Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ύποπτες μεθοδεύσεις για ΑΟΖ και Καστελλόριζο

Ποιοί και με ποιό σκεπτικό θέλουν να παραπέμψουν την ΑΟΖ σε διεθνές δικαστήριο, ως διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας;
Πόσο ενημερωμένοι είναι οι "ειδικοί" των Αθηνών για τα πρόσωπα που θα... δικάσουν και θα εκδώσουν αποτέλεσμα που (εκ προοιμίου) θα δίνει δικαιώματα επί της ελληνικής ΑΟΖ και στην Τουρκία;

Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα ότι μεταξύ Μαξίμου και ΥΠΕΞ (με την απουσία των υπηρεσιακών φυσικά) μεθοδεύεται η παραπομπή της υπόθεσης της ΑΟΖ του Καστελόριζου στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαίου της Θάλασσας στο Αμβούργο και μάλιστα στο πλαίσιο όχι δικαιοδοτικής, αλλά διαιτητικής διαδικασίας.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι μετά την προσπάθεια να «χώσουμε» δικαστή (Ρούκουνα ή Χαλκιόπουλο) στο ITLOS  λίγο μετά την θέσπιση του με τη Συνθήκη του Montego Bay για το δίκαιο της θάλασσας to 1982, το ΥΠΕΞ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το Δικαστήριο, με το Γενικό Προξενείο Αμβούργου απλώς να παρακολουθεί τα εθιμοτυπικά, αλλά χωρίς εντολή «να κάνει παιχνίδι».

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι η τουρκική πλευρά (που δεν έχει καν προσχωρήσει, ως γνωστόν, στη Συνθήκη) να δρα δυναμικότατα και χωρίς αντίπαλο. 
Προσκλήσεις δικαστών σε επισκέψεις στη Τουρκία για διαλέξεις, παρασημοφορίες σωρηδόν, δωρεές στον οργανισμό, εκδρομές, ενημερωτικές επισκέψεις κ.ο.κ.

Αλλά και βέβαια, κάποιοι από τους δικαστές έχουν δώσει πριν εκλεγούν ως καθηγητές γνωμοδοτήσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Αλήθεια, ξέρει το ΥΠΕΞ λεπτομέρειες επί του θέματος, έχει βγει στη πιάτσα των διεθνολόγων να ακούσει τα κουτσομπολιά;

Από συγκυρία βέβαια σήμερα η κατάσταση για την Ελλάδα σε επίπεδο συμπαθειών μεταξύ των δικαστών τυχαίνει να είναι κάπως καλύτερη, από όταν πρόεδρος ήταν ο – ακόμα όμως δικαστής – γερμανός καθηγητής Wolfrum
 Παρ' όλα αυτά το ITLOS είναι ένα δικαστήριο που έχει εκδώσει σχετικά λίγες αποφάσεις και που η στάση του σε πολλά θέματα δεν μπορεί να προβλεφθεί… 
Όταν διαβάζουμε ότι η πρόβλεψη είναι ότι θα δικαιώσει στο 70% την Ελλάδα (άρα θα δώσει δίκαιο στο 30% στη Τουρκία), ποιός κάνει αυτές τις προβλέψεις και επί τη βάσει ποιών στοιχείων;

Γιατί δεν αποκλείεται να είναι φυσικά και το ανάποδο. 
Αυτό το έχει σκεφτεί κανένας;
Ή μήπως θα ξαναπάμε ως πρόβατα για σφαγή, όπως στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, απροετοίμαστοι και στα τυφλά;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αν είναι γεγονός ότι Έλληνες "ειδικοί" ξεπουλάνε το συμφέρον της πατρίδας τους για Βραβεία και χρήμα, ας εξαφανιστεί από προσώπου γης. Δεν αξίζει να υπάρχει τέτοιος λαός - μίασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι μόνο στο δικός μας χέρι να διεκδικήσουμε μέχρι την τελευταια πιθαμη Ελλαδος , αλλα και παρα πέρα .
    Η θα θεχθουμε τον διαμελισμό και το θάνατο του Εθνους με χαρτια και ειρηνικα δημοκρατικα που λένε στο μπουρδελο τους οι αρσενικό θυληκες πορνες , η , θα αντισταθούμε ΤΏΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]