Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Χαστούκι» του Ισραήλ στον Λευκό Οίκο

  • «Καυστικότατος» έναντι του αμερικανού Προέδρου ο ισραηλινός υπουργός άμυνας
  • «Το Ισραήλ θα μπορούσε να δράσει μόνο του κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν»
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε, ότι η χώρα του δεν μπορεί να εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, «για να δράσει» κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, καθώς και ότι το Ισραήλ μπορεί να στηρίζεται μόνο στον εαυτό του.

Ο Moshe Yaalon δήλωσε ότι το Ισραήλ πιστεύει, ότι «αυτός που θα πρέπει να καθοδηγήσει την εκστρατεία κατά του Ιράν είναι οι ΗΠΑ», αλλά αντ’ αυτού, η Ουάσιγκτον ξεκίνησε συνομιλίες με την Τεχεράνη.
Ο ίδιος ανέφερε ότι «το Ιράν έχει το πάνω χέρι στις συνομιλίες και ότι «εμείς (οι Ισραηλινοί) πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας».

Το Γραφείο του ισραηλινού ΥΠΑΜ M. Yaalon, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, την Τρίτη, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει, εάν ο υπουργός άμυνας υποστηρίζει μια πιθανή ισραηλινή επίθεση στο Ιράν.

Ο Yaalon «μίλησε ως παγκόσμια δύναμη» αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα που υπογράμμισε ότι όσο αφορά το Ιράν, αυτό είναι έτοιμο να ξεκινήσει ένα νέο γύρο συνομιλιών, σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα στη Βιέννη, αρνούμενο όμως ότι επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ο Yaalon επέκρινε την αντιληπτή διεθνώς αδυναμία του αμερικανού προέδρου Μ. Ομπάμα, σε ότι αφορά σε όλο τον κόσμο, την Κίνα, την Ουκρανία και την Μέση Ανατολή.

«Άκουσα φωνές δυσαρέσκειας στην περιοχή. Ήμουν στη Σιγκαπούρη και άκουσα την απογοήτευση που υπάρχει, για μια Κίνα που γίνεται όλο και πιο ισχυρότερη και τις ΗΠΑ που γίνονται όλο και πιο αδύναμες», είπε ο Yaalon.
«Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ουκρανία, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδεικνύουν την αδυναμία τους, δυστυχώς», συνέχισε ο ίδιος.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας «παιδαγωγώντας» τον αμερικανό Πρόεδρο τονίζει, ότι δεν είναι ενεργός στην αντιμετώπιση των πηγών της τρομοκρατίας στο εξωτερικό, παρά την εφαρμογή σχεδίου αποστολής αμερικανικών drones σε όλη την Ασία, εναντίον στόχων της τρομοκρατίας και την σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν, συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Αν καθίσει και περιμένει «στο σπίτι», η τρομοκρατία θα χτυπήσει και πάλι», δήλωσε ο Yaalon.
«Αυτός είναι ένας πόλεμος των πολιτισμών. Εάν η εξωτερική εικόνα σας είναι ατονία, αυτό δεν θα «πείσει» τον κόσμο. Κανείς δεν θα αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως «παγκόσμιο χωροφύλακα». Ελπίζω όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακτήσουν τις αισθήσεις τους. Εάν δεν το κάνουν, θα αμφισβητηθεί η παγκόσμια τάξη, και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι οι πρώτες που θα υποφέρουν», δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ!

Σχόλιο: Οι δηλώσεις του Moshe Yaalon εναντίον του Μπάρακ Ομπάμα είναι πολύ σκληρές για έναν αμερικανό πρόεδρο, αλλά συνάμα προκαλούν έκπληξη. Καταδεικνύουν όμως με το πιο σαφή τρόπο, την έντονη διαφωνία μεταξύ της ισραηλινής ηγεσίας και της Ουάσιγκτον σε κρίσιμα και βασικά ζητήματα.
Όσον αφορά το Ιράν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε δηλώσεις πριν 3 μήνες ότι «Ο Ροχανί είναι ένας λύκος μεταμφιεσμένος σε πρόβατο. Ένας λύκος που προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Όπως όλοι οι άλλοι, εύχομαι να μπορούσαμε να πιστέψουμε τα λόγια του Ροχανί, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στις πράξεις του Ιράν».
Οι απόψεις του ισραηλινού υπουργού άμυνας απηχούν σε ολόκληρη την ισραηλινή κυβέρνηση. Σύμφωνα και με παλαιότερες αλλά και τωρινές αντιδράσεις των ισραηλινών σε τέτοια ζητήματα ( Βλέπε Συρία), είναι πολύ πιθανή μία ισραηλινή καταδρομική επιχείρηση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεως του Ιράν.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]