Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κριμαία (Ταυρίδα), αρχή της παγκόσμιας ανατροπής

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Δεκαπέντε χρόνια από την εγκληματική επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, φαίνεται πως κάτι σημαντικό αλλάζει στις παγκόσμιες γεωπολιτικές ισορροπίες, μια εξέλιξη που δεν την είχαν υπολογίσει οι σχεδιαστές της Νέας Τάξης και της υποδούλωσης των λαών στα ψυχοκτόνα σχέδια τους.

Μετά την κατάνευση της ΕΣΣΔ, ο διπολισμός κατέρρευσε και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόβαλαν σαν ο παγκόσμιος πλανητάρχης ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολούνταν με την αφομοίωση και δορυφοροποίηση της ανατολικής Ευρώπης από την Γερμανία.
Εικοσιπέντε σχεδόν χρόνια μετά και ενώ φάνηκε πως θα κυριαρχούσαν απόλυτα οι ταγοί της Νέας Τάξης καθώς «έπαιζαν μονότερμα», τα πράγματα έχουν ανατραπεί δραματικά σε σημείο που κανείς δεν θα το φαντάζονταν στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα.
Τότε είχε κυριαρχήσει η ψευδαίσθηση της παγκόσμιας συμφιλίωσης και ειρήνης, βασισμένη όμως στην κυριαρχία της Νέας Τάξης που έδειξε με την πρώτη ευκαιρία τα «δόντια» της στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και όχι μόνο, ( η ιστορία της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας ακόμα δεν έχει γραφτεί και πολλά σημεία παραμένουν «σκοτεινά» κυρίως όσον αφόρα τον υπονομευτικό ρόλο της Γερμανίας).

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά. Η Αρκούδα από τον βορρά και ο Δρακός από την Ανατολή έχουν πλέον πλασαριστεί, ειδικά η Αρκούδα, σαν ανάχωμα στην επέλαση των Αμερικανοευρωπαίων που επέβαλλαν διεθνώς τον πολιτισμό της διαστροφής, της καταναλωτικής ρομποτοποίησης του ανθρώπου, της πολτοποίησης των λαών με την δια της βίας σχεδόν ανάμειξη διαφορετικών εθνοφυλετικών και θρησκευτικών αποχρώσεων και την καταστροφή της δυνατότητας του ανθρώπου να σκέφτεται αφού τον πλημμύρισαν με διάφορα τεχνολογικά «ευρήματα» για να τον ελέγχουν και τα οποία τον έκαναν ανίκανο να δημιουργεί ανεξάρτητους συλλογισμούς και να βγάζει αντικειμενικά συμπεράσματα.
Βέβαια δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι και η Ρωσία και η Κίνα είναι μέσα στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, άλλωστε δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Η κρίση όμως της Κριμαίας σήμανε την σημαντική ανατροπή σε όλα τα μέχρι σήμερα παγκόσμια δεδομένα. Η απληστία της Γερμανίας συνδυαζόμενη με την αρχομανία των ΗΠΑ να επεμβαίνουν όποτε θέλουν στρατιωτικά και να υποτάσσουν λαούς και έθνη, τους έφερε μέσα στην «φώλια» της Αρκούδας, συμμαχώντας εναντίον της με τον πιο ακραία ναζιστική παράταξη της Ουκρανίας που έχει παρελθόν με τον Χίτλερ κα με τα εγκλήματα των ναζιστών στην πάλε ποτέ Σοβιετική Ρωσία.
Οι μυστικές τους υπηρεσίες με μεγάλη αφέλεια παραπλάνησαν τους ηγέτες της Γερμανίας και τον πολύ κ. Ομπάμα, ότι η Αρκούδα δεν θα τολμούσε να αντιδράσει ενώ παράλληλα βάφτιζαν τον ναζισμό δημοκρατία, τους διαδηλωτές, ειδικά εκπαιδευμένα στρατιωτικά σώματα, σαν… αγωνιστές για την ελευθερία της Ουκρανίας.
Όλα αυτά όμως προκάλεσαν για πρώτη φορά την έντονη αντίδραση της Αρκούδας. Με ένα ηγέτη που κρατούσε μέχρι τώρα μια μετριοπαθή στάση στις δυτικές προκλήσεις, όπως αυτές εκδηλώθηκαν στον Καύκασο, στον Βόρειο Πόλο, στην Βαλτική θάλασσα, ακόμα και στην Κύπρο, προχώρησε για πρώτη φορά σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους δυτικούς ινστρούχτορες της υποταγής των λαών στην νέα Τάξη Πραγμάτων.
Είχε καταλάβει ο Πούτιν ότι μετά την Ουκρανία έρχονταν η σειρά της Ρωσίας και αυτό για αυτόν ήταν αδύνατο να τον δεχτεί. Ίσως κάποιος άλλος να έκανε τα «στραβά μάτια» και να έσκυβε το κεφάλι.
Εντωμεταξύ όλα αυτά τα χρόνια είχε ανακαινίσει την τρομερή στρατοκρατική μηχανή της Ρωσίας που σήμερα είναι ο φόβος και ο τρόμος των δυτικών ανδρείκελων. Αυτά τα ανδρείκελα για εκδίκηση προχώρησαν σε αστεία οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας ανοίγοντας όμως έτσι τον ασκό του Αιόλου.
Ήδη η Ρωσία στρέφεται προς άλλες οικονομικές επιλογές που αναπόφευκτα θα πλήξουν ανοιχτά τις δυτικές οικονομίες. Η ομάδα των BRICS, η «Συμφωνία της Σαγκάης» και η Ευρασιατική Ένωση, θα αντιπαραταχτούν στην υπό διάλυση Ευρωπαϊκή Ένωση και στην αμερικανική οικονομία που έχει ήδη χρεοκοπήσει. Όσον αφοα την Ιαπωνία, αυτή δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει όσο απέναντι της θα έχει τον Δράκο.

