόμοια τακτική είχε υιοθετηθεί και στην Γιουγκοσλαβία με την επιχείρηση OtPor κατά του Μιλόσεβιτς από την «φιλειρηνική Σερβική αντίσταση» (αποκάλυψη από την σελίδα τηλεγραφημάτων της Stratfor/Wikileaks).

Η δράση πάντως του συγκεκριμένου  επιχειρηματία/επενδυτή που είναι και μέλος της λέσχης
Bilderberg αλλά και ιδρυτής ενός παγκόσμιου δικτύου «ανθρωπιστικής φύσης» δεν σταματάει εδώ, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα THE GUARDIAN της Βρετανίας, με ένα ήρεμο και ήσυχο τρόπο, εντός Ελλάδος ήδη έχει αρχίσει και διαμορφώνει ένα μικρότερο δίκτυο από παρόμοιους οργανισμούς (πηγή).
Η διαμόρφωση αυτών των κέντρων για αρωγή και παροχή βοηθείας οικονομικής αλλά πρωτίστως νομικής, δίνει την εναλλακτική πρόσβαση στον κεντρικό πυρήνα λειτουργιών που θέλει, μέσα από το κεντρικό νευρικό σύστημα ενός κράτους δηλαδή τους νόμους του. Οι υπηρεσίες θα δίνονται προς κάθε έναν που θα θεωρεί άδικο το σύστημα ή απλά θα θέλει να πλήξει το κράτος (βλ. παράνομους οργανισμούς λαθρομεταναστών ) προκαλώντας βλέμματα αρχικά από το εξωτερικό για την δημιουργία εντυπώσεων. Το δεύτερο ίσως βήμα να είναι και η εκπροσώπηση «μειονοτικών ομάδων» στο Ελληνικό έδαφος όπως θα ήθελαν κάποιοι από το εξωτερικό αν καταστεί ανάγκη διαχωρισμού της χώρας σε ζώνες επιρροής. Σενάριο που ακούγεται έντονα τελευταία. Μια «Κοσσοβοποίηση» δηλαδή της Ελλάδος. Μια πολύ καλή απεικόνιση για αυτή την υπόθεση δίνει το έγκυρο και φημισμένο think tank RIEAS σε έκθεση του τον Νοέμβριο του 2008 (πηγή)
Πως αντιδρά όμως η Ελλάδα σε όλο αυτή την παρασκηνιακή δράση δυνάμεων πολύ ικανών και διαμορφωμένων για να διατηρήσουν σφαίρες επιρροής και ισχύς επάνω στο έδαφος και στον λαό της;

Για να αντιδράσει η Ελλάδα θα πρέπει να διαπιστώσει πρώτα από όλα γιατί η χώρα πέρα από το κλασσικό ενδιαφέρον λόγω γεωγραφικής θέσης που έχει σαν σταυροδρόμι ηπείρων θα πρέπει να υπολογίσει και τις παρούσες συνθήκες στην περιοχή όπως και νέες παραμέτρους που αφορούν την γεωοικονομική αξία της.

Η Ελλάδα αυτή την στιγμή ενώ έχει πολιτική ικανότητα και εθνική αυτονομία κοντά στο ναδίρ, η γεωστρατηγική-οικονομική αξία της είναι στο ζενίθ.
  • Μια χώρα που διαθέτει πόρους ενεργειακούς προς εκμετάλλευση , αξιολογημένους ως πολύ μεγάλης αξίας.
  • Μια χώρα που λειτουργεί ως πόλος σταθερότητας και ελέγχου απέναντι σε μια παραπαίουσα και αλαζονική Τουρκία και την Βαλκανική χερσόνησο που στενάζει από τους προστατευόμενους Αλβανούς και την δική τους ονείρωξη της μεγάλης ιδέας.
  • Μια χώρα που παίζει σημαντικό ρόλο για τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας ως επιβλέπων του Αιγαίου άρα και των θαλάσσιων οδών για το Ρώσικο Ναυτικό.
  • Μια χώρα που συμμάχησε με το Ισραήλ και έχει ενισχύσει έναν αντι-Ισλαμικό άξονα ελέγχου σε αντίβαρο της Μέσης Ανατολής.
Η χώρα αυτή πρέπει να παραμένει υπό εποπτεία και έλεγχο διότι με ένα ισχυρό πολιτειακό σύστημα και ένα λαό που διαθέτει βαθμό ομοιογένειας άνω του 80% σε πολιτιστικό και εθνικό στοιχείο, πολύ εύκολα με τις παραπάνω παραμέτρους, θα εξελιχθεί σε μια χώρα αντίγραφο ισχύος του Ισραήλ,αλλά με ένα στοιχείο πολύ πιο ικανό και πολύ πιο επικίνδυνο. Ως γενέτειρα πολιτισμού, μπορεί να φτάσει σε ικανό σημείο μεταλαμπάδευσης πνεύματος και σε άλλους λαούς.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε, καθώς στην νεώτερη ιστορία η προσπάθεια να αποτινάξει τον Τούρκικο ζυγό πολλαπλές φορές, είχε προκαλέσει ρήγματα στο status quo της Ευρώπης, με τους λαούς (ειδικά τον Γαλλικό) να αρχίζουν να αντιδρούν απέναντι στους δικούς τους δυνάστες, λαμβάνοντας μηνύματα αντίδρασης από τους αδύναμους Έλληνες απέναντι στους ισχυρούς Οθωμανούς.

Η ανάγκη, λοιπόν, για έλεγχο και διαχείριση της Ελλάδος και του λαού της πρέπει να είναι διαρκής και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να λειτουργήσει ως και κατασταλτικά αν αυτό καταστεί απαραίτητο.Σαφώς και η Ελλάδα δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Σίγουρα δεν είναι το μήλον έριδος που πολλοί θεωρούν σήμερα λανθασμένα ότι είμαστε. Όμως είναι ένα σημαντικό πιόνι στην διεθνή σκακιέρα. Κάτι σαν τον αξιωματικό στο σκάκι που θα κληθεί να υπερασπιστεί τα μεγαλύτερα πιόνια αλλά θα θυσιαστεί κιόλας αν αυτό χρειαστεί να γίνει και μάλιστα με τακτική και τρόπο αναίμακτο. Με μια πιθανή «χρωματιστή επανάσταση»

Για το
Geopolitics.com.gr
Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
IISCA Sec Group/Think Tank



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σοβαρά περιμένετε από τους κουκουλοφόρους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα;!
    Πριν πολλά χρόνια εφηύραν και συντηρούν το "Ουράνιο Τόξο", εστήριξαν τον τουρκόφιλο σλαβο-Μπουτάρη, ο Παπούλιας επαίρεται για την Αλβανική καταγωγή του, στη Θράκη γίνεται του ψευτομουφτή το κάγκελο... Τι άλλο να μας βρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ, ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΡΚΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΜAΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ * ΟΛΙΓΟΝ ΠΟΡΝΗ *

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]