Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην αντεπίθεση περνάει ο Γκιουλέν

  • «Χειρότερη όλων η χούντα του Ερντογάν»
Γράφει ο Άρης Αμπατζής

«Δέκα φορές χειρότερα σε σχέση με τις περιόδους των στρατιωτικών πραξικοπημάτων είναι αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα», δηλώνει ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ηγέτης του ισχυρού θρησκευτικού τάγματος με το οποίο αντιπαρατίθεται πολύ έντονα τους τελευταίους τρεις μήνες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η προσκείμενη στον Γκιουλέν καθημερινή εφημερίδα «Ζαμάν» δημοσίευσε χθες την αναμενόμενη εδώ και καιρό συνέντευξη του θρησκευτικού ηγέτη.
«Αντιμετωπίσαμε πολλές φορές δυσκολίες», λέει ο Γκιουλέν στη συνέντευξη και αναφέρεται στα πραξικοπήματα του 1971 και 1981. «Τελικά έγινε κάτι σαν τρόπος ζωής να ζούμε κάτω από συνθήκες πραξικοπημάτων και επιτήρησης», λέει, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτά που αντιμετωπίζει το τάγμα του επί Ερντογάν είναι «δέκα φορές χειρότερα» σε σχέση με τα πραξικοπήματα. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια πράγματα, αυτή τη φορά από ανθρώπους που σκεφτόμασταν ότι κατευθυνόμαστε προς την ίδια κατάσταση. Αυτό ομολογουμένως προκαλεί πρόσθετη θλίψη, αλλά δεν μπορούμε παρά να κάνουμε υπομονή», λέει ο Γκιουλέν.

Απαντώντας σχετικά με τους χαρακτηρισμούς και τις κατηγορίες που του απευθύνει ο Ερντογάν, λέει: «Δεν θέλω να πω ότι λένε ψέματα. Θα προτιμήσω να πω ότι παραπλανούν τους ανθρώπους προβάλλοντας εξωπραγματικούς ισ»υρισμούς».

Ο Γκιουλέν ερωτάται και για την αποφυλάκιση πολλών κατηγορουμένων στην υπόθεση «Εργκενεκόν» που σχετίζεται με το παρακράτος. Σημειώνεται ότι οι υποθέσεις όπως «Εργκενεκόν», «Βαριοπούλα» και άλλες, είχαν βασικό πρωταγωνιστή τα προσκείμενα στον Γκιουλέν στελέχη της αστυνομίας, αλλά και του δικαστικού σώματος.
Εδώ και λίγο καιρό, κυβερνητικά χείλη άρχισαν να υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικοί που οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και στις υποθέσεις αυτές, ήταν πολλές φορές θύματα σκευωρίας του τάγματος.

Ο Γκιουλέν, απαντώντας σε όλα αυτά, λέει ότι «οι ισχυρισμοί περί σκευωρίας ήταν παιχνίδι. Επιχειρούν ν φορτώσουν στο τάγμα αυτά που έκαναν οι ίδιοι» και τονίζει ότι «οι αποφυλακίσεις δεν σημαίνουν και αθώωση», αφού εκκρεμεί ακόμη η έφεση στην υπόθεση «Εργκενεκόν».

Πάντως ο Ερντογάν επιμένει ότι μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου θα προχωρήσει σε εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον του τάγματος. Ερωτηθείς μάλιστα εάν η επιχείρηση αυτή θα περιλαμβάνει και τον ίδιο τον Γκιουλέν, είχε χθες «φυσικά και θα συμπεριλαμβάνεται»…

Πηγή «Ελευθεροτυπία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]