Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτσι έπεσαν στην φονική παγίδα των ΕΚΑΜ οι φυγάδες Αλβανοί

Ένα μοναδικό σχέδιο εντοπισμού, παγίδευσης και εξουδετέρωσης από την Αστυνομία και την ΕΥΠ και μία πρωτόγνωρη συνεργασία ειδικών υπηρεσιών, κάτω από τις πλέον δύσκολες συνθήκες αναζήτησης σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και όχι μόνο

Ο θάνατος του φυγάδα Αλβανού Μάριαν Κόλα ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας, στον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας συνετέλεσαν με προτάσεις τους ο Αντιστράτηγος Ι. Δικόπουλος (Γενικός Επιθεωρητής ΕΛ.ΑΣ. Νοτίου Ελλάδος), ο Θ. Δραβίλλας (Διοικητής ΕΥΠ) καθώς και άλλοι επιτελείς των Σ.Α.

Εδώ και περίπου 4 μήνες, από τις 22 Μαρτίου όταν και ο Κόλα με τους συντρόφους του απέδρασε με κινηματογραφικό τρόπο από τις φυλακές Τρικάλων, το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη της ομάδας του είχε ξεπεράσει κάθε ανάλογο προηγούμενο των τελευταίων ετών. Στη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από άκρη σε άκρη της χώρας χρησιμοποιήθηκαν πολλοί άνθρωποι και ειδικά μέσα και συγκεκριμένα έγινε επιστράτευση δύο ελικοπτέρων, έξι σκαφών του Λιμενικού, δεκάδων ΕΚΑΜιτών, δύο διμοιριών βατραχανθρώπων, ιχνηλατών του στρατού, εκατοντάδων αστυνομικών από τους όμορους νομούς.

Είναι αλήθεια πως η Ελληνική Αστυνομία είχε αναγάγει σε θέμα τιμής την εύρεση και σύλληψη ή εξόντωση των δύο καταζητούμενων εγκληματιών και δολοφόνων Αλβανών οι οποίοι συνέχιζαν να διαφεύγουν της σύλληψης. Για να υλοποιηθεί όμως ο σκοπός αυτός και με δεδομένο το ότι η περιοχή στην οποία κινούνταν οι φυγάδες ήταν εκτεταμένη, δύσβατη και με πολλές οδούς διαφυγής τους, ήταν απαραίτητο να γίνει ένα πολυσύνθετο σχέδιο που θα απέβλεπε αρχικά στον εγκλωβισμό τους και εν συνεχεία στο εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Το σχέδιο αυτό της Αστυνομίας εκμεταλλεύθηκε την «διαρροή» πληροφοριών στο διαδίκτυο κι έτσι έγινε κατορθωτό να σχηματισθεί η εικόνα τοποθέτησης της Αστυνομίας σε διάφορες περιοχές. Αυτή η εικόνα «στάλθηκε» μέσω του διαδικτύου προς όλους εκείνους τους Αλβανούς που εργαζόταν στην περιοχή που κινούνταν οι φυγάδες και οι οποίοι βοηθούσαν τους συμπατριώτες τους να διαφύγουν των τμημάτων ερευνών που έκαναν «σκούπα» καθώς προχωρούσαν από νότια προς τα βόρεια. Αρκετές από τις οδούς διαφυγής έγινε κατορθωτό να εμφανιστούν ως κλειστές από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Έχοντας αυτή την εικόνα οι φυγάδες, άρχισαν να κινούνται προς μία συγκεκριμένη περιοχή. Η αστυνομία από την πλευρά της χρησιμοποίησε πλήθος πληροφοριοδοτών (μόνιμα συνεργαζομένων ή απλών πολιτών) και συνέχισε να συλλέγει πολύ σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις των δύο Αλβανών, τους οποίους αργά αλλά σταθερά άρχισε να «οδηγεί» σε συγκεκριμένο σημείο.

Ταυτόχρονα, το σύνολο –σχεδόν- των Αλβανών που εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή, ήταν υπό στενή παρακολούθηση σε όλα τα επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο και με την επιπλέον συνεργασία λίγων αλλά πολύ καλά πληροφορημένων κυνηγών, έκλεισαν και κρυφά μονοπάτια τα οποία χρησιμοποιούνται κατά περιόδους από ομάδες παράνομων διακινητών (ναρκωτικών, ανθρώπων κ.α.).

