Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

WSJ: “Λεφτά υπάρχουν” στις Βρυξέλλες για να φιλτράρεται η ενημέρωση

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ξεκινήσει τη λειτουργία μιας δικής της ανεξάρτητης ειδησεογραφικής υπηρεσίας, με συντάκτες, web designers και ειδικούς στη δημοσιογραφία, σχολιάζει καυστικά η σύνταξη της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «The EU Explains Itself».

Όπως τονίζεται στο σχετικό αίτημα υποβολής υποψηφιοτήτων, η Επιτροπή υποστηρίζει ότι «η ενημέρωση για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις είναι συχνά ελλιπής, ακανόνιστη, άνευ μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής προοπτικής και οι πολίτες δεν διαθέτουν καμία εξειδικευμένη πλατφόρμα όπου θα μπορούν να βρίσκουν και να μοιράζονται ποιοτικό περιεχόμενο για ευρωπαϊκές υποθέσεις».

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Επιτροπής το 57% των Ευρωπαίων πολιτών δεν εμπιστεύεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ μόνο το 30% των εξ αυτών έχει θετική εντύπωση γι΄αυτούς. Ωστόσο, υπενθυμίζει η σύνταξη της WSJ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη απασχολεί 122 εκπροσώπους και στελέχη Τύπου για να ενημερώνουν για τις πολιτικές της, καθώς και άλλα 50 άτομα στη Γενική Διεύθυνση για τις Επικοινωνίες, με ετήσιο προϋπολογισμό ύψους €103.7 εκατομμύρια, που καλύπτει επίσης τη λειτουργία της υπηρεσίας αποδελτίωσης Presseurop, της τηλεόρασης Euronews και των ραδιοφωνικών σταθμών Euranet.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί μια ειδησεογραφική υπηρεσία που θα φιλτράρει τις ειδήσεις κατά τις δικές της προτιμήσεις, τονίζει η σύνταξη της WSJ, προσθέτοντας ειρωνικά ότι μπορούμε πλέον να αναμένουμε ειδήσεις για την ελάχιστη τιμή των τεύτλων και άρθρα με εκκλήσεις ιδιοκτητών αλόγων για τη σωτηρία των ζώων τους.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]