Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνική επέτειος και αμαρτωλή Siemens

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Την 28η Οκτωβρίου 1940 ο Ιταλός Πρέσβης Grachi έδωσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Ιωάννη Μεταξά, τελεσίγραφο της Ιταλικής Κυβέρνησης που απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική επικράτεια προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του ελλαδικού χώρου. O ηγέτης του Ελληνικού Έθνους απάντησε: «Alors, c'est la guerre», το οποίο μεταφράζεται: «Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμος». Σ΄ αυτό το περήφανο ΟΧΙ του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος έβαλε μπροστά το συμφέρον και την αξιοπρέπεια της πατρίδος του, από την ιδεολογική ταύτιση με τον εισβολέα Ιταλό, συντάχθηκε όλος ο Ελληνικός λαός και έτσι ο στρατός μας κατάφερε μεγάλες νίκες και δημιούργησε το «Έπος του ΄40».

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ
Σαράντα χρόνια μετά που η χώρα μας και ο λαός της εόρταζαν την 28η Οκτωβρίου 1980, την ίδια αυτή ημέρα διάλεξε η κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη να βραβεύσει την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, η οποία σήμερα εμπλέκεται στο μεγαλύτερο μεταπολεμικό πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο (εξαγορά πολιτικών προσώπων), με Δίπλωμα –Αριστείο για τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα. Αυτό το πολύ σοβαρό ντοκουμέντο, ακριβώς την ημέρα εορτασμού του «Έπους του ΄40», παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα η Εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”, το οποίο αναφέρει επί λέξει: «Το παρόν δίπλωμα δίνεται τιμητικά στη Siemens για τη συμμετοχή της στην προώθηση της αμυντικής Βιομηχανίας μέσω της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας που έγινε στην Ελλάδα» (συνημμένο). Το παραπάνω ντοκουμέντο είναι ένα ακόμη δείγμα που πιστοποιεί τη διαχρονική διαπλοκή της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας με τους Έλληνες πολιτικούς. Αυτούς τους σημερινούς Έλληνες πολιτικούς της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι τρομοκρατημένοι δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα της τήρησης του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού μεταξύ της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου, που καθημερινά καταπατείται από την γερμανική εταιρεία! Προφανώς γιατί η Siemens γνωρίζει αρκετά πολιτικά πρόσωπα των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης, που πιθανώς εμπλέκονται σε δωροδοκίες-χορηγίες εκτός των Τσοχατζόπουλου, Σμπώκου, Τσουκάτου και Μαντέλη. Άλλωστε, είναι πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται πως οι Τσουκάτος-Μαντέλης είναι ο τελευταίος τροχός της διαχρονικής διαπλοκής πολιτικών προσώπων με τη Siemens.

ΚΑΥΤΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Έτσι, μετά το κακόγουστο και αντιαισθητικό σήριαλ της «Χρυσαυγιάδας» από την Ελληνική κυβέρνηση και τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ της αδιαφάνειας και της αντι-δημοσιογραφίας, όπως επίσης της υπερ-προβολής του «υπερπατριώτη» Αντώνη Σαμαρά που μας τον παρουσιάζουν να μάχεται σθεναρά την τρόικα, δήθεν υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, αλλά και της «θριαμβευτικής πορείας» του εκλεκτού του Πρωθυπουργού, Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΕ, Αλέξανδρου Τουρκολιά που θεωρεί πως η ανακεφαλαιοποίηση θέτει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε μια νέα πορεία και οι τράπεζες καλούνται να συμβάλουν στην αναπτυξιακή διαδικασία, περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο Νοέμβριο. Το menu λοιπόν του Νοεμβρίου, εκτός του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου από το «Δημοκρατικό-Συνταγματικό τόξο», περιλαμβάνει και τα νέα μέτρα στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων προς κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των 2 δις ευρώ (όσο δηλαδή είναι το ποσό της ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens) που ανακάλυψε ξαφνικά η τρόικα. Και βέβαια δεν έχει σημασία εάν αυτά τα μέτρα θα είναι οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα ή στοχευμένες (νέος όρος Στουρνάρα) περικοπές δαπανών, από τη στιγμή που θα επιβληθούν άσχετα με τους λεονταρισμούς του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Η επιβολή των παραπάνω νέων μέτρων καθώς επίσης και το μήνυμα αξιωματούχων της τρόικας που αδειάζουν τον Υπουργό Οικονομικών, Στουρνάρα για το πρωτογενές πλεόνασμα, οδηγούν την πατρίδα σε μεγαλύτερη βαθειά κρίση και αποδεικνύουν την αποτυχία της κυβερνήσεως και στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Την ίδια ακριβώς ώρα η κυβέρνηση σπαράσσεται από τις κόντρες Στουρνάρα, Μπακογιάννη, Αβραμόπουλου και Βενιζέλου. Είναι δε, μνημειώδης η αλαζονική δήλωση του Βενιζέλου προς τον Στουρνάρα: «Την πολιτική την ορίζω εγώ και ο Πρωθυπουργός». Το κυρίως πιάτο όμως, του menu του Νοεμβρίου, είναι η Siemens με αφορμή την δίκη που έχει ορισθεί για τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Τάσο Μαντέλη και το μοναδικό στέλεχος της Siemens, Ηλία Γεωργίου. Βέβαια απουσιάζουν από τη δίκη πολλά από τα ηχηρά ονόματα κατηγορουμένων στελεχών της Siemens, όπως οι Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Μανώλης Σταυριανός αλλά και μια πλειάδα πολιτικών και μη προσώπων που αναφέρονται στο μοναδικό ομόφωνο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens.

