Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόσο ακριβά θα (τους) πληρώσουμε του μυαλού σου την αποχαύνωση;

PHOTOGRAPHER Konstantinos Tsakalidis-Fosphotos

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

-Θεέ μου, πόσο ακριβά θα τους πληρώσουμε ακόμη;
  
Πόσο ακριβά θα πληρώσουμε την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία της; Πόσο ακριβά θα πληρώσουμε την Δημοκρατία της μεταπολίτευσης, η οποία μας εκβιάζει πλέον με το μαύρο νεοναζί αποπαίδι της;

Με πόσο φόρο αίματος ο ελληνικός λαός θα πληρώσει την πολιτική ανωριμότητα και την διαχρονική διάθεση να αναζητεί σωτήρες μέσ΄του μυαλού του την αποχαύνωση;

Πόσο ακόμη πρέπει να τιμωρηθεί αυτός ο λαός για να αποκτήσει επιτέλους τα σωστά αξιακά κριτήρια για να επιλέγει εκείνους στους οποίους αναθέτει την ευθύνη της διακυβέρνησής του;

Πόσες επικίνδυνες μετριότητες, πόσους τυχοδιώκτες της αρπαχτής, θα στείλουμε ακόμη στα κορυφαία πολιτικά αξιώματα της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας; Το ερώτημα "πόσο ακριβά θα τους πληρώσουμε ακόμη", έχει τουλάχιστο μια μαθηματική απάντηση: Σε ρευστό είναι 500 δις χρέος. Με τόσα φορτώσανε τις επόμενες γενεές οι πολιτικοί μας ηγέτες. Οι δανειστές θα κατάσχουν και το αντίτιμο της τελευταίας σταγόνας ελληνικού πετρελαίου πριν εγκαταλείψουν ότι θα έχει απομείνει από την Ελλάδα.
Και μπροστά σε μια τέτοια μαύρη προοπτική καθόμαστε μοιραίοι και άβουλοι και περιμένουμε την ολοκλήρωση της θανατηφόρας διαδικασίας. Στο μεταξύ 10% από μας επιλέγουν τον Μιχαλολιάκο και από 30% πάνω-κάτω τους Σαμαρά-Τσίπρα. Είναι σαν να ρωτάς τον μελλοθάνατο με ποια μέθοδο θέλει να πεθάνει.
10 εκατομμύρια Έλληνες και ακόμη δεν έχουμε ανακαλύψει τον Δούρειο Ίππο της απόδρασής μας από το αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησαν οι επιλογές μας. Εχοντας την ψυχολογία του όχλου αποδεχόμαστε με πρωτοφανή παθητικότητα πάσης φύσεως πολιτικά σκουπίδια που παράγει η εγχώρια ζημιογόνα βιομηχανία του πολιτικού θεάματος. Δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας την παραμικρή διαδικασία σκέψης. Είμαστε ένας λαός που δεν σκέφτεται κρεμασμένος από μια κλωστή 5-6 νταβατζήδων που σκέφτονται για το πως θα ορίσουν την μοίρα μας. Δεν ντρεπόμαστε καθώς κοιτάζουμε τον καθρέφτη μας για τις επιλογές μας.
Είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε και την μεγαλύτερη παπαριά αρκεί αυτή να απαγγέλεται με στόμφο- όπως δηλαδή περιγράφει η Μαρία Σπυράκη τα επιτεύγματα του Μαξίμου.
Ακούμε για παράδειγμα πως 58 πρεφαδόροι –ανάμεσά τους και ο Νίκος Χριστοδουλάκης του Σημίτη- έβαλαν τις υπογραφές τους για να μας σώσουν και αντί έντρομοι να μαζέψουμε 9 εκατ. δικές μας και να εκδιώξουμε με αυτές όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας-καμιά 500αριά αργόσχολους-επιλέγοντας νέους και έντιμους ανθρώπους υπομένουμε την κυβερνητική τους αυθάδεια. Μια χώρα 11 εκατομμυρίων δεν είμαστε άξιοι να στείλουμε στη Βουλή (και σε κυβερνητικούς θώκους), 500 ικανούς και έντιμους-πλην άγνωστους συμπολίτες μας.
Η ασθένεια της «επωνυμίας»  μας οδηγεί στο να επιλέγουμε τις κατασκευασμένες- από τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ- πολιτικές λινάτσες. Εκείνοι μάζεψαν 58 υπογραφές και επιδιώκουν να κάνουν κόμμα ώστε να μας κυβερνήσουν. Εμείς δεν μπορούμε να μαζέψουμε 500.000 υπογραφές και να επιβάλλουμε τους δικούς μας όρους;

Μπορούμε να βρεθούμε 500 χιλιάδες, έξω από τα υπάρχοντα κομματικά μαντριά και να προκαλέσουμε ανάφλεξη στο πολιτικό τοπίο;
Δεν είναι παρά μία απόφαση και στην εποχή του διαδικτύου η τεχνολογία είναι με το μέρος μας. Αρκούν για την αρχή 500 χιλιάδες υπογραφές ώστε να τους λούσει κρύος ιδρώτας...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Ακριβώς και ευκολώτατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ κΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΥς ΚΟΣΜΟς,ΙΣΩς ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ!!!!!ΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν θα υπογράψει πολύς κόσμος, εγώ πάντως θα υπογράψω.

