Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η διαβολο-βδομάδα του Ερντογάν

 
Η εβδομάδα που αρχίσαμε να διανύουμε θα είναι ίσως η χειρότερη για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κι αυτό, επειδή αυτή την εβδομάδα θα βγούνε σχεδόν όλοι οι «άσοι» για την (απαιτητή από την Ουάσινγκτον) αποκαθήλωσή του.

Τις ημέρες που θα μεσολαβήσουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία, τα χτυπήματα που θα δοθούν στον άλλοτε κραταιό «σουλτάνο» θα είναι ισχυρότατα και τα περισσότερα ίσως σε προσωπικό επίπεδο, με στόχο να πληγεί η ηθική πλευρά και το "πρόσωπο" του καλού ισλαμιστή που διατηρεί ο τούρκος πρωθυπουργός. 
Και αυτό άρχισε ήδη να συμβαίνει…, αφού ένα ροζ βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, με πρωταγωνίστρια την Defne Samyeli, πρώην Μις Τουρκία. Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που ώθησαν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λογοκρίνει και να κλείσει το Twitter, μια κίνηση που έχει προκαλέσει σάλο τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Όλη η Τουρκία μιλά γι' αυτό. Μπορεί χαμηλόφωνα, προς το παρόν, γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πραγματικά ενοχλητική. Ωστόσο, η φήμη όλο και διευρύνεται, ανεβαίνει στο διαδίκτυο και το κουτσομπολιό δε σταματά, παρά το ενδεχόμενο να μην είναι αυθεντικό. Αυτό είναι βέβαια λογικό μετά το κλείσιμο του Twitter με εντολή του πρωθυπουργού σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Reppublica, τα κουτσομπολιά λένε ότι το ροζ βίντεο για το οποίο μιλούν όλοι εδώ και μήνες, και το οποίο θα έβγαινε στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, στην κρίσιμη εβδομάδα πριν από τις τοπικές εκλογές της 30ης Μαρτίου, θα μπορούσε να αφορά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την πανέμορφη πρώην Μις Τουρκία, Defne Samyeli.

Είναι αληθινό ή ψεύτικο; Αδύνατον να εξακριβωθεί, παρά τα χιλιάδες κλικ από χρήστες στο YouTube, είναι όμως ικανό να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον Τούρκο πρωθυπουργό μετά το σάλο που έχιε πορκληθεί για τα οικονομικά παραπτώματα του Τούρκου ηγέτη και αρκετών από τους ανώτερους υπουργούς του.

«Τα χτυπήματα, τώρα, γίνονται κάτω από τη μέση» παρατηρεί ο σχολιαστής, Αχμέτ Χακάν. Ωστόσο, για τον βαθιά θρησκευόμενο Ερντογάν, που όπως και τα περισσότερα μέλη του κόμματός του, «κρύβουν» τη σύζυγό τους (στη περίπτωση του Ερντογάν την κυρία Εμινέ) και κρατούν αποστάσεις από το αλκοόλ (η φορολογία για το εθνικό ποτό τη ρακί, είναι ιδιαίτερα υψηλή), ένα σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους είναι πολύ σοβαρό.

Η ελκυστική Define έχει θεαθεί πολλές φορές στο πλευρό του πρωθυπουργού σε επίσημες εμφανίσεις. Είναι μέλος του κόμματός του και φίλος της συζύγου του. Αμέσως όμως έσπευσε να αρνηθεί οποιαδήποτε φήμη για πιθανή σχέση με τον ηγέτη της Τουρκίας.

Μετά το τέλος των εκλογών οι επιλογές του κ. Ερντογάν θα είναι σαφείς: Ή παραιτείσαι ή σε ανατρέπουμε, με όλα τα (απολύτως δυσάρεστα για τον Ερντογάν και το επιτελείο του) «παρελκόμενα» μίας ανατροπής. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις τρέχουν και δεν μπορούν να περιμένουν κανέναν όψιμο «σουλτάνο» που προσπαθεί μάταια να ικανοποιήσει (ματαίως) την ό,ποια φιλοδοξία του να τοποθετηθεί στο «τραπέζι των ισχυρών».

Αυτό που πρέπει να απασχολεί από σήμερα, είναι η Τουρκία της επόμενης ημέρας και το "παιχνίδι" που θα κληθούν να παίξουν οι αντικαταστάτες της σημερινής κυβέρνησης. Σε αυτό, ακριβώς, το "παιχνίδι" τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος θα πρέπει να σταθούν ικανές στο να ανταπεξέλθουν σε πολύ πιθανές ακραίες καταστάσεις...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]