Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αίγυπτος: Δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία στην Ερυθρά θάλασσα

Δύο πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που περιπολούσαν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής μετακινήθηκαν πιο κοντά στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας τις τελευταίες ημέρες, για προληπτικούς λόγους μετά την ανατροπή του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό της χώρας.
Οι ΗΠΑ συχνά στέλνουν σκάφη του πολεμικού ναυτικού κοντά σε χώρες όπου σημειώνονται ταραχές, για την περίπτωση που θα χρειαστεί να απομακρύνουν ή να προστατεύσουν Αμερικανούς πολίτες ή να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια. Η παρουσία τους στην περιοχή δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται για στρατιωτική δράση.

"Η Αίγυπτος βρίσκεται σε κρίση αυτήν την περίοδο" εξήγησε ο διοικητής του σώματος των Πεζοναυτών, στρατηγός Τζέιμς Έιμος μιλώντας στον όμιλο προβληματισμού "Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών".

Αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σώματος των Πεζοναυτών ανέφεραν ότι τα δύο πλοία βρίσκονταν στην περιοχή από τον Μάιο και έκαναν περιπολίες στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Κέρας της Αφρικής, στον Κόλπο και την Αραβική Θάλασσα. Δεν έχουν λάβει νέες εντολές να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη σύγκρουση στην Αίγυπτο.

Ο Έιμος διευκρίνισε ότι το μεταγωγικό USS San Antonio και το πολεμικό USS Kearsarge μετακινήθηκαν βορειότερα στην Ερυθρά Θάλασσα πριν από δυο-τρεις ημέρες, ώστε να είναι σε θέση ανταποκριθούν άμεσα εάν χρειαστεί. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους των δύο σωμάτων, η προσέγγιση των δύο πλοίων στις ακτές θα επιτρέψει την ευκολότερη πρόσβαση των ελικοπτέρων και άλλου εξοπλισμού στην ξηρά, στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Το τρίτο πλοίο που έχουν οι ΗΠΑ στην περιοχή, το USS Carter Hall, παραμένει στον Κόλπο, στα ανοιχτά του Μπαχρέιν.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]