Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικά άρματα κινούνται προς τα ανατολικά ουκρανικά σύνορα

Γραμματέας της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας: «Μέσα σε τρεις ώρες τα ρωσικά άρματα μάχης μπορούν να φτάσουν στο Κίεβο» 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, 20χλμ μέσα στο ρωσικό έδαφος θεάθηκαν επί σιδηροδρομικών συρμών εκατοντάδες ρωσικά άρματα μάχης T-72BM αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο Korrespondent.

Σύμφωνα με φωτογραφίες από ρώσους χρήστες κοινωνικών δικτύων στο χωριό Veselaya Lopan στην περιοχή του Belgorad, μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, καταφθάνουν τρένα φορτωμένα με το ρωσικά άρματα μάχης.

Συγκεκριμένα, σειρά από φωτογραφίες και βίντεο, επιβεβαιώνουν την παραπάνω πληροφορία που εμφανίστηκε σε κοινωνική ιστοσελίδα του Μπέλγκοροντ και στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte.

Εκεί αναφέρεται ότι «αρκετοί άνθρωποι παρακολούθησαν σήμερα τη μεταφορά στρατιωτικών αρμάτων μάχης κοντά στο χωριό Veselaya Lopan» στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με άλλη αυτόπτη μάρτυρα, άρματα μάχης άρχισαν να ξεφορτώνονται στο έδαφος στο χωριό Lopan. Το τι συμβαίνει επιβεβαιώνεται από διάφορους ανθρώπους, τις φωτογραφίες τους και τα βίντεο όπου «όλα ξεδιπλώνονται», μόλις 20 χιλιόμετρα από τα ρωσο- ουκρανικά σύνορα».

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, τα ρωσικά άρματα κινούνται ήδη στα σύνορα με την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η CIA θεωρεί πολύ πιθανή μία ρωσική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία. Την προηγούμενη φορά αναφέρθηκαν ρωσικές στρατιωτικές συγκεντρώσεις στην περιοχή του Ροστόβ. Προφανώς πρόκειται για δεύτερο πιθανό σημείο «εκκίνησης» της ρωσικής πολεμικής μηχανής.

Οι κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων όμως δεν ξέφυγαν από την προσοχή της προσωρινής ουκρανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων χθες το βράδυ.

«Τα Ρωσικά στρατεύματα σε τρεις ώρες μπορούν να βρίσκονται στο Κίεβο, αλλά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε λόγω του δυνητικού κινδύνου δεν υφίσταται» δήλωσε εχθές το βράδυ σε συνέντευξη τύπου ο Γραμματέας της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Αντρέι Paruby σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο unian.net.

«Μέρος των ρωσικών στρατευμάτων δύναται μέσα σε δύο ή τρεις ώρες να μεταβεί στο Κίεβο. Επιπλέον, οι μονάδες μας είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε σε επιθέσεις από όλες τις πλευρές», συνέχισε ο ίδιος.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία για να μην διακόψει την προεκλογική εκστρατεία. «Σήμερα είναι πολύ σημαντικό για την Ουκρανία οι προεδρικές εκλογές να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με η χρήση « βάρβαρων ενεργειών» στην Κριμαία, από την Ρωσική Ομοσπονδία προσπαθεί να διαταράξει τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία.

«Όταν είμασταν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συζητήσαμε τις επιλογές για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να διακόψουμε την προεκλογική εκστρατεία η οποία είναι πολύ σημαντική για τη λήψη απόφασης για περαιτέρω δράση», δήλωσε ο Paruby.

Υπενθύμισε ότι η εισαγωγή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα διακόπτει την προεκλογική εκστρατεία στην Ουκρανία. Ο Paruby τόνισε επίσης ότι οι προεδρικές εκλογές αποτελούν την κύρια πτυχή της άμυνας και της ασφάλειας στη χώρα. 

Video1
Video2
Video3
Video4





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]