Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με εντολή Ερντογάν το "φαγοπότι" στην Τουρκία

Θα είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για τον (μήπως υπερτιμημένο;) τούρκο πρωθυπουργό, εάν εικάσουμε πως δεν γνώριζε τι γινόταν "πίσω από την πλάτη του", δηλαδή ποιοί, πως και από ποιούς έπαιρναν το "μπαχτσίσι" τους, για να γίνουν διάφορες "δουλειές".
Εάν ο Ερντογάν (ο οποίος είναι το ολοκληρωτικό "αφεντικό" των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών) δεν γνώριζε, τότε είναι ακατάλληλος για πρωθυπουργός.
Εάν γνώριζε την διαφθορά και τα "λαδώματα", τότε είναι ένας διεφθαρμένος πρωθυπουργός.
Και στις δύο περιπτώσεις, μάλλον ακατάλληλος για να κυβερνήσει μία χώρα, που θέλει να υπερηφανεύεται ότι είναι μία από τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη.

Βέβαια, επειδή εμείς το ψάξαμε λίγο περισσότερο, έχουμε βρει και την πηγή χρηματοδότησης του ισλαμικού κόμματος του Ερντογάν. Και αυτή η πηγή παροχής ρευστότητας είναι ο... Αλλάχ, όπως ισχυριζόταν τον Μάιο του 2010 σημαίνον στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία.
3,5 χρόνια πριν ο τότε πρόεδρος του ΤΟΚΙ που είναι δημόσια υπηρεσία που χτίζει κτιριακά συγκροτήματα μιλώντας για το που θα ανευρεθούν οικονομικοί πόροι για τα σχέδια της υπηρεσίας του, είχε δηλώσει : "Πιστέψτε με, κοιτάξτε ειλικρινά το λέω, μπορεί να μην είναι σωστό να το πω εδώ, αλλά πιστέψτε με ο Αλλάχ μας στέλνει τα χρήματα"!Τώρα λοιπόν ο γιός του είναι ένας εκ των συλληφθέντων στην υπόθεση δωροδοκιών που συγκλονίζει το κόμμα ΑΚΡ. Φαίνεται λοιπόν πως αυτά που τους έστελνε ο Αλλάχ, για αρκετούς δεν ήταν αρκετά, μια και πιάστηκαν σαν τους ποντικούς μέσα στο λαρδί.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον τουρκικό τύπο, οι τηλεφωνικές υποκλοπές που έγιναν κατά την έρευνα για την μεγάλη απάτη, δείχνουν τον πρωθυπουργό. Στις τηλεφωνικές υποκλοπές έχει καταγραφεί πως η απόδοση της περιοχής της βουλγαρικής εκκλησίας στην κατασκευαστική Taşyapı, η ¨ρύθμιση¨ των αυθαιρέτων στο Ζόρλου και η εντολή για την αλλαγή καθορισμού ζώνης στο σχέδιο του Αγάογλου στο Μπακίρκιοϊ φέρουν την υπογραφή Ερντογάν.
Η εφημερίδα SOL στην αυριανή της επικεφαλίδα αναφέρεται στις τηλεφωνικές συνομιλίες που δείχνουν τον Ερντογάν και στις εντολές του σχετικά με την αισχροκέρδεια τρισεκατομμυρίων λιρών.
Έτσι αναφέρεται πως η "ρύθμιση" των αυθαίρετων κατασκευών στο κέντρο Ζορλού στην περιοχή Μπεσίκτας, η επίλυση των θεμάτων αλλαγής καθορισμού ζώνης που επιθυμούσε ο Αλή Αγάογλου και δεν είχε γίνει δυνατό να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο Κωνσταντινούπολης και η προκήρυξη της έκτασης των 60 στρεμμάτων που αποδόθηκαν στο βακούφι της βουλγαρικής εκκλησίας ως περιοχής ειδικού σχεδίου, έγιναν με ειδικές εντολές του πρωθυπουργού. Στις τηλεφωνικές υποκλοπές καταγράφεται πως για τα θέματα αυτά υπήρξε άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Η SOL που κυκλοφόρησε στις 21/12/2013 είχε αυτόν τον τίτλο:
sol_manet
Επειδή εμείς κατανοούμε πως βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του "δράματος" που θα βιώσει ο Ταγίπ Ερντογάν, μέχρις ότου αποφασίσει να εγκαταλείψει την εξουσία και τα όνειρά του να γίνει σουλτάνος, κι επειδή γνωρίζουμε πως τα χτυπήματα που θα δοθούν από τους αντιπάλους του τούρκου πρωθυπουργού θα είναι πλέον του δέοντος ισχυρά και πολύπλευρα, είμαστε απολύτως πεπεισμένοι για τις τεράστιες αλλαγές που επίκεινται στην Τουρκία, μέσα από τις οποίες ενδεχομένως να ατιμασθεί πολιτικά (και ίσως να φυλακισθεί) ο Ερντογάν, αλλά και ίσως να υπάρξουν αιφνίδιες "παράξενες" (και όχι θετικές) εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ως "αντίδωρο" και ώθηση για γρήγορη επανεκκίνηση προς τη νέα κυβέρνηση από τις ΗΠΑ, θεωρούμε σκόπιμο την άμεση και ρητή διακοπή κάθε είδους επαφής της Αθήνας με την Άγκυρα, αφού είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πως η "διάδοχη του Ερντογάν κατάσταση" θα επιλέξει να εκμεταλλευθεί την οποιαδήποτε πολιτική - διπλωματική Ελληνική κινητικότητα εναντίον της Ελλάδας. Η Ελλάδα, με το παρόν πολιτικό προσωπικό να την "υπηρετεί", ίσως να βρεθεί σε χείριστη θέση ακόμη απέναντι και στους ΝΑΤΟϊκούς της "συμμάχους", οι οποίοι θα τρέξουν να στηρίξουν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την Τουρκία της επόμενης ημέρας που θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των σχεδιασμών τους...
Γεωργίου Μιχαήλ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]