Τότε στήθηκε και η παγίδα στους φυγάδες Αλβανούς, οι οποίοι χωρίς να έχουν δυνατότητα προσέγγισης σε Αλβανούς που εργάζονταν στην περιοχή (οι περιπολίες της αστυνομίας ήταν κάτι περισσότερο από εμφανείς και ασφυκτικές) καθώς και πληροφορίες για την ασφαλή μετακίνησή τους, έκαναν το μεγαλύτερο λάθος σαν φυγάδες. Θεώρησαν καλύτερο να σταματήσουν να μετακινούνται κι έτσι βρήκαν μία ασφαλή τοποθεσία, όπου έλπιζαν πως ενώ ο χρόνος που θα περνούσε θα τους δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστούν, ταυτόχρονα θα κουραζόταν τα τμήματα των ΕΚΑΜ που τους έψαχναν.
Αυτή τους η απόφαση στάθηκε τραγική, αφού η Αστυνομία άρχισε να «κλείνει» ασφυκτικά την περιοχή των ερευνών.

Έτσι, η τελική εύρεση των φυγάδων με τη χρήση των θερμικών καμερών και η μικρή μάχη που δόθηκε στη συνέχεια μεταξύ των οπλισμένων Αλβανών και των ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών της Αστυνομίας, είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μάριαν Κόλα και τον τραυματισμό του δεύτερου, ο οποίος αν και κατόρθωσε να διαφύγει έχει στοχοθετηθεί και είναι αδύνατο να διαφύγει από τον θανάσιμο κλοιό στον οποίο βρίσκεται. Στην μικρή μάχη που δόθηκε τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, με διαμπερές τραύμα στην κνήμη (χειρουργήθηκε και βρίσκεται ήδη στο στάδιο της ανάρρωσης).

Οι αστυνομικοί αμέσως μετά την εξόντωση του Κόλα, άρχισαν ένα ανελέητο κυνήγι και ερευνούν μία συγκεκριμένη περιοχή, ενώ άλλοι έχουν κλείσει με ενέδρες όλα τα γνωστά και κρυφά μονοπάτια. Ο φυγάς Ιλίρ Κούπα θεωρείται τραυματισμένος και ίσως αυτό το στοιχείο να τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο, όπως και το ότι γνωρίζει πως είναι αδύνατο να ξεφύγει και αντιμετωπίζει ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, οι οποίοι θέλουν να τον συλλάβουν για να εκδικηθούν τον θάνατο του συναδέλφου τους.

Το «πληγωμένο αγρίμι», όπως χαρακτηρίζουν αυτή τη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τον Κούπα, έχει τρεις επιλογές: την παράδοσή του, τον θάνατο από τις πληγές του ή την μάχη με τους αστυνομικούς. Επειδή είδε πως ο Κόλα σκοτώθηκε με μία σφαίρα (κατ’ ευθείαν στην καρδιά») από τους άνδρες των ΕΚΑΜ, πολύ δύσκολα θα επιλέξει να δώσει μάχη. Εξάλλου, η ψυχολογία του δεν είναι και η καλύτερη για κάτι τέτοιο, «εκτός και αν θέλει να πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι» όπως μας είπε ανώτατη αστυνομική πηγή.


Κλείνοντας αυτή η υπόθεση, η οποία ξεκίνησε από μία δραπέτευση από τις φυλακές Τρικάλων (η οποία έγινε με τη βοήθεια παραστρατιωτικής ομάδας Αλβανών), παρά την κάκιστη εικόνα που δόθηκε για την Ελλάδα, έγινε αντιληπτό πως όλα έληξαν με τον καλύτερο τρόπο όταν επετράπη η συνεργασία μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών διαφόρων υπουργείων, η ανάληψη σχεδιασμού του εντοπισμού και εγκλωβισμού των φυγάδων με ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς και την υλοποίηση από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της Αστυνομίας.

