Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλαγή “σκυτάλης”






Γράφει ο Κλεισθένης   

Άρχισε η παράδοση της λεγόμενης γενιάς του πολυτεχνείου (ή της μεταπολίτευσης) στην επόμενη γενιά. Κύρια χαρακτηριστικά της γενιάς που παραδίδει είναι ο πατριωτισμός και η δημοκρατικότητα. Τα χαρακτηριστικά της γενιάς που αναλαμβάνει δεν είναι ακόμη γνωστά, το μέλλον θα δείξει.
Ένας πρόχειρος υπολογισμός του ποιος παραδίδει σε ποιον και τι παραδίδεται μας αποκαλύπτει και την μελλοντική πορεία.

Το σημερινό πολιτικό σύστημα, το καλύτερο όλων των εποχών, ετοιμάζεται να παραδώσει στον εαυτό του, γιατί να το “αλλάξωμεν άλωστε”;

Τα παραδείγματα πολλά πχ ο ομιλητικώτατος και υπερδραστήριος πρόεδρος της δημοκρατίας, υπερασπιστής του συντάγματος και του λαού, ετοιμάζεται να παραδώσει στον εαυτό του (μέσω του κλώνου του) και θα είναι υπερκομματικός όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Η πλέον επιτυχημένη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών θα παραδώσει στην επόμενη που θα προέρχεται απ' το σημερινό ιδανικό πολιτικό σύστημα. Που αλλού θα μπορούσε να παραδώσει; Στα χιλιαδυό καπετανάτα των πενήντα ακόλουθων-οπαδών;

Η σημερινή βουλή, των πολιτικών επιχειρημάτων και των φιλολαϊκών νόμων θα παραδώσει στην επόμενη, σάρκα εκ της σαρκός της.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι τα απειροελάχιστα περιστατικά διαφθοράς έχουν διαλευκανθεί και οι ολίγοι (ελάχιστοι) διεφθαρμένοι τιμωρήθηκαν παραδειγματικά.

Αλήθεια, τι θα παραδοθεί;

Θα παραδοθεί μία ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα, με ισχυρότατη οικονομία και ένα ευτυχισμένο λαό, μία Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση που χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού της Ε.Ε και όλου του πλανήτη. 
Μία ανεξάρτητη και αυτοαποφασίζουσα δικαιοσύνη. 
Ένας ακομμάτιστος και ταγμένος στα εργατικά συμφέροντα συνδικαλισμός. 
Ένα εργατικό δυναμικό καλοπληρωμένο που έχει όλα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά του δικαιώματα, ένα εργατικό δυναμικό με καλή και ισόβια εργασία. 
Μία δωρεάν για όλους Υγεία και φυσικά μία Παιδεία υπόδειγμα. 
Μία μεσαία τάξη ακμάζουσα και παραγωγική. 
Μία βιομηχανία σε άνθηση. 
Μία βιοτεχνία υπερδραστήρια, κορμό της εθνικής οικονομίας και ένα εμπόριο στυλοβάτη της. 
Ένα αγροτικό τομέα ικανό να θρέψει όλους τους Έλληνες και να εξάγει ποιοτικά προϊόντα.
Ένα τραπεζικό σύστημα που έχει σαν μοναδικό του σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας.

Συμπερασματικά θα παραδοθεί ένα έθνος-κράτος ανεπηρέαστο απ' την παγκοσμιοποίηση και την παγκόσμια κρίση, κάτι σαν Γαλατικό χωριό του σήμερα.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω και άλλα πολλά και ευχάριστα. 
Όμως, αλίμονό μας όταν ξυπνήσουμε απ' τον λήθαργο..., αλίμονό μας όταν ξεφύγουμε απ' την εικονική πραγματικότητα..., αλίμονό μας όταν ανοίξουμε τα μάτια.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προφανώς ιλαροτραγωδία. Και προφανώς την σκυτάλη δεν την παραδίδουν οικιοθελώς, ή μάλλον δεν την παραδίδουν καθόλου. Πολλοί αρχίζουν και υποψιάζονται και φοβούνται (ή όχι και τόσο) ότι μάλλον πρέπει να έρθει η πραγματική Νέμεσις για να τους πάρει αυτοί την σκυτάλοι. Για αυτό και αυτοί προτιμούν να την παραδόσουν αν γίνετε σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους δικαιούχους. Στο ΔΝΤ στις ΗΠΑ στην Bundesbank όποιος νά 'ναι και ότι να 'ναι αρκεί το σαρκίο τους να καλοπερνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]