Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συμμετοχή της Λετονίας σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις

Περισσότεροι από 600 Λετονοί στρατιώτες συμμετέχουν σε νατοϊκή άσκηση στην περιοχή Ādaži της Λετονίας

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Σύμφωνα με Λιθουανικά ΜΜΕ, από τις 7 μέχρι 17 Απριλίου 2014, θα πραγματοποιηθεί νατοϊκή άσκηση με την ονομασία «Summer Shield XI» με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 στρατιωτών από την Λετονία, την Εσθονία και τις ΗΠΑ, στην περιοχή Ādaži στη Λετονία.

Η ετήσια άσκηση κατάρτισης, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με αμερικανούς πεζοναύτες για 11η φορά και θα αφορά εκπαίδευση στον συντονισμό υποστήριξης μάχης μονάδων πεζικού.

Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύονται με περισσότερους από 100 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων της εθνικής φρουράς του Μίτσιγκαν, οι οποίοι έχουν ήδη λάβει μέρος σε αυτήν την άσκηση από την αρχή.

Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 στρατιώτες της Εσθονίας, οι οποίοι συμμετέχουν ως μάχιμες μονάδες υποστήριξης, ενώ Λιθουανοί αξιωματικοί αποτελούν παρατηρητές για να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε μελλοντική άσκηση.

Επίσης 350 Λετονοί στρατιώτες τόσο από την τακτική δύναμη όσο και από τις μάχιμες μονάδες της Εθνικής τους Φρουράς θα λάβουν επίσης μέρος στην άσκηση Summer Shield.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη από τις 7-11 Απριλίου 2014. Επίσης έγινε γνωστό ότι, θα υπάρξουν θεωρητικές και πρακτικές ασκήσεις, ενώ στις 12-16 Απρ, θα υπάρξουν ασκήσεις τακτικής, με τη συμμετοχή Λετονικών ελικοπτέρων Mi-17 και μαχητικών L–39 της Λιθουανικής αεροπορίας.

Σχόλιο: Εάν η στρατιωτική άσκηση αυτή πραγματοποιούνταν οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, θα αποτελούσε απλά μια ακόμη άσκηση του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Αυτή όμως ακριβώς την δεδομένη χρονική συγκυρία αρκετά « γκρίζα σύννεφα» έχουν μαζευτεί στην περιοχή των βαλτικών χωρών. Ο λόγος έχει να κάνει με την ενεργοποίηση της ρωσικής βάσης «νησί» 50 χλμ από τα Λετονικά σύνορα αλλά και με την μεταστάθμευση στην Λετονία, αμερικανικών μαχητικών. 
Η Ρωσία σύμφωνα και με τις τελευταίες διακλαδικές ασκήσεις των δυνάμεων της μέσα στο 2013, έχει «προσημειώσει» στα σχέδια της τις εν λόγω χώρες της Βαλτικής, ως μια «εν δυνάμει βάση του ΝΑΤΟ» που δύναται να απειλήσει την ρωσική ομοσπονδία στο μέλλον. 
Οι ΗΠΑ ενδυναμώνουν την παρουσία τους στην περιοχή από την άλλη, αποστέλλοντας «πολλαπλά μηνύματα» στο Κρεμλίνο.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]