Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τρόικα θα έπρεπε να διαλυθεί

«Βόμβα» της επιτρόπου Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ

Η επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ κάλεσε η διεθνής τρόικα των πιστωτών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να διαλυθεί, σύμφωνα με μια γερμανική εφημερίδα.

«Η τρόικα θα έπρεπε να εγκαταλειφθεί» φέρεται να είπε η Ρέντινγκ, σύμφωνα με την προδημοσίευση ενός αποσπάσματος άρθρου που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδας Stuttgarter Zeitung. Η Ρέντινγκ φέρεται να πρόσθεσε ότι προβλήματα της Ευρώπης πρέπει να επιλύονται αποκλειστικά και μόνον από την ΕΕ, δίχως καμία βοήθεια από το ΔΝΤ.

«Η τρόικα ήταν απαραίτητη όταν συνέτρεχε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όταν χρειαζόταν να δημιουργηθεί κάτι στα γρήγορα, πλέον όμως η Ευρώπη διαθέτει τα αναγκαία όργανα αλλά και την εμπειρία να φέρει σε πέρας τις κατάλληλες αναλύσεις και να παρεμβαίνει σε οικονομικές και χρηματοοικονομικές κρίσεις», είπε η Ρέντινγκ.

Η τρόικα διαπραγματεύεται με κράτη μέλη της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία σχετικά με τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν σε αντάλλαγμα για την εκταμίευση της δανειακής βοήθειας. Επίσης εποπτεύει την εφαρμογή των μέτρων.

Η Ρέντινγκ είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να χειριστεί καλύτερα από το ΔΝΤ το οικονομικό μοντέλο το οποίο ορίζει η Συνθήκη της ΕΕ. Πρόσθεσε ότι θεωρεί παράλογο άνθρωποι από χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδία, που έχουν χαμηλότερο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) από την Ελλάδα, να συνεισφέρουν για τον δανεισμό της.

Η Γερμανία και η Φινλανδία επιμένουν ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετέχει στην διαχείριση οικονομικών κρίσεων. Όμως, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε τον περασμένο μήνα ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να είναι μόνιμη και ότι το Ταμείο θα μπορέσει να αποχωρήσει από την Τρόικα αφού τα τρέχοντα προγράμματα χρηματοοικονομικής στήριξης που έχουν συμφωνηθεί ολοκληρωθούν.

Αντιθέτως η Ρέντινγκ φέρεται να δήλωσε ότι το Ταμείο θα μπορούσε να αποχωρήσει μέσα σε δύο μήνες.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]