Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η προεκλογική νάρκωση των στρατιωτικών


Γράφει ο Ευθ. Γκιτέρσος, Απόστρατος ΠΑ

Ο αδικημένος και πληττόμενος από την κρίση κόσμος, απ’ όλες τις γωνιές της Γης, βγαίνει στους δρόμους. Διαδηλώνει, συγκρούεται βροντοφωνάζοντας κατά της μείωσης του μισθού του, της υπονόμευσης των κοινωνικών του δικαιωμάτων και τελικά της εξαθλίωσής του. Διαδηλωτές της Πορτογαλίας, την 11/7, όρμησαν μέσα στο κοινοβούλιο την ώρα που αυτό συνεδρίαζε ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Σήμερα αρχίζει στην ελληνική Βουλή η συζήτηση της τελικής φάσης του πολυνομοσχεδίου,συνέχεια των τριών μνημονίων, που προβλέπει ουσιαστικά δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στο δημόσιο. Επίσης επιβάλλει νέους φόρους για την υγεία και άλλα εκσυγχρονιστικά ράμματα για τη γούνα μας. Εργαζόμενοι και υπάλληλοι που πλήττονται άμεσα από τα μέτρα, βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Την Πέμπτη, 18/7, φτάνει στην Αθήνα ο μισητός υπουργός οικονομικών της Γερμανίας και οικονομικός δήμιος του ελληνικού λαού, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όλες τις ημέρες της εβδομάδας αυτής πολλές κοινωνικές ομάδες που τους αφορούν άμεσα τα μέτρα, έχουν εξαγγείλει, ότι δεν θα αποχωρήσουν έξω από το κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση εν τω μεταξύ ‐άτυπα‐ έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Βουλευτικές εκλογές μπορεί να προκληθούν, για οποιοδήποτε λόγο, οποτεδήποτε μετά τις γερμανικές εκλογές.

Σε αυτό το σχεδιασμό η συγκυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου έχει εμπλέξει άμεσα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Ο λόγος είναι εμφανής. Θεωρεί ότι μπορεί να ελέγξει και να αλλάξει το εκλογικό κλίμα και την συμπεριφορά των στρατιωτικών και να ξαναπάρουν πίσω τις χαμένες τους ψήφους από τους «δεδομένους, συντηρητικούς και πατριώτες» στρατιωτικούς. Η δημιουργία υστερόβουλου, επιτηδευμένου σχεδίου, προεκλογικού ξεδοντιάσματος των στρατιωτικών έχει μπει σε εφαρμογή. Ο αποδεκατισμός της συνοχής και της αγωνιστικότητας που επέδειξαν το τελευταίο διάστημα, καθώς και το ξέκομα από την ενότητά τους με τις υπόλοιπες αγωνιζόμενες κοινωνικές ομάδες είναι ο στόχος τους. Η κατασκευή άβουλων, διστακτικών και αμφιρρεπόντων στρατιωτικών, χωρίς πίστη στους εαυτούς μας και στους άλλους, κουλουριασμένοι γύρω από το σώμα μας στις ασήμαντες διαφορές, θα είναι το αποτέλεσμα. Και θα ‘ρθουν ξανά αυτοί σωτήρες και νικητές να υφαρπάσουν την ψήφο, το μυαλό, την λειψή αξιοπρέπεια, αλλά και την ψυχή μας, σαν σύγχρονοι Φάουστ για να ολοκληρώσουν την συμμαχία τους με τον διάβολο του κέρδους.

Βέβαια τις ανηλεείς και άδικες περικοπές των μισθών και των συντάξεων των στρατιωτικών. Τις περικοπές των μερισμάτων, την μετάλλαξη των Μετοχικών Ταμείων και το «κούρεμα» των Ταμείων. Αλλά, κυρίως, την οικονομική και επιχειρησιακή απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, τις έκαναν έχοντας στα υπουργικά γραφεία ανθρώπους προερχόμενους από τις Ένοπλες Δυνάμεις, δηλαδή ‐μόνοι σας βγάλατε τα μάτια σας. Τώρα, προεκλογικά, κάνουν ταμείο με αμιγώς και υψηλού επιπέδου κομματικής εκπροσώπησης επηρμένους πολιτικούς.

Έβγαλαν από τη φαρέτρα τους τα φαρμακερά βέλη της διχόνοιας, του εφησυχασμού, του αποπροσανατολισμού και προσπαθούν να μας ναρκώσουν.

Πρέπει, όμως, να το καταλάβουμε καλά, πως ό,τι κάνουν δεν τον κάνουν επειδή νοιώθουν δυνατοί και σίγουροι. Η συμπεριφορά τους αυτή είναι συμπεριφορά αδύναμου και λαβωμένου θεριού και γι αυτό ακριβώς το λόγο άκρως επικίνδυνη.

Ο συνεχής μας αγώνας , η εσωτερική μας σύμπνοια και η ενότητά μας με τους άλλους αγωνιζόμενους συμπατριώτες μας ‐αλλά και τους συναδέλφους του ευρωπαϊκού Νότου‐,είναι τα δυνατά μας όπλα για να τελειώσουμε με κάθε μνημονιακή πολιτική λιτότητας και οπισθοδρόμησης, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ας τους δείξουμε πως δεν γκρινιάζουμε μόνον, αλλά και ότι τα δόντια μας δαγκώνουν γερά ακόμα!

Πηγή: On Alert




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]