Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανία: Επιθέσεις κατά ελληνορθόδοξων εκκλησιών, ιερέων και πιστών

Βίαια επεισόδια εναντίον κληρικών και πιστών προκάλεσαν αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες στην Πρεμετή σύμφωνα με τις καταγγελίες των κληρικών

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αλβανία, στην πόλη Πρεμετή, και συγκεκριμένα στον ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ η ελληνική Πρεσβεία και οι ελληνικές Προξενικές Αρχές έχουν λάβει οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς το ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, με δήλωσή του, χαρακτήρισε τα όσα έγιναν «πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες ανεξαρτήτως οποιουδήποτε νομικού ισχυρισμού» ενώ εξέφρασε την ελπίδα «οι ενέργειες αυτές να έγιναν ερήμην της αλβανικής κυβέρνησης».

«H βίαιη απομάκρυνση κληρικών, η σφράγιση του ιερού Ναού, την επομένη μάλιστα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η παρεμπόδιση πιστών να προσέλθουν στον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας, καθώς και η αφαίρεση εικόνων και ιερών σκευών από το χώρο του Ναού είναι πράξεις απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε νομικού ισχυρισμού» είπε συγκεκριμένα ο κ.Κούτρας.

Τόνισε τέλος, επίσης ότι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας, η προστασία των χώρων λατρείας και η ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι χαρακτηριστικό εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους δικαίου και θεμελιώδες στοιχείο του κοινοτικού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού θεσμικού πολιτισμού.

Μέρες σκοταδισμού ζει και πάλι η Αλβανία


Αστυνομικοί συνομιλούν στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πρεμετή
Η ορθόδοξη κοινότητα και όλοι οι πιστοί στην Αλβανία είναι συγκλονισμένοι με την απάνθρωπη και την άδικη συμπεριφορά δικαστικής εξουσίας της Αλβανίας.

Και ενώ η Ορθόδοξη Κοινότητα βιώνει το Πάσχα του Καλοκαιριού ,της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ύπουλη δικαστική απόφαση ζήτα να εκκενωθεί ο Ναός της Ενορίας των
Εισοδίων της Παναγίας στην Πρεμετή , και να λειτουργήσει ως ” Κέντρο Πολιτισμού” της πόλης.

Η εκκλησία αυτή είχε δει το απάνθρωπο και καταστροφικό πρόσωπο του κομουνισμού επί του Ενβέρ Χότζα που την μετέτρεψε σε “Κέντρο Πολιτισμού”. Κατάφερε ξανά να λειτουργήσει σαν εκκλησία το ’97 .

Σήμερα , δικαστικοί επιμελητές, υποστηριζόμενοι από μπράβους ,δημοτικούς υπαλλήλους και με την πλήρη κάλυψη δημοτικής αρχής, με πρόσχημα ότι εκτελούν δήθεν κάποια δικαστική απόφαση, άσκησαν απάνθρωπη βια εις βάρος των κληρικών και πιστών της Πρεμετή , ζητώντας να εκκενωθεί η εκκλησία και στο ίδιο μέρος να λειτουργεί εκ νέου ως “Κέντρο Πολιτισμού ” .

Για την εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου αντέδρασε άμεσα η Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

“Σήμερα στην Πρεμετή, η Ορθόδοξη Κοινότητα έγινε μάρτυρας βάναυσης παραβίασης κάθε έννοιας της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελεύθερη άσκησης της πίστεως , κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα, καθώς και των στοιχειωδών συνθηκών που πρέπει να διασφαλίζεται στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και ισότητας”

“Από σήμερα το πρωί, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, και ενώ ολόκληρη η Ορθόδοξη κοινότητα συνεχίζει να βιώνει την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού, παραστρατιωτικές ομάδες (με τη βοήθεια των δημοτικών υπαλλήλων και την σιωπηρή υποστήριξη της δημοτικής αρχής), με πρόσχημα κάποιας δικαστικής απόφασης , άσκησε πολύμορφη βία σε βάρος των κληρικών και ορθοδόξων πιστών”

Όλη η Εκκλησία μας βρίσκεται στο πλευρό των πιστών της Ενορίας του Ναό της Παναγίας στην Πρεμετή, και δηλώνει,

- Κτυπήθηκαν με βάρβαρο τρόπο οι κληρικοί της πόλης.
- Εμποδίστηκαν με βίαιο τρόπο οι πιστοί να εισέλθουν στην εκκλησία και δεν τους επετράπη να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα.
- Αρπάχτηκαν αντικείμενα εντός της εκκλησίας με το πρόσχημα της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων ,αποφάσεις ωστόσο που έχουνε παραγραφεί.
- Προέβησαν σε βανδαλισμούς και πράξεις ιεροσυλίας επί ιερών εικόνων, λατρευτικών σκευών κτλ.

Τα γεγονότα σήμερα , υπό την καθοδήγηση σκοτεινών δυνάμεων, επικαλούμενοι δήθεν δικαστικές αποφάσεις , αποσκοπούν στην βίαια απομάκρυνση ορθόδοξων πιστών από τους τόπους λατρεία τους. Με ειδικό νόμο, το κράτος έχει κατακυρώσει τη συμφωνία μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, όπου προτεραιότητα δίνεται στην εξασφάλιση της ελευθερίας στους ιερούς χώρους και της εγγύησης λατρευτικών τελετών”

Ανυψώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας και εκφράζουμε ταυτόχρονα την επιμονή μας ότι δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, με κάθε μέσο και τρόπο για το δικαίωμά μας στην ιδιοκτησία και στην ελεύθερη χρήση του Ναού της Ενορίας των Εισοδίων της Παναγίας να γίνει πλήρως σεβαστό .

Απαιτούμε , οι σκοτεινές δυνάμεις που ασύδοτα κινούνται και δεν ελέγχονται από το κράτους δικαίου ενεργώντας υπό το πνεύμα ανοχής και συνοχής της κοινωνίας που διέπραξαν τις βίαιες πράξεις σήμερα να τιμωρούνται από το νόμο.
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. BINTEO ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
    http://www.defencenet.gr/defence/item/a%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]