Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς σε Ομπάμα: "Έχουμε τεράστιες πηγές ενέργειας"


Ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιευθεί τίποτε απολύτως από τα λεχθέντα μεταξύ Σαμαρά και Ομπάμα στη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, μία δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας τάραξε τα λιμνάζοντα νερά και θα αποτελέσει τροφοδότη σειράς άρθρων και αναλύσεων, τόσο Ελλήνων όσο και ξένων δημοσιογράφων.

Τι είπε, λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς προς τον Μπάρακ Ομπάμα; «Έχουμε τεράστιες πηγές ενέργειας, που μπορούν να τροφοδοτήσουν την Ευρώπη»! Βέβαια, δεν είπε ούτε τις ποσότητες που αναλογούν στο «τεράστιες», ούτε προσδιόρισε το χρονικό διάστημα που μπορεί να καλύψει με ενέργεια η Ελλάδα ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Όμως, υπήρχαν ήδη προ μηνών διαρροές που ανέφεραν πως οι έρευνες της Νορβηγικής εταιρείας έδειξαν τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα, υψηλής ποιότητας και φθηνής εξόρυξης.

Βέβαια, το γιατί ο κ. Σαμαράς δεν ενημέρωσε τον ίδιο τον Ελληνικό λαό, είναι ένα θέμα για το οποίο απαιτείται να τοποθετηθεί ο ίδιος, χωρίς κανέναν «αρμόδιο» συγκυβερνώντα, υπουργό ή κυβερνητικό εκπρόσωπο. Κι αυτό, επειδή οι Έλληνες απαιτείται να γνωρίζουν πρώτοι από όλους τι συμβαίνει με την «ανακαλυφθείσα» ενέργεια στην Ελλάδα.

Όμως, τοποθετήσεις απαιτείται να κάνουν και οι διάφοροι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί μπαμπουΐνοι που έσκιζαν τα ρούχα τους και αποτελούσαν γραφικούς όσους αναφερόταν στον πλούσιο ορυκτό – ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας, προκειμένου να πείσουν για το αντίθετο. Δεν δίσταζαν μάλιστα οι «λαμπροί» πολιτικοί και δημοσιογραφικοί αστέρες να αναφέρονται σε μηδενικά κοιτάσματα, σε μη εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ή (προσφάτως) σε χαμηλής ποσότητας και ποιότητας ενεργειακά κοιτάσματα. Οι συγκεκριμένοι, λοιπόν, απαιτείται να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά και να απολογηθούν δημοσίως για την «πληροφόρησή» τους, ενώ είναι αδήριτη ανάγκη να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κινητή και την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν είναι δυνατόν, μετά από μία τέτοια δήλωση –που άγγιζε τα όρια της προσφοράς- του Αντώνη Σαμαρά προς τον αμερικανό πρόεδρο, να μην υπάρξει συνέχεια εντός Ελλάδας. Και μάλιστα, όταν η γλώσσα σώματος του έλληνα πρωθυπουργού ήταν ιδιαίτερη χαρακτηριστική και πρόδιδε αν όχι απόλυτη αδυναμία, τουλάχιστον «γερό στρίμωγμα»…

Γι αυτά, αλλά και για όλα τα άλλα που μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστά, ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να κάνει άμεσα διάγγελμα (αν και διαγγέλματα κάνει μόνο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας) προς τον Ελληνικό λαό, στον οποίο οφείλει άμεση και απολύτως ειλικρινή ενημέρωση. Δεν είναι δυνατόν να κάνει διάγγελμα για την μείωση του ΦΠΑ εστίασης και να μην κάνει για τις συγκεκριμένες του δηλώσεις που αφορούσαν τις «τεράστιες πηγές ενέργειας της Ελλάδας…»

Σαμαράς: Οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες αλλά δεν γίνονται μάταια

«Έχουμε περάσει δύσκολα, οι θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός είναι τεράστιες, αλλά δεν θα γίνουν μάταια... Θα υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και θα δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη, και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο.

«Αν πετύχει η Ελλάδα, θα είναι και ευρωπαϊκή επιτυχία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην φιλία των δυο χωρών, Ελλάδας και Αμερικής.
«Προσπαθούμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να σταθεροποιήσουμε ένα αποσταθεροποιημένο περιβάλλον στο οποίο ζούσαμε», τόνισε ο Σαμαράς, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της ενέργειας:
«Εϊπα στον πρόεδρο Ομπάμα ότι βρήκαμε τεράστια ενεργειακά αποθέματα στην περιοχή της Μεσογείου » σημείωσε ο πρωθυπουργός.


Στη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα, η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (NSC) Σούζαν Ράις, η σύμβουλος για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολαϊν Ατκινσον (ως πρώην επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων του ΔΝΤ συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό Μνημόνιο) και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ (ειδική βοηθός του προέδρου και ανώτερη διευθύντρια για την Ευρώπη στο Λευκό Οίκο) και Μάικλ Σέσαμς (διευθυντής του Γραφείου Ε.Ε. και νότιας Ευρώπης του NSC).

Επίσης παρόντες ήταν ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΓΟΥΔΙ με συνοπτικες διαδικασιες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζουμε οτι ο Ομπαμα οταν ακουει οτι θα τροφοδοτουμε την Ευρωπη ενεργεια, χαιρεται; εκτος κι αν ειναι Αμερικανικες εταιριες που θα το κανουν αυτο. Μεχρι τωρα πολεμος διεξαγεται μεταξυ ευρω και δολλαριου με το ΔΝΤ σε ρολο προδοτη, γιατι ουτε τη πολυδιαφημισμενη τεχνογνωσια του ειδαμε, ουτε την διαπλανητικη του αποτελεσματικοτητα...Ρολο τοποτηρητη εχει για να ελεγχει τη κατασταση και τη κρισιμη στιγμη θα τραβηξει το χαλι κατω απ τα ποδια της χωρας, αν ειναι να εξυπηρετηθουν οι ΗΠΑ. Το καλυτερο βεβαια που θα επιθυμουσε θα ηταν να μην εκτεθει παγκοσμιως αλλα να της προσφερει η Ελλαδα στο πιατο τη διεισδυση στην Ευρωπη. Το ανταλλαγμα θα ειναι καποια επιφαση ευημεριας για ελαχιστο χρονο μεχρι να τακτοποιησουν τα συμφεροντα τους και μετα....στον Καιαδα. Οι ΗΠΑ εχουν μαθει να λειτουργουν ως πλανηταρχες και δεν πληρωνουν ποτε, μονο εισπραττουν, ειτε οταν πουλανε πολεμικη σαβουρα, ειτε οταν κατοχυρωνουν γεωπολιτικα συμφεροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Αμερικανοι ειναι πλανηταρχες ;
      Ας προσεχουμε τι γραφουμε . Διαβαζει κοσμος ....

      Διαγραφή
  3. Μπα!!!! ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ; ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ; ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΞΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;;;;;
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ Ο ΓΡΥΛΟΣ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]