Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύνορα Συρίας - Ιράκ: Ξαφνική μαζική εισβολή Σύρων προσφύγων στο βόρειο Ιράκ

Χιλιάδες Σύροι διέσχισαν χθες τα σύνορα για να καταφύγουν στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
"Είναι μια ξαφνική και μαζική συρροή", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ.

Τα αίτια αυτής της ξαφνικής κίνησης των προσφύγων δεν είναι εντελώς ξεκάθαρα, συνέχισε. Μια πρώτη ομάδα 750 ανθρώπων διέσχισε τα σύνορα χθες, Πέμπτη, το πρωί και ακολούθησαν το απόγευμα άλλοι 5.000 ως 7.000 άνθρωποι.

Η μεγάλη πλειονότητα αυτών των προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά. Έφθασαν με λεωφορεία που τους άφησαν στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.
Οι οικογένειες προέρχονται από τις περιφέρειες του Χαλεπιού, του Εφρίν, του Χασακέ και του Καμισλί, σύμφωνα με την Αρμοστεία. Οι αρχές του ιρακινού Κουρδιστάν έθεσαν στη διάθεσή τους λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στο Ντοχούκ και το Αρμπίλ, στο βόρειο Ιράκ.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1,92 εκατ. Σύροι έχουν βρει καταφύγιο στις γειτονικές χώρες, διευκρίνισε η Αρμοστεία, τα δύο τρίτα των οποίων έχουν φθάσει εκεί από την αρχή της χρονιάς.

Η Αρμοστεία έχει καταγράψει 684.000 σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο, 516.000 στην Ιορδανία, 434.000 στην Τουρκία, σχεδόν 160.000 στο Ιράκ (μαζί με τους νεοαφιχθέντες) και 107.000 στην Αίγυπτο.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]