Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απέσυραν την εξαίρεση από την κινητικότητα υπαλλήλων σε υπουργικά γραφεία

O σάλος που ξέσπασε για την εξαίρεση τους έκανε να αποσύρουν την διάταξη κακήν κακώς, αλλά...

Ταχύ βήμα προς τα πίσω έκανε η κυβέρνηση στο θέμα που αφορά το θέμα της εξαίρεσης από την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί σε υπουργικά γραφεία.

Με την εν λόγω διάταξη (αρ. 90 παρ 2) στην αξιολόγηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων προβλεπόταν να προσμετρηθεί το γεγονός ότι έχουν θητεύσει δίπλα σε υπουργούς!

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει έως και τέσσερις συνεργάτες αποσπασμένους από υπηρεσίες του Δημοσίου ενώ σημαντικό αριθμό δικαιούνται και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.

Πάντως το υπουργείο σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «ψευδές» το δημοσίευμα και παραπέμπει στο νομοσχέδιο.

Στην Α. περίπτωση της 2ης παραγράφου του άρθρου 90 αναφέρεται:  

«Α. Η αποτίμηση προσόντων του υπαλλήλου στηρίζεται σε επί μέρους κριτήρια που αφορούν τη βασική και επαγγελματική του εκπαίδευση, την εν γένει εργασιακή και διοικητική του εμπειρία, τα ειδικά καθήκοντα όπως των υπηρετούντων με οποιοδήποτε σχέση σε Διεθνείς Οργανισμούς, και σε γραφεία και σε υπηρεσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του π.δ. 63/2005 και την εργασιακή του φυσιογνωμία όπως (δεξιότητες, ή επιδόσεις, ηθικές αμοιβές, πειθαρχικές ποινές, τις μακρόχρονες ή συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες ή αδικαιολόγητες απουσίες) – και τον τρόπο εισαγωγής στους φορείς της παρ.1…».

ΤοΠ.Δ. 63/2005 αφορά τους αποσπασμένους δημόσιους υπάλληλους σε υπουργεία.

Έτσι καθίσταται σαφές ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα λάβουν επιπλέον μόρια μόνο και μόνο επειδή θήτευσαν δίπλα σε υπουργούς.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι συνεργάτες του υπουργού εξηγούσαν ότι η μοριοδότηση γίνεται γιατί «λόγω φόρτου εργασίας» οι αποσπασμένοι σε υπουργεία υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια!Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]