Άρχισε άραγε η αντιστροφή της παγκόσμιας κυριαρχίας της νέας Τάξης; Είναι δύσκολο να απαντήσουμε καταφατικά καθώς οι ταγοί της παγκόσμιας υποδούλωσης θα πολεμήσουν λυσσαλέα για να συνεχίσουν να κυριαρχούν οικονομικά, πολιτιστικά και στρατηγικά.
Τα δεδομένα όμως δείχνουν ότι τώρα υπάρχει ένα ισχυρό ανάχωμα και οι πρώτοι που θα το πληρώνουν ακριβά θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοαμερικανοί. Με μια κίνηση κατάργησης του δολαρίου σαν διεθνές οικονομικό μέσο συναλλαγής, κυρίως για τα ενεργειακά αποθέματα, θα είναι το κύκνειο άσμα της Αμερικής ενώ η ενεργειακή καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι η σκληρή τιμωρία στην γερμανική αλαζονεία και στην γερμανική αναισθησία για την καταστροφή των λαών της Ευρώπης.
Οψόμεθα, αλλά οι εξελίξεις σίγουρα θα επιταχυνθούν καθώς η ανοησία αυτών που χαράσσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις στην Ουάσιγκτον και στο Βερολίνο, έχει χάσει τον λογαριασμό με αρχή τη Συρία και τώρα την Κριμαία.

Κάπου στον χάρτη υπάρχει και η χώρα μας. Η σημερινή Ελλάδα έχει μια κατοχική κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων αδίστακτων αφεντάδων της. Έχει όμως ένα μεγάλο ατού που κάνεις δεν μπορεί να της το ακυρώσει. Είναι ο πνευματικός πατέρας της Ρωσίας, όπως το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Πούτιν.
Μήπως η λύτρωση μας θα έρθει από έξω, καθώς εδώ μέσα το «παιχνίδι» φαίνεται πως είναι σημαδεμένο;
Εμείς πολύ απλά έχουμε να διαλέξουμε: Με αυτούς που επί δεκαετίες μας πρόδωσαν επανειλημμένα με τον χειρότερο τρόπο και τώρα λεηλατούν την χώρα με μια αδίστακτη δοσιλογική κυβέρνηση, ή με το «ανάχωμα» της Αρκούδας, που έχει δείξει με ειλικρίνεια ότι θέλει να επενδύσει στο μέλλον μας;Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Πολύ καλό άρθρο απο έναν διαβασμένο και ενημερωμένο αρθρογράφο. Να του υπενθυμίσβω απλά ότι οι Έλληνες κατά μεγάλο ποσοστό είμαστε ορθόδοξοι ( πλην κάποιων 12θεϊστών, κουμμουνιστών και γενικά προοδευτικών ) οπότε όπως στον πόλεμο της Σερβίας είμασταν αντίθετοι με την τότε ηγεσία μας έτσι και τώρα θα είμαστε τελείως αντίθετοι και για λόγους άρνησης στους κυβερνώντες δοσίλογους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. η Ελλας δεν ακολουθει...την Ελλαδα θα επρεπε να την ακολουθουν...αν ειχαν μυαλο οι υπερδυναμεις...γιατι μονο μεσα απο ολα αυτα που πρεσβευει αυτος ο πολιτισμος,ο ελληνικος πολιτισμος,μπορουν να επικρατησουν...δυστυχως αντι να μας εχουν κορωνα στο κεφαλι τους μας εχουν σολα στα παπουτσια τους...και γιαυτο υπευθυνοι ειναι ολοι οι πολιτικοι που ταχα μας εκπροσωπουν...αν θελουμε να βγουμε κερδισμενοι απολο αυτο που ΘΑ συμβει καλο θα ειναι να προσπαθησουμε να σταθουμε στο υψος μας...με ολες τις δυναμεις που μας εχουν απομεινει...στην εικονα μιας παραπεουσας υπερδυναμης αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να αποφυγουμε καθε αναμιξη και εμπλοκη στις επιδιωξεις της...και στην ισχυη μιας αλλης πολυ κοντινης πρεπει να δειξουμε σοβαροτητα και αξιοπρεπεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού τάσσεται υπέρ του Πούτιν γιατί ο κόσμος αντιλήφθηκε πλέον τι συμβαίνει και........τι έρχεται..........εις το εγγύς μέλλον......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]