Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άτιμη Μέρκελ μας ξεπάστρεψες...

Στην Ελλάδα συμφέρει να είναι κανείς συνδικαλιστής, βουλευτής και δη αριστερός και αντιμνημονιακός, καθώς αυτοί είναι που έχουν το ακαταδίωκτο σύμφωνα και με το νόμο. Για τους περισσότερους συνδικαλιστές στην Ελλάδα η αποψή μου είναι σαφής: Συνιδικαλισμός είναι  τρόπος πλουτισμού "υπερασπιζόμενος" τα συμφέροντα των φτωχών. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους περισσότερους πολιτικούς.
Παλιότερα συνέφερε να είναι κανείς και  επίορκος σε εφορία, σε πολεοδομία, στέλεχος του ΙΚΑ Καλλιθέας ή κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας, αλλά στους τομείς αυτούς φαίνεται πως τα μεγάλα «ψάρια» δίνουν τα μικρά προκειμένου να εκτονώσουν το θυμό της υπό πτώχευση κοινής γνώμης...

Έχει γεμίσει ο Κορυδαλλός μικροτραπεζίτες...

Μετά τον περίφημο αντιμνημονιακό εργατολόγο και επίσης τον έτερο νομικό με την φοροδιαφυγή τους ενός εκατομμυρίου έκαστος, εμφανίστηκε και  συνδικαλιστής με το ένα εκατ. εφάπαξ...

Φυσικά αριστερός κι αυτός και αντιμνημονιακός.

Όταν κάποιος λαμβάνει εφάπαξ στην Ελλάδα περί το 1 εκατ. ευρώ δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τα αίτια της χρεοκοπίας μας. Το δίκαιο θα ήταν ο κ. Στουρνάρας να ξεκινήσει από εκεί και μετά να φορολογεί το ξενοίκιαστο δυαράκι στα Πετράλωνα και να ξεπαγιάζει τους πάντες με τον ειδικό φόρο στα καύσιμα.

Τα βασικά σημεία  πόθεν έσχες

Α) Δημήτρης Τσουκαλάς

Ορίστε τι λέει το ρεπορτάζ:  «Έκπληξη προκαλεί η δήλωση εισοδήματος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην προέδρου της ΟΤΟΕ, Δημήτρη Τσουκαλά ο οποίος στο ΄πόθεν έσχες΄ του δηλώνει εισόδημα για το 2012 840.831 ευρώ, το 2011 529.538 ευρώ και το 2010 102.670 ευρώ.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος διευκρινίζει, στις καταθέσεις του, που ανέρχονται συνολικά σε 1.071.000 ευρώ, -από κοινού με τη σύζυγό του- 650 χιλιάδες ευρώ και 350 χιλιάδες ευρώ προήλθαν από εφάπαξ (αποζημίωση συνταξιοδότησης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.)»
 
Σχόλιο: Τι ασφάλιστρο πρέπει να πληρώνει κάποιος για να εισπράξει μετά από 40 χρόνια 1 εκατ. Ευρω;
Ακόμη και αν έλαβε αποζημίωση εθελουσίας, αυτή πάντα  υπολογίζεται με βάση το μισθό αναφοράς. Για να αθροίσει κάποιος 1 εκατ. με πόσα έχει αμοιφθεί με 10 εκατ.;  Τα  40 χρόνια είναι 480 μήνες και αν διαιρέσουμε το 1 εκατ. με 480 μήνες μας κάνει  2.080 Ευρω το μήνα. Το 1980 υπήρχε τράπεζα που πλήρωνε 700 χιλ. δραχμές το μήνα για το εφάπαξ του καθενός. Πόσο ήταν ο μισθός το 1980; Αυτά τα νούμερα βγαίνουν με λαχείο...

Ούτε οι  ιδιωτικές τράπεζες, ούτε οι ασφαλιστικές δίνουν αποζημιώσεις μεγαλύτερες από τα ασφάλιστρα που έχουν καταβληθεί συν την απόδοση. Όταν ο πρώην  πρόεδρος του συνδικάτου εισπράττει 1 εκατ. από ποσά που έχει καταβάλει ο εργοδότης, το συνδικάτο δεν νιώθει την  ανάγκη να διευκρινίσει κάτι;  Καλά το συνδικάτο των τραπεζικών, η ΓΣΕΕ, τα κόμματα της εργατικής τάξης;

Οι δηλώσεις το βράδυ στη tv για το μαγικό συμβόλαιο με τα οποία εξασφαλίζουν οι ανάλγητες ξένες τράπεζες τους "δουλοπάροικους" που απασχολούν, υπό την αφίσα του Τσε ήταν η απόδειξη της ειλικρίνειας.

Δυστυχώς σύντροφοι  δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα μόνο κορόιδα υπάρχουν...

Ποιο νόμιμο, ποιο ηθικό και ποιο ψεύτικο και αληθινό, αναρωτιέστε ακόμη πως χρεοκοπήσαμε;

β) Νότης Μηταράκης

 
Επένδυση σε ακίνητο και μάλιστα στο Λονδίνο επέλεξε να κάνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης το 2010.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης αγόρασε διαμέρισμα στη βρετανική πρωτεύουσα έναντι 1.319.000 ευρώ.