Εμείς δίνουμε τα συγχαρητήριά μας σε όσους σχεδίασαν, συμμετείχαν και εκτέλεσαν ένα μοναδικό σχέδιο, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε σημαντικό τμήμα ανθρώπινου και υλικοτεχνικού δυναμικού, εισακούστηκαν τα όσα πρότειναν ο Αντιστράτηγος Ι. Δικόπουλος, ο Θ. Δραβίλλας και άλλοι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί και εφαρμόστηκαν νέες τεχνολογίες και με την σιωπηλή στήριξη του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια (με τον οποίο μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά, αλλά του αναγνωρίζουμε την αντικειμενικότητά του και την ευηκοΐα του στις προτάσεις που δέχθηκε από ειδικούς διαφόρων υπηρεσιών) έγινε κατορθωτό να λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα ανθρωποκυνηγητό που δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το χαρακτήρισαν ως «ρωσική ρουλέτα», τόσο για τον υπουργό και την κυβέρνηση, όσο και για τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας που μετείχαν σε αυτό.

Το κυνηγητό για τον Μαριάν Κόλα έφτασε στο τέλος του τα ξημερώματα της Κυριακής, στα βουνά του Σουλίου. Ο επόμενος παράνομος και εγκληματίας που θα σκεφθεί να προκαλέσει, θα πρέπει να το σκεφθεί πολύ καλά, αφού η διαφυγή του θα είναι αδύνατη… Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, η ΕΥΠ, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Στρατού, μπορούν να το εγγυηθούν αυτό.

Κωνσταντίνος


ΥΓ: Με μία μικρή παρατήρηση στο καλάνισκοφ του νεκρού Κόλα, διαπιστώνουμε πως ο νεκρός ήταν καλός γνώστης χρήσης πολεμικών όπλων (που φέρουν γεμιστήρα), αφού ένωσε τους γεμιστήρες ανάποδα, για να τους αλλάζει σε περίπτωση συμπλοκής.





Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι ...




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

16 σχόλια :

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΡΤΕΡΙΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα έτσι μπράβο show no mercy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ.ΠΑΛΙΟ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΤΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ..ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.ΤΕΛΩΣΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΜΕΙΟΝ ΕΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ.ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΛΑ Η ΒΡΩΜΟ - ΚΟΛΑ/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΑΣΠΡΟ ΣΕ ΟΠΛΟ,Η ΜΑΙΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΙΡΣΟΦΤ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΤΣΙ.ΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΟΦΑΤΣΑ.ΓΚΑΓΚΟΥΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον ξεΚόλ(ι)ασε η ΕΛ.ΑΣ... ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περιεργο το άρθρο σου Κωνσταντινε! Ως προς τα κινητρα του! Διότι ο Δραβίλας δεν είχε σχεση με τον αστυνομικό σχεδιασμό (ΚΑΜΜΙΑ) ενώ ο Δικόπουλος ήταν ο μοιράιος άνθρωπος απ τα λαθη του οποίου κυκλοφορούσαν και σκότωναν για 3,5 μηνες οι ΑΛβανοί απο την Κόρινθο μέχρι την Αιτωλοακαρνανία!!! Την λύση έδωσε ο σχεδιασμός του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και του Διοικητή των ΕΚΑΜ που έβγαλαν τα καστανα απο τη φωτια... Αυτη ειναι η αληθεια και ολα τα άλλα ...περίεργα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν ούτε περίεργα, ούτε κίνητρα, αγαπητέ. Πληροφορίες υπάρχουν. Εκτός και εάν είσαι μαθημένος σε πληροφορίες που είναι περίεργες και υποκρύπτουν κίνητρα. Άλλο αυτό και άλλο αυτό που δημοσιεύω. Κι αυτό, επειδή δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ κίνητρο ούτε άλλο περίεργο στα δημοσιεύματά μου. Αν εσύ γνωρίζεις λάθη του Δικόπουλου που επέτρεψαν στους Αλβανούς δολοφόνους να κινούνται ελεύθερα, τότε γράψε αυτά που γνωρίζεις, αντί να αφήνεις (με ύποπτο τρόπο) ευθύνες γενικώς και αορίστως

