Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 
 
Αύριο γιορτάζουμε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και αυτόματα έρχονται στο μυαλό μας ονόματα εθνικών ευεργετών και ηρώων της Επανάστασης του 1821…  Μετά έρχεται η κατάθλιψη σκεπτόμενοι αυτούς που σήμερα θέλουν να παρουσιάζουν εαυτούς ως τους σύγχρονους ήρωες και ευεργέτες αυτής της χώρας… Οποία ιεροσυλία… Δίπλα στους Καστοριανό, Αβέρωφ, Αρσάκη, Ζάππα, Σινά, Σταύρου, Βαρβάκη και τόσους όλους να θέλουν να βάλουν τα ονόματα τους κάποιοι πολιτικοί όπως οι Α. Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Α. Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι ή κάποιοι επιχειρηματίες όπως ο Σπύρος Λάτσης και αναφερόμαστε ειδικά σε αυτόν λόγω της δακρύβρεκτης ανακοίνωσης που έβγαλε ο όμιλος του την εβδομάδα που πέρασε, με αφορμή την υπόθεση της Eurobank… 

Ο καταχαρούμενος κ. Σαμαράς, και δεν αναφερόμαστε στον συμπαθέστατο κομμωτή, αλλά σε κάποιον άλλο…  Σε αυτόν που μοιράζει λεφτά ντε, επιδόματα, στον «ιδρυτή» της «Νέας Ελλάδας» στον αποτυχημένο και θρασύδειλο αυτόν πολιτικό (οι λαοπρόβλητοι πολιτικοί δεν χρειάζονται 3.000 αστυνομικούς για να μετάσχουν σε παρέλαση…), τον πρώην αρχηγό της ΠΟΛ.ΑΝ., που μιλά στον λαό για το ότι «η Ελλάδα έχει αποσπάσει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την επιτυχία της ελληνικής προεδρίας» (μετά από αυτό χόρτασαν οι πεινασμένοι, βρήκαν στέγη οι άστεγοι…) ή για το ότι «Όλοι εξέφρασαν την ανακούφιση τους για την συμφωνία με την τρόικα στην Αθήνα» (ε, βέβαια έτρεμαν για το αν ήταν δυνατόν μια κυβέρνηση να κοροϊδέψει και πάλι κατάμουτρα ένα λαό ολόκληρο) ή για το πιο ωραίο από όλα, το «Είναι άδικο και στενάχωρο για τον κόσμο την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της για να βγει από το τέλμα να υπάρχουν παραφωνίες».  Οι μόνοι που ανοίγουν φτερά σε αυτή τη χώρα είναι μόνον όσοι αποδημούν εις Κύριον είτε γιατί δεν διατρέφονται σωστά, είτε γιατί λιμοκτονούν, είτε γιατί δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τα φάρμακα τους ή γιατί δεν έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είτε γιατί αρρωσταίνουν από την έλλειψη θέρμανσης και τόσους και τόσους άλλους λόγους… Αυτά έγραψε με μελανά χρώματα ένα από τα πλέον έγκυρα ιατρικά περιοδικά το Lancet…  Τα ίδια και χειρότερα έγραψε σε μακροσκελές άρθρο της και η The Huffington Post, μία από τις πιο έγκυρες διαδικτυακές εφημερίδες…  Αλλά για τους κυβερνώντες πέρα βρέχει, ή πέρα φτύνει…  Πως είναι η παροιμία;…. 

Εδώ το μόνο που ξέρουν να κάνουν οι πολιτικοί που εκπροσωπούν σήμερα ένα πεθαμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι να αλληλο-ικανοποιούνται… «Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους είπες και τους τρέλανες. Προχώρα μπροστά» είπε ο Αντώνης στον Άδωνι…  Και πως το «είπε»; Με SMS ε, όχι τρίχες…  Ομπάμα, ο δικός «μας» σε έφαγε και από πλευράς τεχνολογίας… Εσύ δεν ήξερες να τραβήξεις φωτογραφία με το τάμπλετ στο σχολείο που επισκέφθηκες και σου έβαλε τα γυαλιά ένας μαθητής… Αλλά και το «υπερήφανο παγώνι», ο Άδωνις «μας» τι είχε πει και τους τρέλανε τους Τροϊκανούς;  «Δεν μου λες Πόουλ, από σαλάμι ξέρεις; Γιατί εάν ξέρεις και το φας ολόκληρο μπορεί και να πεθάνεις. Αν το κόψεις όμως σε φέτες θα το απολαύσεις»… Μιλάμε τέτοια εξυπνάδα ποιος να την σκεφθεί… Και ποιος να ξέρει άλλωστε την μέθοδο της σαλαμοποίησης, όπως ονομάζεται, και εφαρμόζεται από πολιτικούς και κυβερνήσεις εδώ και κάποιους αιώνες…  Και πως του ήρθε του κ. Γεωργιάδη να πει σαλάμι και δεν είπε κάποιο ζαρζαβατικό;  Πχ αγγούρι! Και πόσο έχουν «απολαύσει» τα όσα περνούν με εσάς οι Έλληνες δεν λέγεται κύριε Γεωργιάδη!!!! 

