Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξισλαμισμός, σαρία ή θάνατος στους χριστιανούς της Συρίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Το πόσο ζοφερή είναι η κατάσταση όσων χριστιανών της Συρίας βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα υπό την επικυριαρχία των φανατικών μουσουλμάνων ισλαμιστών ανταρτών, που πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Άσαντ και έχουν υπό την κατοχή στους ακόμα κάποια εδάφη στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Taraf, (1/3/2014), επικαλούμενη το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadoluajansı, καθώς και το βρετανικό, BBC.

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια την τουρκική εφημερίδα, όσοι χριστιανοί έχουν βρεθεί σε εδάφη που ελέγχονται από φανατικούς ισλαμιστές αντάρτες έχουν τρεις «επιλογές» για το μέλλον τους. Η πρώτη είναι να εξισλαμιστούν, δηλαδή να απαρνηθούν επίσημα την χριστιανική τους πίστη, η δεύτερη επιλογή είναι να υποταχτούν στην Σαρία, (δηλαδή στον αυστηρό μουσουλμανικό νόμο ) και παράλληλα να πληρώnουν ένα βαρύ κεφαλικό φόρο, το γνωστό χαράτσι, και η τρίτη επιλογή, είναι απλά ο θάνατος, δηλαδή η εν ψυχρώ εκτέλεση αν δεν δεχτούν τις δυο πρώτες επιλογές.

Ήδη η τρεις αυτές επιλογές έχουν επιβληθεί, όπως αναφέρεται στους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής, Rakka, της Συρίας, που έχει περάσει στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών του IŞİD, δηλαδή του ισλαμικού κράτους Συρίας-Ιράκ. Το IŞİD είναι από τις πιο φανατικές ισλαμικές οργανώσεις που πολεμούν στην Συρία και έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους που θα επεκτείνεται από το δυτικό Ιράκ στα εδάφη της Συρίας που βρίσκονται υπό την κατοχή των ισλαμιστών. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα από ένα χριστιανικό ναό υπό τη κατοχή των Ισλαμιστών της Συρίας, όπου ο σταυρός που βρίσκονταν στην κορυφή του ναού καθηλώθηκε από τους Ισλαμιστές οι οποίοι ανέβασαν στην ίδια θέση το ισλαμικό του λάβαρο.

Τις ίδιες σκληρές επιλογές στους χριστιανούς κατοίκους είχε επιβάλει και η άλλη γνωστή ισλαμική οργάνωση, η AlNusra, που ελέγχεται από την Αλ Κάιντα και η οποία έχει κυριαρχήσει σε κάποιες περιοχές της βόρειας Συρίας, της πόλης του Χαλέπι και συγκεκριμένα στην περιοχή Azez. Στις τελευταίες μάχες όμως και με την προέλαση του εθνικού συριακού στρατού, οι φανατικοί ισλαμιστές αντάρτες της AlNusra αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή. Το μακάβριο όμως της υποχώρησης τους, ήταν ότι όταν έφτασε εκεί ο συριακός στρατός ανακάλυψε ένα μεγάλο ομαδικό τάφο από χριστιανούς που είχαν εκτελεστεί εν ψυχρώ από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Όλα αυτά, όπως τα ομολογεί και η τουρκική εφημερίδα, δίνουν το μέγεθος της γενοκτονίας των χριστιανών της Συρίας που επιτελείται από τους φανατικούς ισλαμιστές πάντα με την ενεργό στήριξη της υποκριτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που από την αρχή είχε πολεμήσει το καθεστώς του Άσαντ, ενώ «σφυρίζει αδιάφορα» στα εγκλήματα των ισλαμιστών κατά του χριστιανικού στοιχείου της Συρίας, (όπου υπάρχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χριστιανοί ορθόδοξοι, χωρία από τους αιρετικούς).
Ακόμα να μάθουμε τι έχει απογίνει ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης που έχει απαχτεί από τους ισλαμιστές, (να’ ναι καλά το «μεγάλο ενδιαφέρον» της ελληνικής εκκλησιαστικής ιεραρχίας που έχει πιεί το… αμίλητο νερό), ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη των καλογριών που επίσης απήχθηκαν από τους Ισλαμιστές.
Εδώ βλέπουμε την δυτική αμερικανοευρωπαϊκή υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ από την μια φωνάζει ότι δήθεν υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την θρησκευτική ελευθερία και καταπολεμά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, από την άλλη κωφεύει στα εγκλήματα των ισλαμιστών της Συρίας ιδιαίτερα κατά του χριστιανικού πληθυσμού.
Την ίδια ευρωπαϊκή υποκρισία βλέπουμε και στην Ουκρανία. Ενώ μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυνηγούν με κάθε μέσο τα φίλοναζιστικά κόμματα, στην Ουκρανία στηρίζουν με κάθε μέσο την νεοναζιστική παράταξη που ανέτρεψε το νόμιμο ουκρανικό καθεστώς. Και το μεγαλύτερο ανέκδοτο της εποχής μας: Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Ρωσία ότι… επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών!


Σχόλιο ιστολογίου: Συμπληρωματικά σχετικά με τους φονταμενταλιστές ακραίους ισλαμιστές που επιβάλουν το δίλημα ισλάμ ή θάνατος στους Σύριους χριστιανούς, θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι η Οργάνωση Ισλαμικό Κράτος Ιράκ-Δαμασκού (IŞİD) που αποκόπηκε από την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει στους χριστιανούς που ζούνε στην πόλη Ράκκα που έχει καταλάβει η οργάνωση από πέρσι.
Η IŞİD που συλλέγει ¨φόρους¨ από τους χριστιανούς, ανακοίνωσε πως θα επιβάλει κάποιους θρησκευτικούς περιορισμούς, υποσχόμενη πως αυτοί οι οποίοι στην καθημερινή τους ζωή εφαρμόσουν αυτήν την ¨λίστα των συνθηκών¨ θα προστατευτούνε, ενώ απείλησε με θάνατο όσους δεν τις εφαρμόσουν. Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε φιλο-τζιχάντ ιστοσελίδα χρησιμοποιείται ο όρος ¨zimmi¨(μη μουσουλμάνοι που μένουν σε ισλαμικές χώρες) και αναφέρεται πως ¨Οι χριστιανοί θα δώσουν 14 γραμμάρια καθαρό χρυσάφι ως έναντι για το δίχτυ ασφαλείας που τους παρέχεται¨. Η οργάνωση απαγόρευσε επίσης ανανεώσεις και επισκευές σε εκκλησίες, την χρήση του σταυρού και οποιουδήποτε άλλου θρησκευτικού συμβόλου εκτός της εκκλησίας, το χτύπημα της καμπάνας, όπως και όλες τις προσευχές και λατρείες σε δημόσιο χώρο. Η IŞİD διέταξε επίσης πως οι χριστιανοί δεν θα φέρουν όπλα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]