Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τιμήθηκε Πομάκος πολεμιστής του 1940

Τὸ Σάββατο 27/10/13, ἡ ὀργάνωση τοῦ Ἐθνικοῦ Μετώπου Ξάνθης ἀπένειμε τιμητικὴ πλακέτα στὸν ἐνενηντατετράχρονο Πομάκο ἀπόμαχο τοῦ Ἔπους τοῦ '40, κύριο Μεχμέτ Ἐμλιούκ τοῦ Ἀχμέτ, κάτοικο τῆς ὀρεινῆς Σμίνθης, γιὰ τὴν προσφορὰ του στοὺς ἀγῶνες τοῦ Ἔθνους.

Μέσα σὲ ἕνα φιλικὸ περιβάλλον, ὁ σεμνὸς καὶ εὐγενικὸς γέροντας μᾶς ἄνοιξε τὴν καρδιὰ του, διηγούμενος ἱστορίες πολέμου ὄντας στρατεύσιμος, τὶς κακουχίες που πέρασε ὄντας ἀντιστασιακὸς στὰ βουνά, καθῶς καὶ τὶς εἰκόνες σφαγῆς τῶν γυναικοπαίδων στὴν πλατειούλα τοῦ χωριοῦ. Πράγματα που, ὅπως μᾶς εἶπε, δὲν θὰ καταφέρει νὰ ξεχάσει ποτέ. Στὸ δὲ σχόλιό μας γιὰ τὸ πόσο δύσκολη καὶ βασανισμένη ζωὴ πέρασε, ἡ ἀπάντησή του ἦταν λακωνικὴ καὶ περιεκτική «-Ἐμεῖς καλὸ δὲν εἴδαμε... ».

Κατὰ τὴ βράβευσή του, ὁ κύριος Μεχμέτ μᾶς ἐξομολογήθηκε ὅτι οὐδέποτε τοῦ ἔχει γίνει τέτοια τιμὴ μέχρι τώρα. Ὁ ἴδιος ἀλλὰ καὶ οἱ συγχωριανοὶ του δὲν γνωρίζουν ἄλλον στὰ Πομακοχώρια, που νὰ ἔλαβε μέρος στὸν πόλεμο τοῦ '40 καὶ που νὰ εἶναι σήμερα ἐν ζωῇ. Εἶναι ἰδιαίτερη τιμὴ γιὰ μᾶς που γνωρίσαμε ἀπὸ κοντὰ ἕναν ἀπόμαχο ἀγωνιστή, ὁ ὁποῖος κατὰ τὴ διήγησή του δήλωσε ὅτι «-Τὴν Ἑλλάδα ξέρω γιὰ πατρίδα.».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Κωνστανῖνε, μακάρι νὰ ἔκαναν ὅλοι τὸ ἐλάχιστον ἀπὸ ὅσα κάνεις ἐσύ. Θὰ ἦταν πολὺ διαφορετικὰ τὰ πράγματα στὴν πατρίδα μας. Δυστυχῶς περισσεύει ἡ σκοπιμότητα καὶ ἡ ὑστεροβουλία. Συγχαρητήρια στὰ παιδιὰ τοῦ Ἐθνικοῦ Μετώπου Ξάνθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κουριαννίδη, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά δεν βλέπω να κάνω τίποτε ιδιαίτερο, τίποτε το σπουδαίο, τίποτε περισσότερο από όσα κάνουν άλλοι άξιοι παλαιστές της βιοτής και κύρια εκείνοι που αγωνίζονται να κρατήσουν την φλόγα του έθνους. Όμως, κι αυτό το ελάχιστο που μπορώ να κάνω, δεν θα το σταματήσω ποτέ, γιατί ξέρω πως έστω και από το παρασκήνιο δίνω δύναμη στους άξιους να αντιπαλέψουν τα θεριά που μας κύκλωσαν και μας απειλούν.
      Συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους εκτίθενται απέναντι στο καθεστώς που απειλεί να μας κάνει δούλους, να διαγράψει την ιστορία, να ποδοπατήσει τα ήθη τα έθιμα και τις αξίες αυτού του λαού και να διαμελίσει την πατρίδα μας.
      Συγχαρητήρια στέλνω σε όσους σήμερα πολεμάνε στον βουβό αλλά και αιματηρό πόλεμο που μας κηρύξανε εκείνοι που ζούνε στις σκιές και ζηλεύουνε το φως αυτής της μικρής, υπέροχης και πάντοτε τεράστιας πατρίδας.
      Συγχαρητήρια δίνω και σε όσους γίνονται συμπαραστάτες εκείνων που τολμούν να προτάξουν τα στήθη, να σηκώσουν το βάρος που το λάβαρο της γαλανόλευκης έχει...
      Ο καιρός που θα μας κρύψουν ακόμη και τον ήλιο που μας φωτίζει πλησίασε. Εύχομαι, μόνο, να μας βρει ενωμένους και δυνατούς η στιγμή που θα τολμήσουν τα δουλικά των δαιμόνων να απειλήσουν να μας πάρουν ακόμη και την ψυχή.
      Είμαστε τυχεροί, που ζούμε τα χρόνια που θα ξεπηδήσει από τα σπλάχνα της πατρίδας μας και πάλι το φως. Την πίστη μας να κρατήσουμε γιατί κοντεύει η στιγμή που οι δαίμονες θα τρίξουν τα δόντια τους για να μας λυγίσουν...

      Διαγραφή
    2. Κωνσταντίνε εύγε για την προσπάθειά σου.Δύο ερώτήματα σου έχω. Μου επιτρέπεις να μεταφέρω και τα σχόλια που ακολουθούν το κείμενο?
      Μήπως θα μπορούσες να στέλνεις άμεσα τις σχετικές με τους Πομάκους αναρτήσεις σου στην ομάδα μας. . ?
      https://www.facebook.com/groups/407125652710188/
      Ευχαριστώ σε
      Αθηνά Κεχαγιά

      Διαγραφή
    3. Χρόνια Πολλά. Φυσικά έχεις την άδειά μου Αθηνά.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]