Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποια χρονιά μας αξίζει...

Το έργο του συλλογικού βίου μας που είχε τον τίτλο «2013» το είδαμε και δεν αποχωρούμε ικανοποιημένοι από την αίθουσα της προβολής. Είχε πολλή αδικία, δυσάρεστες ανατροπές και τελειώνει με δυσοίωνο τρόπο. Οσοι το αντέξαμε δεν θέλουμε να παρακολουθήσουμε κάτι τέτοιο στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

Στους Ελληνες δεν αξίζουν αυτές οι εμπειρίες - παρόλο που είναι διδακτικές. Εκείνο που αξιώνει, εύχεται και ελπίζει η κοινωνία μας για το έτος που βρίσκεται προ των πυλών είναι το αυτονόητο. Κάτι που να ταιριάζει με την Ιστορία, τον πολιτισμό, τις αξίες και τις αγωνιώδεις προσπάθειές μας.

Επειδή πάντα η πολιτική τάξη επηρεάζει καθοριστικά το μέλλον έκαστου λαού, οι πολίτες της πατρίδας μας επιθυμούν η νέα χρονιά να φέρει έναν αληθινό και ζωογόνο αέρα αλλαγής στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία.
Να μεταβληθούν οι μέθοδοι, οι συνειδήσεις και οι αντιλήψεις εκείνων που καταγίνονται με τη διαχείριση των πολιτικών ζητημάτων της πατρίδας μας αλλά και να ξαναμοιραστεί η «τράπουλα» των κρίσιμων τομέων του κράτους προς όφελος του λαού.
Να αναλάβουν θέσεις ευθύνης πρόσωπα με ταλέντο, έμπνευση, τόλμη, ικανότητες και χωρίς σκελετούς στην ντουλάπα, οι οποίοι πάντοτε δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης και υποταγής με τις δυνάμεις που γνωρίζουν την ύπαρξή τους.

Να αποδοθεί Δικαιοσύνη προς όλες τις κατευθύνσεις. Οσοι έχουν βλάψει το έθνος και το κράτος να πληρώσουν όπως ορίζει ο νόμος. Οι πολλοί, που έχουν επωμιστεί δυσανάλογα οικονομικά βάρη, να ανακουφιστούν και να ενισχυθούν με κάθε τρόπο.

Να προστατευτεί η πολύτεκνη οικογένεια, να βοηθηθεί η τρίτη ηλικία, να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η γλώσσα μας και να προαχθεί ο πολιτισμός μας.

Με λίγα λόγια, να επανελληνιστεί η ζωή μας και να ξεφύγουμε από τα ατιμωτικά δεσμά της ξενοκρατίας και του διεθνούς ελέγχου.

Ολα τα παραπάνω δεν είναι απλές, ανούσιες ευχές, αλλά αποτελούν μονόδρομο - αν θέλουμε να συνεχίσει το Γένος μας να γράφει Ιστορία.

Καλή χρονιά σε όλους!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν (έστω και ως απλά συμφέροντα) και άλλα που μας διαφοροποιούν.
    Ας αναζητήσουμε, επί τέλους, αυτά που αναμφισβήτητα είναι κοινοί πόθοι (πχ η διατήρηση της ταυτότητάς μας μέσω της γλώσσας μας), ας παραμερίσουμε τα υπόλοιπα και με αυτά τα κοινά δομικά υλικά ας προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε το κοινό μας συλλογικό σπίτι.
    Χρόνια πολλά και με υγεία ο νέος χρόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ελληνες αξίζουν τούτη την κατάντια .
    Το θέμα ειναι ποτε θα κάνουν αρχή μετανοίας για την κατάντια τους .
    Ας ευχηθούμε λοιπόν καλη αρχή μετανοίας και το ´ 14 ναναι και το Σωτήριο έτος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]