Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Fitch υποβάθμισε την Γαλλία!

Ετοιμάζεται για την μεγάλη μπάζα η Γερμανία μετά τις εκλογές

Έγινε αυτό που περίμεναν αρκετοί αναλυτές που έβλεπαν την επιδείνωση των επιδόσεων της γαλλικής οικονομίας και του χρέους. Η γαλλικών συμφερόντων Fitch υποβάθμισε την Παρασκευή την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας σε «ΑΑ+» από «AAA», το outlook παραμένει σταθερό. Η κρίση περνά από την περιφέρεια στον πυρήνα της ευρωζώνης.

Η S&P αξιολογεί τη χώρα με “ΑΑ+” και αρνητικό outlook, ενώ η Moody’s με Aa1 και αρνητικό outlook.
Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η υποβάθμιση της Γαλλίας βασίζεται στους εξής παράγοντες:

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το πιο αδύναμο οικονομικό outlook είναι ο βασικός λόγος πίσω από τις αυξήσεις στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και την παραμονή της σε καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος για ένα χρόνο ακόμα.

H Fitch αναμένει ότι η γαλλική οικονομία θα ανακάμψει με πιο αργούς ρυθμούς από τις επίσημες προβλέψεις, λόγω των αντίθετων ανέμων από την υποτονική εξωτερική ζήτηση, την χαμηλή ανταγωνιστικότητα, την υψηλή ανεργία και την δημοσιονομική προσαρμογή.
Η Fitch προβλέπει το ακαθάριστο χρέος της γενικής κυβέρνησης στο 96% του ΑΕΠ το 2014 με πρόβλεψη για 92% το 2017.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της Fitch το Δεκέμβριο του 2012, έκανε λόγο για χρέος στο 94% το 2014 και να υποχωρήσει κάτω από το 90% ως το 2017.
Οι προβλέψεις της Fitch για το λόγο του χρέους της Γαλλίας είναι αρκετά υψηλότερες από το μέσο όρο του 49% για τις χώρες με “ΑΑΑ”.
Η μόνη χώρα με “AAA” που έχει υψηλότερο λόγο χρέους από τη Γαλλία είναι οι ΗΠΑ, η οποία διαθέτει εξαιρετική χρηματοδοτική ευελιξία και ανοχή, λόγω του κύρους του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα.

Η παραγωγή και οι προβλέψεις είναι αρκετά πιο αδύναμες από τότε που η Fitch αναθεώρησε το outlook σε αρνητικό. Την ίδια ώρα η ανεργία έχει ανέλθει σε υψηλό 15ετιας, στο 10,9%.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]