Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ έκλεισαν την "στρόφιγγα" εφοδιασμού των ισλαμοφασιστών της Συρίας

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σύμφωνα με τον ανταποκριτή της στην Ουάσιγκτον, γνωστοποίησε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν να παρέχουν «παντός είδους εφόδια» στις φατρίες των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών της Συρίας» αναμεταδίδει και η ρωσική εφημερίδα «Независимая газета.

Ο λόγος που πραγματοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες την κίνηση αυτή την δεδομένη στιγμή είναι ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να επαναλάβουν τα λάθη του Αφγανιστάν, όπου ομάδες ακραίων ισλαμιστών Μουτζαχεντίν προμηθεύτηκαν εξελιγμένο οπλισμό με «ανεξέλεγκτες συνέπειες» τα επόμενα χρόνια.
Η διακοπή της βοήθειας στου ισλαμιστές αντάρτες συνοδεύεται με το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών βόρεια της Συρίας και της Τουρκίας, μέσω των οποίων οι αντάρτες δέχονταν βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί απαίτησαν από τους Σύρους αντάρτες τρέις βασικές προϋποθέσεις για την συνέχιση της ενίσχυσης με εφόδια:
Πρώτον, οι αντάρτες πρέπει να αποστασιοποιηθούν τελείως από τις ακραίες ισλαμιστικές θέσεις, δεύτερον, θα πρέπει να «αποθαρρύνουν» τους τζιχαντιστές από την στρατηγικής σημασίας πόλη Azaz στα τουρκικά σύνορα, και τρίτον, οι ΗΠΑ δεν θα ξεκινήσουν καμία αποστολή ενίσχυσης πριν λάβουν «θετικά μηνύματ » από τους αντάρτες.
Η τουρκική εφημερίδα έγραψε επίσης ότι η παύση της βοήθειας προς τους αντάρτες οδήγησε σε σύγκρουση στην ηγεσία της CIA, με αποτέλεσμα ένα από τα ανώτερα στελέχη της να, παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μετάφραση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]