Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πολιτικοί απατεώνες φαίνονται από τις αντιφάσεις τους

Γράφει ο Νικόλαος Μουτσόπουλος

Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί με μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση και να έχει τα επιχειρήματά του γι’ αυτό.
Αυτό λέγεται πολιτική θέση και είναι αξιόπιστη όταν βασίζεται σε σταθερές αξίες με βάση τις οποίες ένας πολιτικός κρίνει παρόμοια γεγονότα πάντα με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά.

Ποια κόμματα όμως στην χώρα μας είχαν ή έχουν μια αξιόπιστη πολιτική κατεύθυνση που να βασίζεται σε σταθερές δημοκρατικές αξίες; 
Η απάντηση είναι ότι όλα τους λειτουργούν χωρίς να σέβονται τις βασικές αξίες της Ισονομίας, της αξιοκρατίας και ενός αντικειμενικού μηχανισμού δημοκρατίας που θα τις εξασφαλίζει. 
Γι’ αυτό καταλήξαμε στην χρεοκοπία. 
Γι’ αυτό και όλα τα κόμματα εκφράζονται με κραυγαλέες αντιφάσεις.

Επειδή όμως: ότι είναι αντιφατικό είναι υποβολιμαίο, πρέπει να αναζητήσουμε τον πραγματικό λόγο της παγκόσμιας αυτής πολιτικής ευρεσιτεχνίας της ασάφειας και τότε θα αντιληφθούμε ότι μάταια περιμένουμε επί τέσσερις δεκαετίες, αυτά τα κόμματα, να θέσουν καθαρά τα κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που μας καίνε διότι τότε θα ήταν υποχρεωμένα να παραδεχθούν και τις αυτονόητες απαντήσεις.

Μπορούμε όμως να τα θέσουμε εμείς οι πολίτες.
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν: 
Πρέπει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην οικονομία να διέπονται από ισότιμους εργασιακούς και οικονομικούς κανόνες;
Ή θα πρέπει να διατηρηθούν τα ειδικά προνόμια, η ευνοιοκρατία, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια και η ασυλία που απολαμβάνει το ευρύτερο δημόσιο;
Πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για όλα ανεξαιρέτως τα ασφαλιστικά ταμεία ή θα πρέπει να διαχωρίζονται σε ευγενή και μη, με απαράδεκτες για μια δημοκρατία ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις για τα πρώτα;
Πρέπει να υπάρχει ισονομία στην δικαιοσύνη και για τους πολιτικούς; ή να καταστρατηγείται με το άρθρο 86;

Επειδή οι απαντήσεις σ’ αυτά, αλλά και πολλά άλλα κρίσιμα ερωτήματα, είναι αυτονόητες γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν τα θέτουν ποτέ.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο γίνεται η εσκεμμένη παραπλάνηση των πολιτών και εφαρμόζεται η χωρίς ενιαίες αρχές και κανόνες για όλους αντιφατική πολιτική τους. 
Διότι έχουν αποφασίσει κατ’ αρχήν προνόμια δι’ εαυτούς και ημέτερους για τα οποία θα πρέπει να επιβαρύνονται οι υπόλοιποι μη προνομιούχοι Έλληνες, παραβιάζοντας κάθε έννοια ισονομίας και αξιοκρατίας.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι η εφαρμογή της ισονομίας θα πλήξει και τα δικά τους προνόμια, δεν πρόκειται να θέσουν τέτοια ουσιαστικά ερωτήματα ούτε να εφαρμόσουν την ισονομία και κυρίως γνωρίζουν πως σε μια ευνομούμενη δημοκρατία οι πολιτικοί απατεώνες δεν έχουν καμία τύχη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Πρέπει όλοι να έχουμε τα ίδια πολιτικά δικαιώματα και μερίδια στην πατρίδα μας, ή μπορούν κάποιοι να είναι πιό ίσοι από τους ίσους θεωρώντας τα μερίδια των άλλων δικά τους και να τα χαρίζουν απ'εδώ και απ΄εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ξέρουμε αυτα .
    Καμία πρόταση πως να λευτερωθουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλακώστε με μειλ τους κυβερνητικούς βουλευτές, κάντε επισκέψεις στα γραφεία τους, επικοινωνήστε με τους γνωστούς σας που είναι μέλη των κομμάτων και πείτε τους πως δεν πάει άλλο το πράγμα...
    Υποτίθεται πως έχουμε δημοκρατία, δωστε τους να το εμπεδώσουν, 5 βουλευτές χρειάζονται, βρήτε τους και στηρίξτε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]