Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ρώσοι πράκτορες επιστρέφουν στις γραφομηχανές

Για ασφάλεια, λόγω των υποθέσεων Σνόουντεν αλλά και των WikiLeaks

Μετά από τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, μία από τις ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών αποφάσισε να αγοράσει γραφομηχανές για τη δακτυλογράφηση των απορρήτων εγγράφων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Izvestia.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), που προήλθε από την μετεξέλιξη της KGB, δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αγορά είκοσι γραφομηχανών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.


«Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τα σκάνδαλα του WikiLeaks, τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν καθώς και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε στόχος τηλεφωνικής παρακολούθησης κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 στο Λονδίνο», εξηγεί στην εφημερίδα πηγή της υπηρεσίας.

«Αποφασίστηκε η χρήση περισσότερων εγγράφων σε χαρτί», είπε η ίδια πηγή. Η υπηρεσία Τύπου της FSO αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, τόσο οι μυστικές υπηρεσίες, όσο και το υπουργείο Άμυνας συνεχίζουν να χρησιμοποιούν γραφομηχανές.


«Από την πλευρά της ασφάλειας, κάθε είδος ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι ευάλωτο. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι προσβάσιμη από έναν υπολογιστή. Πρέπει να προτιμάται το πιο πρωτόγονο μέσον: το χέρι ή η γραφομηχανή», σχολίασε ο Νικολάι Κοβαλόφ, βουλευτής και πρώην διευθυντής της FSB (πρώην KGB).


Πηγή: Βόρεια

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]