Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να αποζημιωθεί ο Δράμαλης

Η ορκομωσία μύησης του καταζητούμενου Κολοκοτρώνη στην εγκληματική οργάνωση Φιλική Εταιρεία

Καιρός πια να ξεχάσουμε λαϊκίστικα συνθήματα τύπο «Ελευθερία ή Θάνατος», να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να γίνουμε ανταγωνιστικοί

Από τον Παναγιώτη Λιακό

Σε ποιόν τομέα να γίνουμε ανταγωνιστικοί; Μα είναι φως φανάρι, στην οσφυοκαμψία. Ενώ στο επίπεδο της άρχουσας τάξης θεωρείται κοινός τόπος και καθημερινότητα αυτή η εθνοφελής πρακτική, στην κοινή γνώμη δεν έχει απήχηση.

Είναι δυνατόν έπειτα από τόσα χρόνια η πατρίς μας να έχει μόνο έναν Χατζηαβάτη που να σκύβει με τόση επιδεξιότητα, προθυμία και χάρη την ευλίγιστη μέση του και ο λαός να τον ειρωνεύεται όποτε τον βλέπει στον καραγκιόζ μπερντέ κατά τη διάρκεια των τεμενάδων του στον εκπρόσωπο της νόμιμης οθωμανικής Αρχής;

Μπορούμε να ανεχτούμε την υπερπροβολή (από παλιά βιβλία Ιστορίας, κυρίως) εθνικιστών τύπου Κολοκοτρώνη, Κανάρη, Νικηταρά Τουρκοφάγου, Μιαούλη, Ιδυσσέα Ανδρούτσου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Μαντούς Μαυρογένους, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Καραϊσκάκη και άλλων τινών;

Οι προαναφερθέντες ανεύθυνοι λαϊκιστές, οπαδοί της επιστροφής στη δραχμή, πολεμοκάπηλοι και οι ομόφρονές τους, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πηγές, ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Φιλική Εταιρεία. Υπονόμευαν συστηματικά την προσπάθεια του πεφιλημένου μας σουλτάνου να δημιουργήσει έναν ενιαίο χώρο, μία οικονομική και πολιτική ζώνη ευημερίας, όπου το σελτζούκικο φως υα διαχέετο άπλετο εις άπασες τις κτήσεις της αυτοκρατορίας.

Γρόσια
Με τούτε και με εκείνα, ενώ όλα έβαιναν καλώς για την πολιτική και την οικονομική ενοποίηση της τουρκικής επικράτειας και οι τηλεθεατές σήμερον δεν θα είχαν την ανάγκη υποτίτλων για να παρακολουθούν «Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπή», ελήλυθον οι παλαβοί και εχάλασαν την οθωμανική μανέστρα. Προέβησαν σε συστηματικές πράξεις βίας, κατέλυσον το πολίτευμα του σουλτάνου, στενοχώρησαν τον σύμμαχο Δράμαλη (προκαλώντας ανήκεστο βλάβη στην υγεία του), προσπάθησαν να αντικρούσουν τα ακλόνητα επιχειρήματα του φιλέλληνος Ιμπραήμ (σ.σ. όπου «επιχειρήματα» βάλτε όπλα και ορδές από αλαλάζοντα γκρέμλιν) και βωμολοχούσαν ασυστόλως (ειδικά ο Καραϊσκάκης) εις βάρος των θεσμικών παραγόντων του κράτους.

Μάλιστα, δε, εις εκ των θεσμών που ενθάρρυνε ποικιλοτρόπως την απειλή χρήσης βίας αλλά και την άσκηση βίας εναντίον των θεσμικών παραγόντων της Υψηλής Πύλης ήτο η Εκκλησία. Αντί να ασχολούνται με τα του οίκου τους και να παρηγορούν τους πολίτες για τα χαράτσια (τα ειδικά τέλη και τις εισφορές που έπρεπε να καταβάλλουν), οι παπάδες όρκιζαν ένοπλους τρομοκράτες, προετοιμάζοντας την αποσταθεροποίηση και την άνοδο των σπρεντ του τουρκικού γροσίου.

Ας μην επαναλάβομεν, φίλτατοι υπήκοοι, ποτέ ξανά τέτοια λάθη…

Πηγή «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν είναι χιούμορ, με τον σημερινό δυτικό τρόπο σκέψης ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Κανάρης ήταν τρομοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]