Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η παγίδα του wi-fi και ο Σαμαράς

Η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με το όνειρό του να δώσει ελεύθερο wi-fi (ασύρματη σύνδεση σε δίκτυο υπολογιστών) σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αν μη τι άλλο προσβάλει την νοημοσύνη. Κι αυτό, επειδή –σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο «δημοκράτης» Σαμαράς- δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (λειτουργία μονοπωλιακού αγαθού κατά παράβαση των νόμων που διέπουν την ελεύθερη αγορά), ενώ υποκρύπτει την κατάφορη παραβίαση στην διακίνηση πληροφοριών προσωπικού περιεχομένου των πολιτών.

Κι ενώ η δημιουργία ενός κρατικού (ή κυβερνητικού) μονοπωλίου αφορά τους επιχειρηματίες του κλάδου (οι οποίοι θα απωλέσουν σημαντικότατο μέρος των οικονομικών τους κερδών και κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως θα καταστραφούν οικονομικά), η δεύτερη περίπτωση που αφορά την παραβίαση του «απορρήτου» των προσωπικών διαδικτυακών δεδομένων αξίζει να την παρατηρήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή, επειδή επί της ουσίας δημιουργείται μία ροή πάσης φύσεως προσωπικών πληροφοριών – δεδομένων προς άμεση χρήση από την… κυβέρνηση.

Ήδη, υπάρχουν σαφέστατοι νόμοι με βάση τους οποίους η νόμιμη διακράτηση κάθε τύπου πληροφοριών (άρα και διαδικτυακών) γίνεται ήδη για χρονική διάρκεια 2 ετών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανακάλυψη πιθανών τρομοκρατικών ομάδων και η εν συνεχεία ανάληψη δράσης από συγκεκριμένες υπηρεσίες προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποτροπή τρομοκρατικών επιχειρήσεων. Οι πληροφορίες αυτές διακρατούνται στους κεντρικούς υπολογιστές (servers) των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών και δίνεται δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές τις πληροφορίες μόνο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τους εντεταλμένους υπαλλήλους. Εάν, μάλιστα, διαπιστωθούν «ίχνη» που σχηματίζουν την εικόνα επαφών μίας τρομοκρατικής ομάδας, τότε με υπογραφή ειδικού εισαγγελέα οι εντεταλμένες υπηρεσίες μπορούν να έχουν πρόσβαση και στις πληροφορίες πέραν των 2 ετών…

Γιατί, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς έχει τέτοια σπουδή για την δημιουργία ενός πανελλήνιου κυβερνητικού (δηλαδή κομματικού) δικτύου wi-fi; 
Για να βοηθήσει οικονομικά τους Έλληνες πολίτες (πόσο κοστίζει κάτι τέτοιο και που θα βρει τα χρήματα η κυβέρνηση Σαμαρά για να υλοποιήσει κάτι τέτοιο;), που μπορεί να μην έχουνε φαγητό, αλλά θα τους δίνει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο η… κυβέρνηση; 
Ενώ η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την παροχή υγείας και παιδείας, αδιαφορεί πλήρως για την καταστροφή του κοινωνικού ιστού, λειτουργεί ως βδέλλα στα νοικοκυριά, απειλεί με αρπαγή των σπιτιών των Ελλήνων και δημιουργεί κανόνες ζούγκλας, όλως αιφνιδίως βρίσκεται ο (φερόμενος ως) πρωθυπουργός, να ανακοινώσει πως θα διαθέσει δωρεάν δικτύωση – σύνδεση στο διαδίκτυο; 
Ενώ καθημερινά Έλληνες αυτοκτονούν, δολοφονούνται και καταστρέφονται, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ως ύψιστο καθήκον του όχι την δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης (αντί της σημερινής επιβίωσης) για τους πολίτες, αλλά την δημιουργία ασύρματης δικτύωσης (wi-fi) με το διαδίκτυο;  
Αν αυτό δεν είναι ένας εμπαιγμός προς τους πολίτες, τότε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η "πρωθυπουργική ανακοίνωση";
Σαφέστατα κάτι πολύ διαφορετικό από την «δωρεά» κρύβεται πίσω από αυτή την «αγαθοεργία» του πρωθυπουργού. Και αυτό το διαφορετικό είναι η δημιουργία συνθηκών νόμιμης υποκλοπής προσωπικών διαδικτυακών δεδομένων των πολιτών. Μάλιστα, η υποκλοπή θα είναι νομότυπη, αφού η σύνδεση θα είναι προαιρετική και άρα… ουδεμία ευθύνη δεν θα έχει η κυβέρνηση που θα παρέχει το wi-fi (κάτι σαν το περίφημο ρητό του Σημίτη για το Χρηματιστήριο «ας πρόσεχαν»!  
Η κυβέρνηση (και όχι οι ορισμένες εκ του νόμου αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και οι εισαγγελείς) θα έχει δικαίωμα πρόσβασης σε τεράστιο πλήθος δεδομένων των πολιτών και θα μπορεί –χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο- να καταγράφει αυτά τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία θα μπορεί να εκμεταλλευθεί με κάθε τρόπο (π.χ. δημιουργία νόμων, άσκηση ποικίλων διώξεων κατά πολιτών κ.α.)

Το «δωρεάν wi-fi» που οραματίζεται να λειτουργήσει μετά από ένα χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς, είναι μία ενέργεια με βάση την οποία το κυβερνών κόμμα (ή κόμματα) θα μπορούν νομότυπα να υποκλέπτουν προσωπικές πληροφορίες των πολιτών, θα ασκούν τον απόλυτο έλεγχο στην διακίνησή τους και θα δημιουργούν βάσεις δεδομένων των οποίων την ασφάλεια δεν θα μπορούν να εγγυηθούν, ενώ ταυτόχρονα η πιθανή διαρροή τους θεωρείται σχεδόν βέβαιη (μετά και την «απώλεια δεδομένων» ελλήνων φορολογουμένων μέσα από το υπουργείο Οικονομικών).