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ωστόσο, για το πόρισμα αποζημίωσης της Siemens προς το ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 2 δις ευρώ, που μετατράπηκε μέσω του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού σε 200 εκ. ευρώ έχουν ευθύνη όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου. Σε αυτό το πραξικόπημα των κυβερνήσεων Παπαδήμου και Σαμαρά, η αντίδραση των ΑΝ.ΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποτυπώδης, ενώ τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα «ποίησαν την νύσσα».

ΝΙΚΟΛΑΚΕΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
Η Ελεύθερη Ώρα είναι η πρώτη και μοναδική εφημερίδα και ίσως η τελευταία που διατήρησε και διατηρεί «ζωντανό» αυτό το μεγαλύτερο μεταπολεμικό πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο και είναι η μόνη εφημερίδα που έχει προβλέψει πως η σοβούσα αυτή υπόθεση θα κλείσει οριστικά, προς εξασφάλιση του κύρους των διατελεσάντων Προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η Ελεύθερη Ώρα είναι επίσης, η μοναδική εφημερίδα που προτρέπει συνεχώς την Ανακρίτρια Νικολακέα, προκειμένου να καλέσει επιτέλους, τον ουσιώδη (άποψη των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής) μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη, προκειμένου να αποσαφηνιστούν σε βάθος ερωτήματα που αιωρούνται στην Ελληνική κοινωνία και τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό. Οφείλει η κ. Νικολακέα να επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της, για το οποίο άλλωστε έχει ορκιστεί. Όπως, οφείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και παλαιός Δικαστικός, Χαράλαμπος Αθανασίου να ξυπνήσει από τον νιρβάνα του και να δώσει εντολή επιτάχυνσης της υποθέσεως που επί 4 χρόνια καρκινοβατεί. Επίσης, θα θέλαμε να γνωρίζουμε τη θέση που έχει λάβει στην συγκεκριμένη υπόθεση ο έγκριτος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Γιάννης Καράκωστας!

Συνεπώς, πιστεύουμε πως στο πλαίσιο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του υγιούς ανταγωνισμού που θα φέρει την ποθούμενη ανάπτυξη της πατρίδος μας με προσδοκώμενη την επιθυμία της γρήγορης εξόδου από το σκοτεινό οικονομικό τούνελ όπου βρισκόμαστε, θα πρέπει θα εξοστρακιστούν τα πολιτικά λαμόγια της διαπλοκής και της διαφθοράς και να αναλάβουν τις τύχες της χώρας άνθρωποι νέοι με όρεξη και καθαρό επιχειρηματικό και πολιτικό παρελθόν. Τότε και μόνο θα έχει μελλοντική τύχη η Ελλάδα. Γιατί επί παραδείγματι θα ήθελα να θυμίσω τον πανικό που είχε καταλάβει την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούνιο του 2012, όταν άρον-άρον υποχρέωσε τον «ταλαίπωρο» Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, λίγες ημέρες πριν το πρώτο ταξίδι του Σαμαρά στο Βερολίνο (24 Αυγούστου 2012), όπου θα συναντούσε την Καγκελάριο Μέρκελ. Ένα εξωδικαστικό συμβιβασμό που αρνήθηκαν να υπογράψουν οι προκάτοχοι του Στουρνάρα, Σαχινίδης και Ζανιάς.

Επικοινωνία με τον συντάκτη:
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]