Από την άλλη πλευρά έχουμε και τον κ. Σπύρο Λάτση.  Ξέρετε αυτόν της Eurobank που ξαφνικά βρέθηκε στην Εθνική Τράπεζα….  Ξέρετε αυτόν του ομίλου που έκτισε το αυθαίρετο The Mall… Ξέρετε αυτόν του ομίλου που νοίκιαζε για 8.000.000 ευρώ τον μήνα το The Golden Hall, και το οποίο το ενοικίασε εκ νέου το 2012  για περισσότερα χρόνια με μίσθωμα 1.000.000 €!!! Στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται για την εταιρεία του κ. Λάτση ότι γίνεται προφανώς και σε κάθε Έλληνα… Αυξήθηκε ο χρόνος μίσθωσης από 40 χρόνια στα 90… Μειώθηκε το μηνιαίο μίσθωμα από τα 8 εκατομμύρια € στο 1 εκατομμύριο €… Και παράλληλα αυξήθηκε και ο χώρος που νοίκιαζε κατά επιπλέον 22.οοο τ.μ.!!! Με λίγα λόγια το Δημόσιο αντί να εισπράξει σε 40 χρόνια περίπου 340 εκ. ευρώ για ένα κομμάτι του ακινήτου, θα εισπράξει 80 εκ. ευρώ σε 90 χρόνια για όλο το ακίνητο... Τίποτα το σπουδαίο… Τι είναι το ποσό της διαφοράς;  Οι συντάξεις, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, το επικουρικό κάποιων ανθρώπων…  Μπορούν να ζήσουν και χωρίς αυτά…  Ένας Λάτσης όμως; Ξέρετε ποιος Λάτσης;  Αυτός που εταιρεία του κατέθεσε την μία και μοναδική προσφορά των 430 εκατομμυρίων ευρώ για το φιλέτο της Ευρώπης που ονομάζεται «Ελληνικό» και που ο εκτιμητής παρέδωσε έρευνα στο ΤΑΙΠΕΔ ότι η τιμή δεν πρέπει να πέσει κάτω από τα 700 εκατομμύρια ευρώ.  Έλα όμως που η αντικειμενική αξία είναι του Ελληνικού είναι 20 ΔΙΣ ευρώ, και η αποτίμηση της κατώτατης εύλογης αξίας του ακινήτου τον Μάρτιο του 2013 ήταν 1,239 ΔΙΣ ευρώ!!! Πέσανε άραγε σε ένα χρόνο τόσο πολύ οι «αντικειμενικές» τιμές στα ακίνητα;  Και τότε γιατί παραμένουν οι ίδιες για τον «λαουτζίκο»;  Απλό, γιατί μπορεί και ο «λαουτζίκος» να αρχίζει από λάμδα αλλά δεν είναι το …σωστό λάμδα… 

Τώρα καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός γιατί κάθε τόσο προσπαθούν να περάσουν ή ψηφίζουν τροπολογίες που αθωώνουν, υπουργούς, δημάρχους, επιχειρηματίες, προμηθευτές…  Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι μας πόσο σημαντικό ήταν αυτό που είπε στην Βουλή ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος για την διαπλοκή;  Οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και πολιτική ελίτ… αυτή είναι η σωστή σειρά στην Ελλάδα.  Τέλος δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με όλα αυτά που διαβάσαμε όπως πχ το ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για την αντικατάσταση του Ποινικού Κώδικα καταργεί και τον νόμο Ν. 1608/1950 «Περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων για τους καταχραστάς του Δημοσίου»!!! Ή τελείως τυχαίο θα είναι ότι καταργεί επίσης το δεύτερο άρθρο του Ν. 2656/1998 «Κύρωση της Σύμβασης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές» και των άρθρων τρίτο–έκτο του Ν. 2802/2000 «Κύρωση της Σύμβασης περί καταπολεμήσεως της δωροδοκίας στην οποία ενέχονται υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Εν κατακλείδι…  Στην Ελλάδα «Οι άνθρωποι απλά δολοφονούνται» όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του χθες και το δίκτυο Russia Today, και οι πολιτικοί «μας» είτε βαυκαλίζονται είτε παραμυθιάζουν, εξαπατούν και πάει λέγοντας… Το επιβεβαιώνουν οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι Έλληνες… Οι 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι συνάνθρωποι μας… Οι βαρέως πάσχοντες ανασφάλιστοι όπως οι καρκινοπαθείς που δεν εγχειρίζονται…
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Έχει ακόμα χάπατα που τρώνε τις παραμύθες τους, ουκ ολίγα! Αλλά τι μπορείς να κάνεις; Ορθότατα σημείωσε κάποιος σχολιαστής του ιστολογίου, ότι για κάποιους πρέπει να περάσουν 400 χρόνια για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]