Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι προσπαθεί να "στήσει" ο Ερντογάν με τους δορυφόρους;

Προβληματισμός από το ΝΑΤΟ και τις δυτικές χώρες για την σκοπιμότητα του τουρκικού "εγχειρήματος"

Γράφει ο Λ. Λιγουριώτης

Συνεχίζει να απασχολεί την Δύση το τουρκικό σχέδιο κατασκευής του πρώτου κέντρου εκτόξευσης δορυφόρων της Τουρκίας παράλληλα με το εξελισσόμενο πρόγραμμα δορυφόρων.

Όπως έχει γράψει ήδη η εφημερίδα Vatan τα εν λόγω προγράμματα της Τουρκίας εξελίσσονται εν μέσω φόβων από το ΝΑΤΟ ότι αυτά αποτελούν μέρος της προετοιμασίας για ενεργοποίηση πυραυλικού προγράμματος- γεγονός που έχει θορυβήσει την Συμμαχία.
Τώρα στην τουρκική "κρατική" τηλεοπτική επισκόπηση του διεθνούς τύπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σχολίου στην εβδομαδιαία ιντερνετικη εφημερίδα της επιθεώρησης Defense News που εκδίδεται στην Αμερική και ασχολείται με θέματα της αμυντικής τεχνολογίας, επιχειρηματικότητας και πολιτικής- αναφορά που απασχόλησε πάλι τον τουρκικό τύπο τις προάλλες…

Στο σχόλιο της εφημερίδας σημειώνεται ότι η σχετική συμφωνία για το σχέδιο προεργασίας του Τουρκικού συστήματος εκτόξευσης δορυφόρων με την Roketsan τον περασμένο Ιούλιο και στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής η Roketsan θα κατασκευάσει το πρώτο στάδιο σύστημα εκτόξευσης δορυφόρων με δυναμικό χαμηλής τροχιάς από ένα κέντρο που θα χρησιμοποιούν οι Τουρκικές Αεροπορικές Δυνάμεις.

Η Τουρκία μέχρι σήμερα δεσμευόταν σε άλλες χώρες σε σχέση με την εκτόξευση των δορυφόρων και τον πρώτο της δορυφόρο εκτόξευσε το 2011 το Ρασατ από την Ρωσία, ενώ το δεύτερο δορυφόρο της το Göktürk -2 από την Κίνα.

Να σημειωθεί ότι από κύκλους του ΝΑΤΟ -και σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο- το ΝΑΤΟ φοβάται ότι η η Τουρκία προωθεί την έναρξη πυραυλικού προγράμματος με αφορμή τα σχέδια της Άγκυρας να εκτοξεύσει τους δικούς της δορυφόρους από βάσεις της στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό, η Τουρκία σχεδιάζει την εκτόξευση 16 δορυφόρων μέχρι το 2020.

Να σημειωθεί ότι το 2011 ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ, Ερντογάν είχε τονίσει ότι το Ιράν διέθετε πυραύλους βεληνεκούς 2.500 χλμ, ενώ οι αντίστοιχοι τουρκικοί ήταν μόνο 150 χλμ. «Αυτό είναι απαράδεκτο» είχε σπεύσει να δηλώσει τότε και διέταξε το Τουρκικό Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών TUBΙTAK να αναπτύξει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή OnAlert

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]