Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανικόβλητοι οι τουρκο-πράκτορες ομολογούν την αποτυχία τους στην Θράκη

Τα χαμόγελα έκρυβαν μία μεγάλη σύγκρουση, η οποία δεν μπόρεσε να κρυφτεί στις ομιλίες που ακολούθησαν
Ανησυχία, νευρικότητα, αμηχανία και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των τουρκο-πρακτόρων της Ελληνικής Θράκης, του τούρκου προξένου της Κομοτηνής και του τούρκου υπουργού Υγείας

Οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης γυρίζουν την πλάτη στο τουρκικό προξενείο, στους ανθρώπους της Άγκυρας (βλ. ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης) και στους πρακτορίσκους που οργώνουν την Θράκη. Και αυτό είναι ένα γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη αμηχανία τόσο στον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ, όσο και στους ψευτο-μουφτήδες (που αποτελούν και την αιχμή του δόρατος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην Ελληνική Θράκη), οι οποίοι βλέπουν τις προσπάθειές τους να πέφτουν στο κενό και να εκτίθενται ανεπανόρθωτα (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν διαβάλλοντας συνεχώς την Ελλάδα) απέναντι σε εκείνους που τους χρηματοδοτούν με τεράστια ποσά, προκειμένου να μεταβάλλουν το φρόνημα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Χουριέτ (φ. 16/7/2013), στο ιφτάρ (πρώτο γεύμα στην περίοδο της νηστείας Ραμαζάνι) των Δυτικο-θρακιωτών μουσουλμάνων που έγινε στην Αδριανούπολη, υπήρξαν ομιλίες που προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη και χαρακτηρίστηκαν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές για τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους των πρακτορίσκων της Άγκυρας στην Ελληνική Θράκη.
Έτσι, σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του ψευτομουφτή Κομοτηνής και προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (η παράνομη άτυπη ορκισμένη κυβέρνηση των τουρκο-πρακτόρων που λειτουργεί ανεξέλεγκτα στην Ελληνική Θράκη και εφαρμόζει τους σχεδιασμούς του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών) Ιμπραήμ Σερίφ, όσο και του (προϊσταμένου του) τούρκου προξένου Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, το οποίο φαίνεται να εστιάζεται στον τρόπο λειτουργίας των μουλάδων του Γκιουλέν.

Ενδεικτική της αγωνίας που βιώνουν οι τουρκοπράκτορες είναι η δήλωση του Ιμπραήμ Σερίφ, ο οποίος είπε πως «η Δυτική Θράκη χάνεται» (η αποφυγή του όρου «Ελληνική Θράκη» είναι πάγια και με σαφή στόχευση…)!
Όμως, ο πρόξενος στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ χρησιμοποίησε ακόμη πιο βαριές εκφράσεις και αποκάλυψε το μέγεθος του προβλήματος της τουρκικής προπαγάνδας:
«Ο μουφτής μας είπε πως ο βασιλιάς είναι γυμνός… Πλέον πρέπει να λέμε πως είναι ολόγυμνος! Διότι δεν έχουμε ενότητα. Οι άνθρωποι κουτσομπολεύουν ο ένας τον άλλο, καρφώνουν ο ένας τον άλλο και μετά φτάνουν να μην μπορούν να κοιταχτούν στο πρόσωπο. Στηρίξτε τον αγώνα της μειονότητας…Δεν στηρίζετε τα σχολεία σας. Κοιτάξτε τι γίνεται στα μαθήματα Κορανίου… Αύριο, σε 10 χρόνια δεν θα μείνει άνθρωπος να κάνει ναμάζι στα τζαμιά».
Τι είπε δηλαδή ο τούρκος πρόξενος, πέρα από τα «βέλη» του προς τους μουλάδες του Γκιουλέν;
Ομολόγησε την αποστροφή των Ελλήνων μουσουλμάνων από τα διδάγματα – πλύσεις εγκεφάλου των τούρκων προπαγανδιστών-, την αποφυγή της τουρκικής προπαγάνδας και την αισθητή μείωση των συμμετεχόντων νέων Ελλήνων μουσουλμάνων στα μαθήματα κορανίου (κουράν κουρσού).

Τα λόγια του τούρκου προξένου, όμως, συνεχίστηκαν από τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας και βουλευτή Αδριανούπολης Δρ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος προειδοποίησε τους πάντε λέγοντας χαρακτηριστικά:
"Αντί να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο και να χάνουμε το ηθικό μας, μπορούμε νε βλέπουμε με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον και με μια λογική πως το μέλλον ανήκει στο τουρκικό έθνος. Ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός, δεν συμφωνώ σε αυτό το θέμα… Αυτό το λένε κάποιοι μόλις εμφανίζεται η δική τους γύμνια".
Τα λόγια αυτά έγινε αντιληπτό πως αφορούσαν τον Ιμπραήμ Σερίφ και ουσιαστικά δημιούργησαν έναν -τουλάχιστον- υπεύθυνο της κατάρρευσης των επιχειρήσεων εκτουρκισμού που γίνονται στην Ελληνική Θράκη. 

