Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποβερισμός και προπαγάνδα


Του Μιχάλη Τζανάκη

Ζούμε την περίοδο της πλήρους δικαίωσης του κοινωνικού «Δαρβινισμού». Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία στην κοινωνία επικρατεί αυτό που επικρατεί και στη φύση. Συγκεκριμένα δικαίωμα επιβίωσης έχουν μόνο οι δυνατοί, όσοι μπορούν να επιβάλλονται απόλυτα σ’ όλους τους άλλους.

Ένα στοιχείο της άθλιας προπαγάνδας που διαχέεται παντού τελευταία με πολύ καλά αποτελέσματα για τους γκεμπελίσκους, είναι η προβαλλόμενη αξία του «ποβερισμού», δηλαδή ένα είδος λατρείας της φτώχειας. Με επιχειρηματολογία ιερομονάχων του Αγίου Όρους, ότι τάχα πρέπει να είμαστε αρκούντως ολιγαρκείς, όπως οι πρόγονοι μας και να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα, καθότι δεν μπορούμε να ζούμε πάνω απ’ τις «δυνάμεις» μας, αφού αυτό είναι προνόμιο μόνο Τευτόνων, Γότθων και άλλων «προοδευμένων» Αρίων και ουχί Ελλήνων νεοραγιάδων.

Πολύ πειστικά μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει αποδεχτεί ότι είναι τόσο άχρηστοι που δεν αξίζουν παρά μόνο επαίνων για τις «θυσίες» τους και τίποτα περισσότερο. Πρέπει να αρκεστούν σε επαίνους των Γερμανών, άντε και μερικών εγχώριων «σωτήρων» και δε χρειάζεται τίποτα άλλο γι’ αυτούς. Ούτε εκπαίδευση, ούτε περίθαλψη, ούτε ασφάλεια, ούτε εργασία, ούτε τίποτα απ’ αυτά που νοθεύουν το πρωτογονισμό των πρωτόπλαστων και τους ωθούν να δαγκώσουν το αμαρτωλό «μήλο» της ευημερίας. Έτσι πρέπει να ζήσουμε για να βρούμε την «ανθρωπιά» μας, κατά τους προπαγανδιστές του ποβερισμού.

Με πολύ φυσιολογικό τρόπο πείστηκε ο νεοραγιάς Έλλην ότι ο μόνος σκοπός της ζωής του είναι να πληρώνει τις «υποχρεώσεις» του απέναντι στους δανειστές. Τίποτα άλλο δεν έχει νόημα στη ζωή του. Άλλωστε όταν θα χάσουν όλοι τις δουλειές τους, τις περιουσίες τους, τις αποταμιεύσεις τους όλο και κάποια πολυεθνική θα σκάσει μύτη για να δουλέψουν μερικοί ράβοντας κάποια αθλητικά υποδήματα ή συναρμολογώντας κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές. Μήπως όλες αυτές πρέπει να βρίσκονται στο Βιετνάμ και τη Μαλαισία; Μάθετε λοιπόν «Ελληνάκια» να ζείτε φτωχά αλλά τίμια. Αυτό επιτάσσει η «νοικοκυρεμένη» Ευρώπη της αποικιοκρατίας με τους εγχώριους εκπροσώπους τους, που επιμένουν πως οι εκλογές θα είναι καταστροφή (!) και οι νόμοι πρέπει να ισχύουν με μια υπογραφή(!) του κάθε- παντελώς άσχετου- Στουρνάρα. Αποδεχτείτε τη φτώχεια ως συνώνυμη της αξιοπρέπειας και μην έχετε πολλές απαιτήσεις από τη ζωή σας. Είστε πολύ «λίγοι» για να ζείτε όπως ένας φυσιολογικός Ευρωπαίος, προσαρμοστείτε στην αφρικανοποίηση σας, αφού και πολύ σας είναι που υπάρχετε.

Λοιπόν, πρέπει κάποιοι να φωνάξουν σ’ αυτά τα γελοία ανθρωποειδή πως ο ποβερισμός δεν είναι συνώνυμο της αξιοπρέπειας και ούτε μπορεί να πειστεί κάποιος πως πρότυπο καρτερίας και υπομονής πρέπει να είναι ο οροθετικός στη Μπουργκίνα Φάσο. Όποιος επιμένει να προβάλει τον ποβερισμό, ως «αξία» μπορεί να δώσει πρώτος το παράδειγμα της δικής του φτώχειας και της ένδειας ή ν’ αποσυρθεί στο μοναχισμό πάραυτα. Ως τότε που θ’ απαλλαγούμε οριστικά από εσάς σας χαρίζουμε τους στίχους του Ι. Καμπανέλλη απ’ το «Mεγάλο μας τσίρκο»:

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι, 
η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή, 
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί. 


Πηγή: Free Pen

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]