Το «δωρεάν wi-fi» του κ. Σαμαρά, είναι το στήσιμο μίας μηχανής απόλυτου ελέγχου, δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με την δημοκρατία –όπως αρέσκεται να αποκαλεί το παρόν πολίτευμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός- και αποτελεί μέγιστη παραβίαση κάθε τύπου προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
Μετά από αυτό (και με την επικείμενη εφαρμογή – υλοποίηση των δημεύσεων ιδιωτικών περιουσιών), εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς: 
Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς μετακυλύει εντέχνως την μεταβολή του παρόντος πολιτεύματος σε κάτι πολύ διαφορετικό και το οποίο θα έχει τεράστια απόσταση από την δημοκρατία; 
Μήπως ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζει και επισήμως τα πρώτα σημάδια ενός δικτάτορα, μετά από την ισοπέδωση του Συντάγματος και μετά την πρόδηλη απαξίωσή του προς το Κοινοβούλιο, στο οποίο παρίσταται μόνο σε «Αγιασμούς»;


ΥΓ: Στο διαδίκτυο ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται σε ό,τι δίνεται δωρεάν, απευθύνεται σε αθώους χρήστες και είναι σχεδόν βέβαιο πως κρύβει άκρως επικίνδυνο λογισμικό για την χρήση του υπολογιστή. Από την άλλη, ο Ελληνικός λαός λέει πως «ούτε η μαμά δεν δίνει τζάμπα στον μπαμπά…». Τι είναι, λοιπόν, αυτό που θέλει να πάρει ο Αντώνης Σαμαράς, προσφέροντας «δωρεάν wi-fi»; Μήπως τον απόλυτο έλεγχο, που θα του δώσει τη δυνατότητα συνέχισης της παραμονής του στην εξουσία; Το wi-fi του Σαμαρά κάνει τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να φαντάζουν σαν νηπιαγωγεία...
Φυσικά, δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί εάν όλη η Ελλάδα συνδεθεί στο wi-fi του κ. Σαμαρά και κάποια στιγμή για άγνωστους λόγους η κυβέρνηση αποφασίσει να κλείσει αυτό το δίκτυο... Και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε, για το τι θα μπορεί να συμβεί σε μία χώρα που η κυβέρνηση ελέγχει τα ΜΜΕ και δεν θα έχουν οι πολίτες "εναλλακτική ενημέρωση" για τουλάχιστον μία εβδομάδα...!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Μα υπάρχει σήμερα ασφάλεια στις μεταφορές δεδομένων και τηρούνται τα των νόμων;
    Δεν νομίζω, διάτρητα τα πάντα και το γνωρίζουμε, γιαυτό τα "χώνουμε" να τα ακούνε και οι "υψηλοί" ωτακουστές και να γνωρίζουν τι παίζει σε αυτήν την χώρα... δωρεάν δημοσκοπικά δεδομένα.
    Εκτός από καθρεπτάκι για τους εδώ ιθαγενείς, μάλλον είναι και διεθνής "ανθρωπιστική" προσφορά για τους νεοεισελθόντες ξένους ιθαγενείς... όλος ο κόσμος ένα χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως είναι διαφορετική η παράνομη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, από τη νόμιμη που προκύπτει με τη συγκατάβαση των δεδομένων αυτών από τους χρήστες του διαδικτύου και ιδιοκτήτες τους. Το "νομότυπο", όπως πολύ καλά λέει το άρθρο, εξασφαλίζει το ατιμώρητο για όσους εκμεταλλευθούν αυτές τις πληροφορίες, ακόμη και πουλώντας τες σε ιδιώτες. Ο μεγάλος αδερφός είναι εδώ και λέγεται Αντώνης Σαμαράς. Η μεγάλη πολιτική "παρέμβαση" έρχεται φυσικά για το... καλό μας

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ, στον νέο κόσμο που έρχεται η έννοια του νομίμου και του παρανόμου είναι πάρα πολύ σχετική και εξαρτάται από το πως την ερμηνεύει (ή και επανατοποθετεί)
      κάποιος τύπος στυλ Βενιζέλου!
      Οι "θερμοκρασίες" σε αυτά τα ζητήματα έχουν ανέβει τόσο που οι οντότητες γίνονται δυσδιάκριτες, αλληλοεμπλεκόμενες και με όρους φυσικής μάγμα ή ακόμη και πλάσμα.
      Είσθε αισιόδοξο άτομο και αυτό είναι χρειαζούμενο, αναμφισβήτητα.

      Διαγραφή
  2. Πυροτεχνήματα και ανοησίες... Όταν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν θέρμανση το wi-fi τους έλειπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κοσμος καίγεται γύρω μας , άνθρωποι εκτελούνται στους δρόμους , πείνα , φτώχεια , φόνοι , βιασμοί , αρπαγει των περιουσιών μας και ξεσπιτωματα κτλ κτλ .
    Και όμως η μαριονέτα τρία πουλακια κάθονται......
    Ευτυχώς 2 στους οχτώ ανεγκεφαλους που ακόμη κοιτούν το γυαλι του διαβολου , θέλησαν να τον ακούσουν .
    Δυστυχώς όμως οι υπόλοιποι 8 άκουγαν άλλες σατανοσειρηνες .
    Βουλοκερι δεν έχουν ; Μυαλο σίγουρα όχι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχει κανένας σας ιδέα από τεχνολογία πληροφορικής ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]