Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρέλαση για λίγους, με ομίχλη και κάγκελα παντού


- Απουσιάζει ο Ε.Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ. 
- Εκτός από τον Κάρολο Παπούλια, στην εξέδρα των επισήμων οι κύριοι Τζιτζικώστας και Μπουτάρης 
- Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στέκεται μαζί με τον κόσμο, μακριά από την εξέδρα 
- Η αστυνομία μπλόκαρε τους διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα 
- Πέταξαν τα πολεμικά αεροσκάφη αλλά δεν ήταν ορατά λόγω της πυκνής ομίχλης

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι «οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας, χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας δυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού αλλά και των ενόπλων δυνάμεων». 

Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ. Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ. Παππάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.




Αναλυτικά τα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και σε απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και απέναντι αυτής απαγορεύεται η παρουσία κόσμου ενώ η είσοδος στην εν λόγω περιοχή γίνεται μόνον με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για λόγους ασφαλείας το τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Σεραφείμ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Διάκου, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό. 


Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Γ.Παπανδρέου, (από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Μητρ.Κυδωνίων), Βασιλέως Γεωργίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Ν.Γερμανού), Μ.Μπότσαρη , Καραϊσκάκη, Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, (από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου), Στρατηγού Κακαβού, Παύλου Μελά, (από πλατεία Λ.Πύργου μέχρι Τσιμισκή), Σουλιώτη (από Καλλιδοπούλου μέχρι Στρ.Κακαβού). Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης. 

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη και έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου γίνεται η παρέλαση.

Αστυνομικοί μπλόκαραν τους διαδηλωτές

Λίγο πριν από την Πλατεία Ηλεκτρικής πολύ κοντά στο χώρο της παρέλασης βρίσκονται οι διαδηλωτές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.




Εκεί, οι αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει έναν φραγμό εμποδίζοντάς τους να προσεγγίσουν περισσότερο. Ωστόσο, αναστάτωση δημιουργήθηκε όταν κινήθηκαν από το Λευκό Πύργο, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρχικά, καθώς αναμείχθηκαν με τον κόσμο, προκαλώντας έναν μικρό πανικό στις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, όπου είναι σε εξέλιξη η παρέλαση, μέλη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και εκπαιδευτικοί που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο. Οι διαδηλωτές κρατούν πανό, ωστόσο, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν περιορίσει στο ύψος της Γ' Σεπτεμβρίου. 


Όλα αυτά στον απόηχο των δηλώσεων Τζιτζικώστα, που λίγο έλειψε να ''τινάξουν στον αέρα'' τις εκδηλώσεις...

Ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε: «Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση λέγοντας ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Και συνέχισε: «Δεν θεωρώ ότι ένας περιφερειάρχης απενοχοποιεί τη Χρυσή Αυγή αν κληθεί στην εξέδρα. Οφείλω ως περιφερειάρχης να καλέσω τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Δεν μπορεί να εφαρμόζονται α λα κάρτ οι νόμοι από έναν περιφερειάρχη».

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα 


Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, με περισσότερους από 500 αστυνομικούς επί ποδός για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος, έπειτα από απόφαση του υπουργού Παιδείας, στη μαθητική παρέλαση έλαβαν μέρος και τα 247 σχολεία της Αθήνας.

Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή σήμερα λόγω των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Οι ρυθμίσεις, που εφαρμόστηκαν από νωρίς το πρωί σε όλους τους δήμους της Αττικής, περιελάμβαναν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων.

Οι γονείς παρακολούθησαν την παρέλαση:

- Στην Αμαλίας στο πεζοδρόμιο απέναντι από τον Εθνικό Κήπο έως το ύψος της οδού Ξενοφώντος

-Στην Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Κριεζώτου προς την Ομόνοια και στα δύο πεζοδρόμια.

Συγκεντρώσεις

Πριν από την παρέλαση πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις. Η μία στα Προπύλαια από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων και η δεύτερη στην πλατεία Κοραή από το ΠΑΜΕ.

Έκλεισε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

Κλειστός είναι από τις 08.00 το πρωί ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της αστυνομίας. Ο σταθμός θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας.

Πηγές: 1 , 2


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]