Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη

Τρόπους αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία εξετάζουν οι πρεσβευτές των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Η Ρωσία απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη», δήλωσε κατά την άφιξή του στην συνεδρίαση, ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Ράσμουσεν

«Η Ρωσία πρέπει να διακόψει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες και τις απειλές. Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας. Στηρίζουμε το δικαίωμα του ουκρανικού λαού να αποφασίσει για το μέλλον του, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις».

Ένα βήμα πριν τον πόλεμο βρίσκονται Ρωσία και Ουκρανία. Από το βράδυ του Σαββάτου η Ουκρανία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση μάχης και προειδοποίησε τη Ρωσία ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην χώρα θα οδηγήσει σε πόλεμο.

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο, καταγγέλλει η Ουκρανία. Το Κίεβο καλεί το Κρεμλίνο να αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις και τους διεθνείς ηγέτες να αναλάβουν δραστικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν την κατάσταση. Ήδη η ουκρανική Βουλή ζήτησε διεθνείς παρατηρητές για την προστασία των πυρηνικών της εργοστασίων.
Η Ουκρανία προετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον ευατό της ενάντια στην Ρωσία, αλλά θα ζητήσει και τη βοήθεια άλλων  κρατών, εάν η Μόσχα διευρύνει τη στρατιωτική της δραστηριότητα, δήλωσε στο CNN ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ Γιούρι Σεργκέγιεβ.

Στόλος με δέκα πλοία που δεν έχουν αφοπλιστεί παραμένουν στο λιμάνι της Σεβαστόπολης και είναι πιστά στο Κιέβο, δηλώνουν αξιωματούχοι της ουκρανικής μεταβατικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters.

«Είμαστε στο χείλος της καταστροφής», δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ και κατηγόρησε τη Ρωσία πως έχει κηρύξει τον πόλεμο στη γειτονική της χώρα. Το Κίεβο απαγόρευσε την είσοδο κάθε μη πολιτικού αεροσκάφους στον ουκρανικό εναέριο χώρο.
Ο μεταβατικός πρόεδρος Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ κάλεσε τους διεθνείς ηγέτες να αναλάβουν δραστικές πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν την Ουκρανία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. «Η Ρωσία απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη», δήλωσε κατά την άφιξή του στην συνεδρίαση, ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Ράσμουσεν

    κυπριανός χ
    Επιτέλους ! τώρα μάθαμε γιατί εξακολουθεί να υπάρχει το ΝΑΤΟ. Δεν κινδυνεύουμε από επίθεση εξωγήινων ούφο, από τη Ρωσία κινδυνεύουμε - η ειρήνη της Ευρώπης σημειώνουμε - και γι΄ αυτό ήταν αναγκαίο το ΝΑΤΟ. Πάντως η παγκόσμια ειρήνη ακόμη δεν κινδυνεύει. Ο θεός να τους έχει καλά, τους Αγγλοαμερικάνους σιωνιστές και όσα άλλα (τραγικά) "σούργελα" σέρνει το ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Αμερικάνοι και στον Β΄ΠΠ δεν εμπλέκονταν παρά μόνο όταν κατάλαβαν ότι θα διεκδικήσουν οι Ρώσοι που είχαν εμπλακεί. Μέχρι τότε τα ευρωτσιράκια τους αιματοκυλούσαν τον πληθυσμό της Ευρώπης.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]