Επί της ουσίας, το πρόβλημα της τουρκικής πολιτικής στην πλατεία Ταξίμ έχει μεταφερθεί στην Ελληνική Θράκη, αφού όπως καταγράφουν οι μηχανισμοί του τουρκικού προξενείου (και ομολογεί και ο ίδιος ο τούρκος πρόξενος), υπάρχει δυσφορία απέναντι στα «φροντιστήρια εκτουρκισμού». Και αυτή η δυσφορία καταγράφεται τόσο στα σχολεία, αφού οι μουσουλμάνοι δεν επιλέγουν τα μειονοτικά σχολεία, όσο και στα μαθήματα Κορανίου. Δηλαδή, οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον ισλαμισμό του Ερντογάν, από την απόπειρα του τουρκικού προξενείου να εφαρμοστεί η Σαρία στην Θράκη και από τον γενικότερο αυστηρό έλεγχο της ζωής τους που αποπειρώνται να υλοποιήσουν οι ψευτομουφτήδες και οι καλοπληρωμένοι επιλεγμένοι ιμάμηδες (μισθοδοτούμενοι με «μαύρα» χρήματα προκειμένου να παρέχουν τις «υπηρεσίες» τους στην τουρκική εξωτερική πολιτική).

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι, λοιπόν, αρνούνται να ασπαστούν τα τουρκικά ιδεώδη ή τον τρόπο ζωής μίας ισλαμιστικής κοινωνίας. Αποφεύγουν, πλέον, σε μεγάλους αριθμούς την συμμετοχή τους (και των παιδιών τους) σε «δράσεις» που τους εγκλωβίζουν κοινωνικά, δημιουργούν συγκρούσεις μεταξύ τους (φανατικοί – καλοί μουσουλμάνοι και μη φανατικοί – κακοί μουσουλμάνοι), ενώ την ίδια στιγμή διαπιστώνουν πως ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός δηλώνει ότι «οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι», τα όργανα της Τουρκίας στην Θράκη προσπαθούν να αλλοιώσουν τα εθνικά τους χαρακτηριστικά εκτουρκίζοντάς τους, αφού οι ιμάμηδες και οι μουλάδες αποπειρώνται να μεταβάλουν τους νεαρούς Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης σε φανατικούς μουσουλμάνους φονταμενταλιστές και τζιχαντιστές, αφού αποπειρώνται να τους δημιουργήσουν προβλήματα με το Ελληνικό κράτος τη στιγμή που ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός κατέθεσε πως τελικά η «μητέρα πατρίδα» τους βλέπει ως διαφορετικούς, ως μη τούρκους και ως εκ τούτου τους τοποθετεί στο πουθενά, σε ένα εθνικό κενό.
Οι Έλληνες μουσουλμάνοι δεν επιθυμούν ούτε να μεταβληθούν σε φανατικούς μουσουλμάνους, ούτε να γίνουν τα παιδιά τους τζιχαντιστές - εγκληματίες, αλλά ούτε και να στερηθούν τον δυτικό τρόπο ζωής, επειδή το επιτάσσουν οι μουλάδες του Φετουλάχ Γκιουλέν και οι ανάγκες της πολιτικής του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτά τα στοιχεία, τα οποία καταγράφηκαν από τις ομιλίες επισήμων πρακτόρων της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη, δεν θα πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτα από την Ελληνική πλευρά. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία, η δυσφορία και η διαφορετικότητα που καταγράφεται από την πλευρά των Ελλήνων μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης θα πρέπει να εκμεταλλευθούν στον μέγιστο βαθμό από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας, αφού καταγράφονται επισήμως οι φόβοι της Άγκυρας για μία παταγώδη αποτυχία, μετά από μία περίοδο που στοίχισε τεράστια ποσά στην Τουρκία και που αποδείχθηκε πως «στην πληρωμή τρέχουν πολλοί, αλλά στο να «κάνουν δουλειά» υπάρχουν ελάχιστοι»…

Στο κομβικό σημείο που βρίσκονται σήμερα οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης, απαγορεύονται τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος εκ μέρους της Ελλάδας και δη των Αθηνών. Οι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι πρέπει να επιμείνουν στην ασφυκτική επιμονή τους προς τους θεσμικούς και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και να τους καθοδηγήσουν με τις ειδικές τους γνώσεις προκειμένου να χαραχθεί και να υλοποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές προς τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης.
Μέχρι σήμερα η τουρκική εξωτερική πολιτική στηριζόταν σε δύο παράγοντες για να σημειώνει νίκες στην Θράκη: 
Πρώτον δημιουργούσε θέματα που έμπαιναν στα τραπέζια διαπραγματεύσεων των ομάδων συζήτησης της Ελληνοτουρκικής φιλίας και 
δεύτερον περίμενε υπομονετικά να εκμεταλλευθεί τα ό,ποια γίνουν λάθη (για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως εξαιτίας της προσωπικής πολιτικής που εφάρμοζαν αρμόδιοι για τη Θράκη υπουργοί) από την πλευρά της Ελλάδας.
Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, την οποία πρέπει να εκμεταλλευθεί στον μέγιστο βαθμό, αφού δίνεται μία μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να χτυπηθεί ανελέητα η τουρκική προπαγάνδα στην Ελληνική Θράκη, αλλά να χαθούν μαζικά όλα τα πλεονεκτήματα που απέκτησε η Άγκυρα στην περιοχή, επενδύοντας σε χρόνο και σε χρήμα…

Εάν μετά τις ομολογίες αποτυχίας των τουρκο-πρακτόρων και την καταγεγραμμένη νευρικότητα και ανησυχία τους, δεν μπορέσουμε να κάνουμε σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση ανάκτησης της εμπιστοσύνης των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας...


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]