      Διαγραφή
  3. Για να υπογράψει μαζικά ο κόσμος (επειδή αυτό είναι το ζητούμενο αλλιώς καλλίτερα να μήν γίνει), πρέπει το εγχείρημα κατα πρώτον να το αναλάβουν συλλογικά τα ελευθερόφρονα ιστολόγια και ίσως μαζί με κάποια εφημερίδα που θα το περιλαμβάνει σαν ταχυδρομικό κουπόνι τελικής έγκρισης (νομίζω κυκλοφορεί σύντομα μία...ανεξάρτητως κριτικής για το ιδιοκτησιακό παρελθόν της).
    Κατά δεύτερον πρέπει να είναι γενικής αποδοχής αιτήματα που δεν θα χωρίζουν τον κόσμο με ειδικές προσεγγίσεις και αναλύσεις.
    Πέραν των δημοκρατικών "ανακαταλήψεων" και των συνταγματικών προβλέψεων (όρα έργο Κασιματη πχ), επειδή το αίτημα για αποδέσμευση από το ευρώ με ταυτόχρονη οικονομική ρευστότητα -που θα δοθή βασικά στους απόρους για αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς- είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, πρέπει να τύχει χειρισμού από ειδικούς, ώστε να μη παρασύρει την επιχειρουμένη νομιμοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος (για πρώτη φορά ίσως) με αστοχίες οικονομικών πραγματώσεων.
    Επειδή επίσης αυτή η κίνηση οφείλει να προέλθει από την βάση, μάλλον πρέπει προηγουμένως να υπάρξει μια ηλεκτρονική θυρίδα που όποιος θέλει να αποστείλει τις προτάσεις του πάνω σε μια βασική θεματολογία (ίσως το ίδιο το σύνταγμα), που θα τεθούν κατόπιν αξιολόγησης σε μιά δημόσια ψηφοφορία για να επιλεγούν τα πιό κοινού ενδιαφέροντος προτάγματα.
    Όλα αυτά προυποθέτουν μια επιτροπή κύρους που θα τα μελετήσει και μεθοδεύσει και καλόν είναι να έχει ως εγγυητή μια γνωστή προσωπικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσοι υπέγραψαν για την συγκρότηση επιτροπής ελέγχου του επαχθούς χρέους μέσα σε τρία χρόνια;
    62.052!!!! Επιμένετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε ρε ραγιάδες που νομίζετε οτι μια υπογραφή θα λευτερωθητε .
    Γελάνε με τέτοιες καλαμαραδικες .....επαναστάσεις .
    Πόσες υπογραφές μαζεύτηκαν για το θρησκευμα ; Τι εγινε ;
    Εχετε καταλάβει τι σόι κέρατα παριστάνουν την εξουσία ;
    Θα αιματοκυλισουν την χώρα , άγρια , προκειμένου να μην δικαστούν για εσχάτη προδοσία .
    Δεν τους βλέπετε πως κρύβονται ;
    Μόνοι τους έμειναν και ακόμη το παίζουν κυβέρνηση .
    Οι Συνταγματαρχες που πέθαναν στην φυλακή ,θα υμνούνται σαν Αγγελοι , μπροστα στα Καθηκια όταν τελειώσουμε με δαυτους και μαθειμο κοσμος τι εστι κοινοβουλευτικό ....βερίκοκο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έ, άμα δεν μπορούμε να βάλουμε μισό εκατομ. υπογραφές κάτω από δύο τρία επιλεγμένα άρθρα του συντάγματος (έστω!!!), καθώς και την απαίτηση τα μνημόνια και οι εκχωρήσεις να τύχουν της συνταγματικής έγκρισης 180 βουλευτών, με το σκεπτικό επώνυμων συνταγματολόγων που έχει ήδη διατυπωθή και να τα παραδώσουμε άμεσα σε 5-6 επιλεγμένους βουλευτές για τα περαιτέρω... έ, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    Πολύ πιό εύκολο είναι αυτό, από το να γράφουμε με τις ώρες κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]