Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Zaman: "Τουρκικό γραφείο ασφαλείας λειτουργεί στην Αθήνα"

Απίστευτοι τουρκικοί ισχυρισμοί με αφορμή τη Χίο

Γράφει ο Λ. Λιγουριώτης

Τους δικούς της "κανόνες" δικαιοσύνης επιχειρεί να επιβάλει η Τουρκια στην Ελλάδα για την υπόθεση των συλλήψεων στην Χίο και των συναφών ερευνών που έγιναν επιδιώκοντας να επίβάλλει συλλήψεις κατα το δοκούν!

Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα από το οποίο - παρεπιπτόντως, και στο μέτρο που περιέχει και πραγματικά στοιχεία- διαφαίνεται ότι στην Ελλάδα λειτουργεί "γραφείο Ασφάλειας" της Τουρκίας! Και ότι όλα έγιναν μετά από ενέργειες των τουρκικών υπηρεσιών...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η εφημερίδα Zaman με τον τίτλο: «Η Αθήνα συνέλαβε 5 μέλη του DHKP-C και η "ζωντανή" ελεύθερη», γράφει ότι τα 5 μέλη του DHKP-C που ετέθησαν υπό κράτηση - για την γνωστή υπόθεση - στη Χίο τελικά συνελήφθησαν: ο Χασάν Μπιμπέρ, Μεχμέτ Γιαϊλά, Σινάν Οκτάι Οζέν, Αχμέτ Ντουζγκιούν Γιουκσέλ και Ερντογάν Τσακίρ. Επίσης συνελήφθησαν οι 3 Έλληνες, Φραγκίστος Αλβέρτης, Κοσμάς Ζάκος και Ευστάθιος Θεοχάρης. Όμως, συνεχίζει η εφημερίδα, προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερη η Χαρικά Κιζίλκαγια η οποία είναι από τις σημαντικότερες "ζωντανές βόμβες", δηλαδή "βομβιστής αυτοκτονίας".

Πάντα κατά το δημοσίευμα (όπου υποβαθμίζεται η δράση των ελληνικών αρχών ασφαλείας), η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας και η ΜΙΤ... διαπίστωσαν ότι τα μέλη της οργάνωσης που βρέθηκαν στη Χίο ετοίμαζαν νέα επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Οι υπηρεσίες ασφαλείας ήρθαν σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και έδωσαν πληροφορίες για τους νέους στόχους της οργάνωσης και τις ενέργειές τους. Μετά από την... εξέλιξη αυτή η ελληνική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 4 άτομα και μεταξύ αυτών και ο Χασάν Μπιμπέρ που είχε κάνει την επίθεση στο τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 19 Μαρτίου 2013.

Μία μέρα μετά, σε εφόδους που έγιναν στο -προσέξτε την εμμονή-...στρατόπεδο του Λαυρίου, συνελήφθησαν 19 άτομα. Και στο δημοσίευμα ακολουθεί η αναφορά από την οποία διαφαίνεται η λειτουργία τουρκικού Γραφείου Ασφαλείας στην Αθήνα. Γράφει λοιπόν η εφημερίδα: Μετά την εξέλιξη αυτή (σ.σ. τις... συλλήψεις στο "στρατόπεδο" Λαυρίου), το γραφείο της Ασφάλειας που βρίσκεται στη χώρα ( σ.σ. στην Ελλάδα!) ήρθε σε επαφή με την ελληνική αστυνομία και -προσέξτε παρέμβαση, αν οι πληροφορίες της εφημερίδας είναι αληθείς- παρακολουθήθηκαν στενά όλες οι διαδικασίες αναφορικά με τους κατηγορούμενους οι οποίοι ομολόγησαν πως θα προέβαιναν σε βομβιστική επίθεση στην Τουρκία. Είχαν την πρόθεση να προβούν σε επιθετικές ενέργειες στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες θα προκαλούσαν θόρυβο. Αργότερα -συνεχίζει η εφημερίδα- οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε για τη σύλληψη του Μπιμπέρ, του Γιαϊλά, το Οζέν, του Αλβέρτη, του Ζάκου, του Θεοχάρη, του Γκιουκσέλ και του Τσακίρ.

Οι υπόλοιποι 15, λέει, αφέθησαν ελεύθεροι.

Και συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα: Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερη η Χαρικά Κιζίλκαγια, που είναι η σημαντικότερη μεταξύ των ζωντανών βομβών. Τονίζεται πως η Κιζίλκαγια που είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα του Ανταχαν, είχε εκπαιδευτεί για μακρό χρονικό διάστημα πάνω σε βόμβες στο -πάλι η εμμονή- Λαύριο. Και για να δημιουργηθούν... τύψεις στην ελληνική πλευρά αναφέρεται πως σε πιθανή επίθεση στη Τουρκία ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί η Κιζιλκαγια...

Αυτά από τους γείτονες, που ήθελαν να συλληθφεί μια γυναίκα όχι με βαση τα στοιχεία που είχε η ελληνική δικαιοσύνη, αλλά με τα δικά τους κιτάπια. Όπως επίσης το σπουδαιότερο -και πολύ κακό για μας- αν αληθευει, ότι εδώ, στην Ελλάδα, λειτουργεί και... παρακολουθεί τις ανακρίσεις Γραφείο της Ασφάλειας της Τουρκίας! Αναγκαία η όποια διευκρίνιση επί όλων των ανωτέρω από την ελληνική κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές!

Πηγή OnAlert


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]