Σχόλιο: Ο κ. Μηταράκης το 2010 φοβόταν την έξοδο από το ευρώ και την κατάρρευση της χώρας... Με 10.000 Ε το τετραγωνικό φαίνεται πως έκανε καλή αγορά.
γ) Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγράφει εισοδήματα ύψους 94.309 ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση (101.903 ευρώ την περασμένη χρονιά) και μηδενικά από άλλες πηγές. Τα εισοδήματα της συζύγου του ανέρχονται σε 55.607 ευρώ. Οι καταθέσεις σε τράπεζες είναι σε ευρώ, δολάρια και λίρες Αγγλίας σε κοινούς λογαριασμούς του κ. Βενιζέλου της συζύγου του και της κόρης του. Ειδικότερα, υπάρχουν 1.633.054 ευρώ (έναντι 2.326.777 ευρώ πέρυσι), 84.444 λίρες Αγγλίας (43.900 λίρες Αγγλίας πέρυσι) 129.000 δολάρια (αντί 1.729 δολαρίων το 2010).

Σχόλιο: Ο κ. Βενιζέλος είναι ο πιο πλούσιος του ελληνικού κοινοβουλίου. Ενδιαφέρον είναι πως  έχει αυξήσει τη διασπορά σε ξένα νομίσματα. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί θέλει να εξομαλύνει τα συνέπειες υποτίμησης του ευρώ, είτε γιατί ανησυχεί  για κάτι...  Το ποσό δεν μαρτυρά πανικό όμως.
δ) Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε εισόδημα από τη βουλευτική του αποζημίωση 72.330 ευρώ και από άλλες πηγές 1.740 ευρώ. Εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Αθήνα 114 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1996 από γονική παροχή. Πενιχρές είναι οι τραπεζικές καταθέσεις του σε δύο τράπεζες, την Alpha Bank και την Εθνική, με τη συνολική τους αξία να ανέρχεται σε μόλις 100,75 ευρώ.

Σχόλιο: Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως κάποιος με 70 χιλ. ευρώ ετήσιο εισόδημα καταφέρνει να έχει 100 ευρώ στη τράπεζα. Πόσο μάλιστα αν αυτός  είναι νέος κάτω των 40 ετών και διαθέτει οικογένεια με ανήλικα παιδιά. Αποτελεί δείγμα υπευθυνότητας να βρίσκεται επί "ξύλου κρεμάμενος", χωρίς ένα «μαξιλάρι» για μια δυσκολία απ΄ αυτές που σε όλους μπορεί να προκύψουν;  Με τον ίδιο τρόπο θα διαχειριστεί και τα οικονομικά της χώρας; Ανειλικρίνεια ή ανευθυνότητα;
ε) Αντώνης Σαμαράς

Από τα δημοσιοποιημένα στοιχεία η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικότερα ο πρωθυπουργός δηλώνει με τη σύζυγό του συνολικό εισόδημα 180.710 ευρώ εκ των οποίων οι 99.854 προέρχονται από τη βουλευτική αποζημίωση.

Οι καταθέσεις του πρωθυπουργού ανέρχονται σε 266.304 ευρώ ενώ της συζύγου του σε 31.371,23 ευρώ και 983,30 λίρες Αγγλίας. 

Σχόλιο: Ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως έχει μεταφέρει καταθέσεις που διατηρούσε στο εξωτερικό στην Ελλάδα. Από αυτά που φαίνονται δεν προκύπτουν ενδείξεις για περαιτέρω συμπεράσματα... Το ερώτημα αν πληρώνει φόρο για όλα τα ακίνητα που δηλώνει πως αντέχει να βλέπει και τον κ. Στουρνάρα.
ζ) Αλέκα Παπαρήγα

Η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 70.612,71 ευρώ και έσοδα από άλλες πηγές 42.305,92. Διαθέτει ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. και οι καταθέσεις της ανέρχονται μόλις σε 0,32 λεπτά του ευρώ.

Σχόλιο: Οι κομμουνιστές βουλευτές έχουν κοινό ταμείο με το κόμμα οπότε δεν βγάζει άκρη άλλη πέραν της ειρωνείας που κρύβει η δήλωση τραπεζικής κατάθεσης 0,32 ευρώ. Οι κομμουνιστές όμως σε γενικές γραμμές δεν προκαλούν με τον τρόπο ζωής τους, σε αντιδιαστολή με τους νεοκομμουνιστές που παριστάνουν τους σοσιαλιστές για ψηφοθηρικούς λόγους.
η) Κώστας Καραμανλής

Μειωμένο χαρτοφυλάκιο κατά 160.000 ευρώ δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής καθώς «κουρεύτηκαν» τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατείχε και από 300.261 ευρώ που ανερχόταν η αξία τους μειώθηκε στα 139.761. 

Σχόλιο
: Να που κάποιος φαίνεται πως πλήρωσε για το λάθος να αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει...

Αυτές είναι οι πρώτες παρατηρήσεις για την εικόνα των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών. Εντύπωση μου προκάλεσαν επίσης οι επενδύσεις δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του οικονομικου επιτελείου σε ξένα ομόλογα και αμοιβαία. Αμφότεροι είναι της σκληρής διαπραγμάτευσης από την οποία δεν κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός Ευρω. Αυτοί όμως έχουν πάρει τα μέτρα τους... Μια απορία έχει προκύψει: Όταν οι βουλευτές της αριστεράς με καταθέσεις εκατομμυρίων μισών ή ολόκληρων φωνάζουν να φορολογηθεί το κεφάλαιο,  ποιους ακριβώς εννοούν;

Κατά τα άλλα η Μέρκελ και το μνημόνιο για κάποιους φαίνεται πως δεν επέφεραν δεινά. Το γεγονός πως είναι αυτοί που φωνάζουν περισσότερο πόσο τυχαίο μπορεί να είναι;

Αυτό όμως που θεωρώ σαν πιο επιλήψιμο και υποκριτικό είναι το ύψος του αφορολόγητου που απολαμβάνει η βουλευτική αποζημίωση. 

Αποτελεί σκάνδαλο να ψηφίζουν για τους άλλους φόρους και να εξαιρούν τους εαυτούς τους.

Κώστας Στούπας

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]