      Διαγραφή
    2. Όσο για τον Δραβίλα και της υπηρεσίας που προΐσταται, η συμμετοχή του ήταν απαραίτητη επειδή οι πληροφορίες είναι το άπαν σε αυτές τις περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    3. Ρε Κωνσταντίνε, τρολάρει ο άνθρωπος και θέλει να ρίξει λάσπη τόσο σε εσένα ότι και καλά γράφεις ψέματα, όσο και σε πρόσωπα που θέλει να τους φορτώσει εγκληματικές ευθύνες. Σίγουρα δεν έχει πάρει μέρος στην επιχείρηση αυτή (αν είναι αστυνομικός ή έχει άλλη ιδιότητα), αφού αγνοεί πως υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία ερευνών για επικίνδυνους δραπέτες. Αγνοεί επιπλέον πως πέρα από την μεθοδολογία χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση και διάφορα "εργαλεία". Μπράβο σε όσους συμμετείχαν και σε όσους συνέβαλαν στην ροή πληροφοριών που κατόρθωσε να δημιουργήσει μία παγίδα σε μία τεράστια γεωγραφική έκταση. Μπράβο και στους επιτελείς και στους αστυνομικούς, αλλά κυρίως μπράβο στους άνδρες των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού (και όχι μόνο) που συμμετείχαν. Όσο για τον σχολιαστή, τον κόβω για απογοητευμένο και άνθρωπο του παρελθόντος που το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναιο να σπιλώσει πρόσωπα και υπολείψεις

      Διαγραφή
    4. Εγώ δεν βλέπω τρολιά, αλλά συκοφάντη. Ενώ γράφεται στο άρθρο πως έγιναν δεκτές οι προτάσεις Δραβίλα και Δικόπουλου, χωρίς να τίθεται θέμα υπεύθυνου της όλης επιχείρησης αφού είναι λογικό ότι θα ήταν ο επιθ. βορείου Ελλάδος, ο τύπος ακυρώνει την συμμετοχή της ΕΥΠ και όλοι ξέρουμε ότι χωρίς πληροφορίες δεν γίνεται αναζήτηση, ενώ επιτίθεται συκοφαντώντας κενός επιχειρημάτων τον Δικόπουλο. Δεν είναι τρολ ο ανώνυμος που ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στην επιχείρηση. Βαλτός και κοινός συκοφάντης είναι, εκτός από ανίδεος

      Διαγραφή
  7. Επειδη εγω συμμετείχα στην επιχειρηση σου επαναλαμβανω, για να μην επιμενεις, ...τα ίδια!!! Και εφ οσον δεν υπαρχουν περιεργα και κινητρα, όπως λες και εγω καλοπιστα το δεχομαι, σημαινει οτι δεν εχεις πληροφορηση οποτε γιατι παραπλανεις τον κοσμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ως τι συμμετείχες στην επιχείρηση, γιατί όπως γνωρίζω συμμετείχαν περίπου 1000 άνδρες της αστυνομίας (χώρια οι υπόλοιποι...) Αλλά επέτρεψέ μου να πιστεύω στις πληροφορίες μου, που ΠΟΤΕ δεν είχαν λάθος... και δεν παραπλανώ κανέναν απολύτως

      Διαγραφή
  8. Οσο για το Δραβιλα, μην επιμενεις, οτι εκανε εκανε η αντιτρομοκρατικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας λέει αυτά που ξέρει. Έτσι δεν είναι; Αν ήμουν ελεγκτής στο Ελ. Βενιζέλος, θα σου έλεγα για τις πτήσεις των αεροπλάνων. Τώρα λέω αυτό που ξέρω και δεν είμαι ελεγκτής πτήσεων

      Διαγραφή
  9. οτι μαλακια να ναι....και την αναδημοσιευεις κι εσυ ανοητε.....τα υπηρεσιακα σχεδια της αστυνομιας και της κυπ φορα παρτιδα....εισαστε και εισαι οχι για τα μπαζα...αλλά τι να πεις εχειτε και δικαιωμα ψηφιζειν και κυκλοφορειν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τι δημοσιεύω (και όχι αναδημοσιεύω) είναι επιμελώς επιλεγμένο όσον αφορά το βάθος των δημοσιοποιούμενων πληροφοριών. Το τι διαβάζεις και το τι νομίζεις ότι καταλαβαίνεις είναι δική σου υπόθεση και αφορά την δική σου ικανότητα κρίσης. Πάντως, έτσι για να στο πω και με απλά λόγια, δημοσιεύτηκε μόνο το μέρος της κλασσικής μεθοδολογίας αναζήτησης εγκληματιών σε μη αστικές περιοχές. Το τι συνέβη παραπέρα ούτε έχω πρόθεση να το δημοσιεύσω ούτε να πλουτίσω τις επι του θέματος γνώσεις σου (που είναι σχεδόν αποκλειστικά κινηματογραφικές) επιθυμώ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]