Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ή τους διώχνετε ή... τους ακούτε!

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η πέμπτη επιθεώρηση του Ελληνικού Προγράμματος, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται, και με τα σημερινά δεδομένα –και ανάλογα με ποιόν κουβεντιάζεις- μπορεί να μην ολοκληρωθεί ούτε τον Ιανουάριο.
Δεν είναι τραγικό το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης, καθώς όπως δήλωσε επίσημα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, τα ελληνικά ταμεία δεν είναι άδεια, όπως θα ανέμενε κανείς μετά από τόσους μήνες χωρίς δανεικά. Από την άλλη μεριά η συνεχής ενασχόληση των βασικών υπουργών της κυβερνησης, αλλά και του ιδιου του Πρωθυπουργού με την διαπραγμάτευση, στερεί τη χώρα από δημιουργική εργασία προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.
Χωρίς υπερβολή υπολόγισα πως από το Σεπτέμβριο ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, και όσοι συνάδελφοί του διαπραγματεύονται με τα μέλη της Τρόικα, πρέπει να μην έχουν εργαστεί ούτε μία ώρα για το κράτος. Γεμίζουν τις ώρες τους με συζητήσεις επί συζητήσεων και με σχεδιασμό στρατηγικών για να αντιμετωπίσουν τους εκπροσώπους των δανειστών αντί να εφαρμόσουν όσα συμφώνησαν.
  Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί διότι πέραν της βραχυκύκλωσης της χώρας, δεν χρησιμοποιείται δημιουργικός χρόνος για την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, που έχει εξαναγκάσει το καλύτερο δυναμικό της Ελλάδας να μεταναστεύσει στο εξωτερικό.
Η υπόθεση της διαπραγμάτευσης ξεκίνησε στραβά από την πρώτη στιγμή και δυστυχώς και από τις δύο πλευρές εξελίσσεται σε …χόμπι. Οι δικοί μας εκνευρίζουν τους εκπροσώπους των δανειστών, αυτοί με τη σειρά τους θυμώνουν και εκδικούνται. Βεβαίως συμβαίνει και το ανάποδο, αλλά δεν έχει καθόλου σημασία για το λαό ποιός έχει περισσότερο δίκιο ή λιγότερο άδικο. Αυτό που είναι απόλυτα σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα και ο λαός της ταλαιπωρούνται. Και το μαρτύριο αυτό φαίνεται να μην έχει ημερομηνία λήξης.
Η ελληνική κυβέρνηση καλώς πράττει και αρνείται τα παράλογα αιτήματα των Ευρωπαίων, οι οποίοι παίζοντας πολύ καλύτερα από το ΔΝΤ το παιγνίδι των διαρροών έχουν αναδείξει τον Πολ Τόμσεν σε «διάολο». Όμως, αφού μπήκε στο χορό πρέπει να… χορέψει και να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που δίνει, μήπως και τελειώσει αυτή η συνεχιζόμενη ταπείνωση της χώρας και των πολιτών μία ώρα αρχύτερα. Διαφορετικά ας τους διώξει…

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]