Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία ανακεφαλαίωση, για να μην ξεχνάμε...

Μισό λεπτό να κάνουμε μιά ανακεφαλαίωση, γιατί λίγο από 'δώ λίγο από 'κεί, ξανα-ξεχάσαμε τα βασικά...

Λοιπόν:
Πρώτον, δεν υπάρχει κάτι που να λέγεται "συνταγματικό τόξο". Δεν υφίσταται ως έννοια! Αποτελεί ένα εφεύρημα της αυτού Χυδαιότητος του αντιπροέδρου για να θολώσει τα νερά και να συμπεριλάβει στο ανύπαρκτο αυτό "τόξο" και δυνάμεις αντιμνημονιακές, ώστε να φανεί ότι αυτές συμπορεύονται με την κυβέρνηση! Τέτοιος μακιαβελισμός!
Και πάντως αν υπήρχε τέτοια έννοια, οπωσδήποτε δεν θα συμπεριελάμβανε τις πολιτικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης, οι οποίες έχουν καταπατήσει με όλους τους τρόπους κάθε Συνταγματική τάξη!

Δεύτερον, αυτό που πράγματι υπάρχει είναι ένα "μνημονιακό" και ένα "αντιμνημονιακό τόξο".
Στο πρώτο ανήκουν οι αντιλαϊκές, αντισυνταγματικές πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν τα μνημόνια και την οικονομική Κατοχή.
Στο δεύτερο ανήκουν πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση, που πιστεύουν ότι τα μνημόνια και η οικονομική κατοχή δεν είναι μονόδρομος, και αγωνίζονται να απαλλαγεί η χώρα και ο λαός από αυτά.

Τρίτο και σημαντικότερο: Ο λαός απεχθάνεται και καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας που προέρχεται από την κατάχρηση της κυβερνητικής εξουσίας, φανερή ή κρυφή, κατασταλτική ή προληπτική, σωματική ή ψυχολογική ή οικονομική, όπως επίσης και κάθε μορφή εγκληματικής βίας, που αναιρεί τους όρους της ειρηνικής κοινωνικής συμβίωσης.

Από 'κεί και πέρα ο,τιδήποτε άλλο, θεωρείται νόμιμη και Συνταγματικά επιβαλλόμενη άμυνα του λαού απέναντι στους κάθε λογής, προέλευσης και τύπου δυνάστες, στα πλαίσια του αιώνιου φυσικού νόμου της "δράσης-αντίδρασης"...
Άλλωστε χωρίς αυτή την άμυνα-αντίδραση δεν θα υπήρχε ο Εθνικός απελευθερωτικός αγώνας του 1821, ούτε το έπος του 1940, ούτε η αντίσταση κατά της Κατοχής, των δωσιλόγων και των "τσολάκογλου"...

Και τώρα που τελειώσαμε την ανακεφαλαίωση και ξαναθυμηθήκαμε τα βασικά, παρακαλούνται ο "πρωθυπουργός", και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, καθώς και τα έμμισθα μνημονιακά παπαγαλάκια των τηλεοπτικών καναλιών, να συνεχίσουν να λένε τις π@παριές τους!

Έτσι κι αλλοιώς κανείς δεν τους δίνει σημασία...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ας μή γελιόμαστε, η γραμή μνημονιακό - αντιμνημονιακό τόξο ειναι μια αυτοπαγίδευση (μπορεί και ηθελημένη από τους επιτήδειους που νομίζουν πως θα αλλάξουν την Ευρώπη... και μέχρι τότε εδώ δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο!), προκειμένου να είναι τόσο εμφανές το αδιέξοδο που να καταντά σαθρό επιχείρημα.
    Είτε συγκρούεσαι, είτε συμβιβάζεσαι στα μέτρα των άλλων. Τα μνημονιακά ψιλοφτιασιδώματα περί επιμήκυνσης και τα τοιαύτα είναι βάρος ασήκωτο και υποθήκη των επομένων γενεών.
    Το διακύβευμα είναι η καταγγελία για λόγους αντισυνταγματικότητας της δανειακής σύμβασης, εκεί είναι η λυδία λίθος προθέσεων και προαιρέσεων... Αλέξη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]